Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Floarea zânelor: LEVĂNȚICA

Foto: Shutterstock

V-ați întors din va­can­ță și do­riți să vă pregătiți obrazul pen­tru ve­nirea toamnei? Apelați fără ezitare la Le­văn­țică. Florile ei violete și parfumate au toate calitățile pentru a vă face o pie­le de vis. Știați că sunt florile zânelor? Iată cum să le folosiți:

Infuzie din flori de Levănțică

O linguriță de flori se opărește cu 150 ml de apă. Se lasă să se infuzeze două minute, se strecoară, se lasă să se răcească. Se folosește ca tonic al feței, seara, după dema­chierea obrazului.

Loțiune tonică

O lingură de flori de Le­vănțică se acoperă cu 50 ml alcool (alb), se lasă la macerat 10 zile (la tem­peratura came­rei), apoi se strecoară prin tifon și se du­blează cantitatea cu apă de ploaie sau apă fiartă și răcită. Se folosește seara (du­pă cu­rățarea obrazului) și dimi­nea­ța (înainte de aplicarea cre­mei de zi).

Comprese contra cuperozei

În cazul tenurilor cu vinișoare roșii vizibile (cuperoză), se aplică pe locurile afectate comprese calde cu infuzie de Levănțică (o linguriță de flori opărite cu o cană de apă). Se folosesc tam­poane de vată sau bu­căți de tifon.

Măști cosmetice

O linguriță de tă­râțe de grâu se frea­­că bine cu câ­teva picături de ulei de măsline, apoi se adaugă o linguriță de mie­re poliflo­ră și câte­va pi­că­turi de lo­țiune de Levăn­țică (nedi­luată cu apă). Se aplică o da­tă pe săptă­mână, sea­ra, după cu­ră­­țarea obra­zului. Se lasă să acțio­neze 20 de mi­nute, apoi se clă­tește cu apă căl­duță. (În cazul tenurilor cu­pe­ro­zice, tă­râ­țele de grâu se înlocu­iesc cu amidon.)

Ulei de Levănțică

Mod de preparare: 20 g flori (o lin­gu­ră) se pun împreună cu 20 ml alcool într-un vas închis (borcănel). Se agită bine, apoi se adaugă 200 ml ulei de măs­line sau de po­rumb și se fierbe pe baie de aburi, vreme de două ore, ames­­te­când din când în când. Se dă vasul deo­parte și se lasă acoperit două zile, după care uleiul se strecoară (prin pre­sare) printr-un tifon. Se păstrează la în­tune­ric, în loc răco­ros.

Mod de utilizare: se aplică o dată pe săptămână, seara, îna­inte de cul­care, pe fața cu­rată și se lasă 20 de mi­nute. Se îndepărtează cu apă căl­duță, apoi se unge fața cu crema dvs. obiș­­nuită.

Oțet de Levănțică

Puneți la macerat într-un litru de oțet alb 100 g flori de Lavandă, vre­me de o lună. Strecurați lichi­dul și pu­neți-l în sticluțe pe raftul oglin­zii din baie sau pe marginea vanei. Adăugați în apa din ca­dă un pă­hărel de lichior din acest o­țet. El va neutraliza efectul cal­ca­ros al apei, catifelându-vă pie­lea.

Frecții pentru păr

În afara virtuților sale anti­sep­tice, tonice și împotriva mi­gre­nei, La­vanda infuzată vindecă gripa și, sub formă de frecții regulate, în­tărește rădăcina pă­­ru­lui.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian