Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Nu pot suporta gândul că-l voi pierde pe soțul meu”

Stimată doamnă Sânziana Pop,      

Mă numesc Pasat Stela, sunt din Iași și vin către dvs. cu o mare rugăminte: am soțul bolnav grav, de o boală necruțătoare, și aș avea nevoie de un pat de fier special cu gratii. Costă 50-60 milioane lei vechi, de cinci ori pensia pe care o avem. Avem datorii și la bancă, nu ne mai rămâne pentru mân­care nimic. Și dacă are cineva niște pamperși, mi-ar fi de mare folos. Orice mănâncă iese afară, și consum pe zi aproape un pachet. Anexez o copie de pe biletul de ieșire din spital. Am 70 de ani, soțul are 75, și suferă de demență vasculară. Să știți că am împlinit 50 de ani de căsătorie și nu mă obiș­nu­iesc cu gândul că-l voi pierde. Aș vrea să-l salvez, nu a vrut să-și facă analizele niciodată, acum e prea târziu. Poate dacă asculta, lua boala din timp și-l salvam.

Vă transmit tuturor citi­torilor multă sănătate, noroc în viață, în­de­pli­nirea dorințelor. Mulțumesc anticipat.

Numărul meu de telefon este 0752/60.33.72.

Am cont în lei, deschis la Banca BRD, pe numele PASAT STELA,

RO28BRDE240SV52546242400.

PASAT STELA – B-dul Alexandru cel Bun, nr. 5, bl. X10, et. 5, ap. 35, Iași, cod 700570

„Vă mulțumesc că pot să-mi împărtășesc durerea cu voi”

Sunt o mamă singură, mă numesc Priu Ga­briela, și am doi copii, o fată și un băiat. Fata, Ana-Maria, și băiatul, Marius-Gabriel. Trăim dintr-un singur venit, al băiatului, care este grav bolnav, cu pareză spastică cerebrală. Nu merge, nu vorbește, iar acum că i-am pus gastrostomă la stomac, îl ali­mentez cu seringă specială. Am mare nevoie de se­ringi, de pansamente, și mai ales de un aparat de as­pirat pe gât. Nu mă ajung cu banii să îi pot cum­păra unul, și este extrem de important să îi aspir sa­liva din gât, că se îneacă altfel. Poate îmi oferă cineva cu suflet mare acest aparat. Și eu sunt bolnavă cu inima, sunt operată de două ori și am și eu nevoie de medicamente.

Aș mai avea nevoie de un căruț, de pamperși, păturici cu folie, să nu treacă pipi pe cearceaf, de lapte. V-am spus că sunt o mamă singură, cu doi copii, am un singur salariu, stau la bloc, utilitățile vin mult mai scump acum, nu ne ajungem cu banii, este foarte greu cu băiețelul, merg din două în două săptămâni la control, la București, ne este foarte greu cu transportul.

Vă mulțumesc că pot să-mi împărtășesc durerea și amărăciunea cu voi, echipa de la „Formula AS”. Sunt o mamă foarte amărâtă, de atâta suferință. Vă doresc tot binele din lume. Cu drag,

PRIU GABRIELA – B-dul Ion C. Brătianu nr. 51, bl. 13, sc. A, et. 1, ap. 9, Câmpulung, jud. Argeș, cod 115100

„Ajutați-mă să îmi duc crucea câte zile mai am de trăit”

Stimată doamnă directoare Sânziana Pop,

Dragă redacție,

Mă numesc Codrici Ioana și locuiesc în Zimnicea. Am 76 de ani. Sunt singură și foarte bolnavă. Am credința că Dumnezeu nu m-a părăsit, dar nu mă poate ajuta decât prin oameni. Sufăr de hepatită cu virus C, început de ciroză, pericardită (lichid la inimă, în tratament). Astă iarnă am răcit foarte rău. Locuind într-o cameră insalubră, încăl­zindu-mă la o sobă care făcea mai mult fum decât foc, cu lemne puține și hrana așișderea, am mers din­tr-o răceală într-alta. Mi-a apărut în timp insu­fi­ciență cardiacă. A trebuit să fac două eco-cardio­grafii, plătite din ultimii mei bănuți. Trăiesc dintr-o pensie de 1125 de lei. Singurul meu copil, fetița mea, Mariana, a plecat la Domnul în floarea vârstei după mulți ani de chin. A murit și soțul meu. Mă ajută, când am nevoie să plătesc o factură sca­dentă sau să cumpăr o pâine, o vecină, bătrână și ea, dar care se deplasează mai bine decât mine și are su­fletul bun și curat, cu mare credință în Dum­nezeu.

M-ați mai ajutat acum trei ani, când am reușit să mă racordez la canalizare și viața mea a curs pentru o clipă mai liniștit. Vă mulțumesc și acum!

Acum vă rog să mă ajutați să îmi pot face o tomografie la plămâni. Am consultat un medic pne­u­molog și mi-a spus să o fac urgent. Cu trimitere de la medicul de familie trebuie să aștept mult. Nu am bani să o plă­tesc la o clinică privată. Am făcut și o depresie. Bo­lile, lipsurile și singurătatea mă apasă. Aju­tați-mă și pe mi­ne, vă rog, cu cât de puțin, să îmi pot duce crucea grea, atâtea zile câte mai am de trăit. Vă mulțumesc pen­tru tot ce faceți pentru oamenii aflați în sufe­rință, cum sunt și eu! Dumnezeu să vă binecu­vânteze!

P.S. Anexez copii după cartea de identitate, acte medicale, cupon pensie, actele de deces ale fiicei și soțului meu.

Cu multă stimă,

CODRICI IOANA – str. Cetatea nr. 56, Zimnicea, jud. Teleorman, cod 145400

„A apărut o salvare pentru Cristian – terapia cu celule stem”

Bună ziua, doamnă Sânziana Pop, vă scriu din nou, căci speranța în mâinile dvs. și ale cititorilor re­vistei „Formula AS” ne este! Sunt Petrușca Da­niela Alexandra, mama lui Petrușca Cristian Ga­briel. Acum doi ani, vă ceream ajutorul să-i putem acorda puiului nostru, care pe atunci avea doi an și jumătate, tratamentele de care avea nevoie pentru recuperarea în urma operației de la piciorușe.

Începutul poveștii lui este trist. Pe-atunci lu­cram, și în a treia lună de sarcină am anunțat la locul de muncă că sunt gravidă. Mi-a fost impusă conce­dierea, și chiar dacă am acționat în judecată firma unde lucram, am pierdut în instanță. Din acel mo­ment, m-am consumat nervos foarte mult, iar când eram în luna a 7-a, am ajuns de urgență la spital, cu tensiunea 17/10. Am fost monitorizată ime­diat, și la puțin timp, s-a decis nașterea prin ce­zariană, prematur. După două ore s-a născut Cris­tian, care cântărea doar 1300 g și primise nota Apgar 6-7. A stat în incubator două luni, apoi am ajuns amândoi acasă, când copilul cântărea 2.500 g. Cum la 9 luni nu-și ținea capul ridicat și nu stătea în funduleț, i s-au pus diag­nosticele de întârziere în dezvoltarea neuro­motorie și tetrapareză spastică. Am început atunci terapiile standard: kinetoterapie, lo­gopedie, terapie ocupațională & senzorială, Castillo Morales (RCM), iar eu am devenit însoțitor per­manent, cu grad înalt de handicap, pentru copilul meu. Ne-a fost foarte greu financiar, terapia trebuia făcută zilnic și era costisitoare. În acel moment a venit ajutorul dvs., al Fundației „Formula AS” și al cititorilor revistei (pentru care încă o dată vă mul­țumim!), astfel încât am putut să extindem trata­mentele la Cluj și Alba Iulia. Voiam să-i asigu­răm o copilărie cât de cât normală și să reușească să facă măcar câțiva pași. Apăruseră chiar rezultate!

Acum, Cristian Gabriel are 5 ani. Este un copil vesel, cu mare voință de a progresa. Tot mergând cu el la terapii, m-am întâlnit cu diverși alți părinți cu copii aflați în situații mai mult sau mai puțin asemănătoare cu a noastră. Așa am aflat de terapia cu celule stem. Eram speriată, având în vedere că nu recoltasem la nașterea lui celule stem, însă apelând la banca de celule stem Biogenis, mi s-a explicat ce șanse am în aceste condiții. Am obținut astfel toate informațiile necesare procesului de calificare pentru această terapie, cu celule stem de la donatori.

Cristian a fost calificat imediat pentru terapia cu celule stem, însă deocamdată facem demersuri pentru a ne putea permite financiar această proce­dură. Fiul meu face terapii zilnic, însă costurile sunt extrem de mari. Cristian are nevoie și de un cadru de mers și de un căruț special. Datele noastre de contact sunt: 0757/63.89.41 (mama lui Cristian).

Avem și un cont deschis la bancă, pe numele PETRUȘCA DANIELA ALE­XAN­DRA, Cod IBAN:

RO73CECEC001946350763411, deschis la CEC Bank

Vă mulțumim mult și pentru acest ajutor!

PETRUȘCA DANIELA ALEXANDRA și CRISTIAN GABRIEL – Șos. Păcurari nr. 26, bl. T4, et. 2, ap. 13, Iași, cod 700511

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian