Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fiului meu îi curge permanent urechea” (Răspuns pentru GABRIELA S. – Balș)

Foto: Shutterstock

Fetiței mele, la trei săptămâni după naștere, îi curgeau ambele urechi. Ne-am speriat și, bineîn­țeles, am mers la doctor. Medicul i-a dat tratament cu Penicilină și Strep­tomicină. Am făcut trata­mentul, dar fără nici un re­zul­tat. Avea șase săp­tămâni de viață și trei săptămâni de tra­tament. Într-o zi, venind spre casă de la doctor, am în­tâlnit o femeie în vârstă. M-a întrebat ce are fetița, căci plân­gea. I-am explicat ce are și femeia mi-a spus: „Știu o re­țetă pe care am folosit-o și noi, la nepoții noștri”. Am pre­parat-o și eu, iar după trei zile fetița nu a mai avut pro­bleme cu urechile. Acum are 34 de ani și e deplin să­nătoasă. Rețeta: se pune într-o jumătate pahar de apă o crenguță de busuioc de circa 10 cm (tăiată mărunt). Se lasă la macerat de seara până dimineața (apa se face ma­ronie). Când copilul doarme, se încălzesc picăturile într-o linguriță. Luați cu pipeta, probați lichidul pe mâna dvs. unde e pielea mai fină și aveți grijă să nu-i ardeți urechea copilului (să fie puțin călduț). Când doarme pe partea dreaptă, îi puneți în urechea stângă. Și când doarme pe par­tea stângă, îi puneți în urechea dreaptă. Acoperiți bi­ne urechea copilului. Trebuie să stea cel puțin o oră cu pi­că­turile în ureche. Repetați operațiunea de câteva ori, pâ­nă-i va trece. Am dat această rețetă la foarte mulți oa­meni care au avut probleme asemănătoare și toți mi-au mulțumit. Să-i mulțumim bunului Dumnezeu, că El a creat plantele, ca să ne putem vindeca neputințele cu ele. Dum­nezeu să vă ajute!

MARIA CONDREA – Reșița

„Știe cineva un tratament cu care s-a vindecat de pinteni la călcâi?” (Răspuns pentru MONICA – Botoșani)

1. Într-un vas mai mare (oală) se va face o mămăligă, pu­nând pe rând un pumn de mălai și un pumn de sare. Când tempe­ra­tura este suportabilă, aburiți mai în­tâi picioarele, ținându-le dea­supra, apoi introduceți-le în mămăligă. Încercați să supor­tați o tempe­ra­tură cât mai ri­di­cată. Stați așa până se răcește. Tratamentul se va face sea­ra, înainte de culcare, pentru a nu mai fi ne­voiți să cir­culați după aceea. Înveliți picioarele, pentru a păstra tem­pe­ratura, și vă culcați. Re­pe­tați tratamentul 10-12 zile. Si­gur scă­pați de ciocuri. Acest leac e bun și pen­tru mon­turi. Vă urez multă sănătate!

SANDA – Constanța

2. Am suferit și eu de această durere și știu cum este. M-am vin­decat cu 3-4 băi la călcâie, făcute la 2-3 zile una de alta. Rețetă: În urina proprie se fierb în câteva clocote 2-3 tulpini de Ul­mușor (Filipendula Ulmaria). Când puteți su­porta fierbințeala acestui „ceai”, intro­duceți călcâiul și-l țineți acolo până cea­iul devine călduț. La 2-3 zile încăl­ziți ceaiul sau pu­neți altul proas­păt și procedați la fel. După aceste băi o să vă doară călcâiul, dar după aceasta nu veți mai avea nicio durere.

ELENA – Bacău

3. Pentru pinten calcaneu vă recomand urmă­torul tratament, foarte ușor de urmat. Cumpărați argilă și fa­ceți o pastă (ca o smântână mai groasă) din amestecul unei cantități de argilă cu câteva picături de oțet de bu­că­tărie. Puneți pe regiunea dureroasă a călcâiului un strat gros de aproximativ 2-3 mm din această pastă, aco­periți locul respectiv cu o pânză din bumbac și apoi în­căl­țați un ciorap. Pasta va rămâne pe picior până dimineața, când veți spăla pânza din bumbac pentru o nouă în­tre­bu­in­țare (se spală pentru înlăturarea toxinelor absorbite). Pasta se prepară la fiecare întrebuințare și tratamentul durează aproximativ o lună. Con­comitent, vă recomand să urmați tratament cu ultrasunete la fizioterapie. Eu am urmat acest tratament și de trei ani nu mai am nici un fel de durere. Vă doresc multă să­nă­tate! Doresc, de ase­menea, întregului colectiv redac­țional al „Formu­lei AS” multă sănătate și putere de muncă!

ILIE P. – Lugoj

„Am dureri permanente de cap” (Răspuns pentru GABRIELA – Brăila)

Folosiți cu toată încrederea tratamentul pe care vi-l recomand. L-am folosit și rezultatul a fost ex­traordinar. Deci, aplicați tratamentul cu băi fier­binți la picioare (să aco­pe­re gleznele). După 20 de mi­nute, durerile de cap vor dis­părea, indiferent de cauza care le-a provocat. Sunt o persoană în vârstă și am suferit cumplit până am găsit această mi­nu­nată rețetă. Este foarte im­por­tant ca apa să fie în per­ma­nență fier­binte, deci este ne­cesar să o schimbați de 2-3 ori. Multă să­nătate!

MARIANA – Buzău

„Cum pot împiedica retracția gingiilor?” (Răspuns pentru ANA I. – Brașov)

Atât pentru a împiedica retragerea gingiilor, cât și pen­­tru a rezolva problema dinților care se mișcă, a gin­gii­­lor care sângerează, a abceselor den­tare, a infla­ma­țiilor faringelui și ale cavității bucale, în amigdalite și boli de gât se folosește infuzia de Salvie. Se opărește o lin­gu­riță de plantă cu o cană de apă fiartă și se lasă să stea puțin aco­­perită, apoi se strecoară. Cu această infuzie se clă­teș­te gura, se face gargară sau se aplică tampoane de vată îmbibate în infuzie. Un alt tratament pe care eu l-am fă­cut și pentru care am primit feli­citări de la medicul sto­ma­tolog pentru felul în care arată gingiile mele este cura cu ulei, după dr. P.R. Korsuk. Se ia o lingură de ulei de floarea-soarelui în gură și, fără să-l înghițim, îl sugem ca pe o bom­­boană, timp de 15-20 de minute. Procedura tre­­bu­ie făcută cu calm, fără încordări: îm­pin­gem uleiul în gură înainte și înapoi prin­tre dinți, fără să în­ghi­­țim nici o picătură. Ope­­rațiu­nea se exe­cu­tă dimi­nea­­ța, pe sto­ma­cul gol. După 20 de mi­nute, uleiul se face alb ca laptele și apos. Trebuie scui­pat, pentru că este plin de mi­crobi și foarte pe­riculos în trans­­miterea dife­ri­telor boli. Trebuie să spă­lăm (cu apă) gura foarte bine după proce­dură, pentru că cea mai mică rămă­șiță din ulei constituie un focar de infecție. Da­că uleiul nu este alb ca laptele, ci gal­ben, în­seam­nă că pro­­cedura de su­ge­re nu s-a făcut corect și în tim­pul ne­ce­sar, de aceea tre­buie s-o repe­tați. Dacă vrem să ac­ce­lerăm tratamentul, trebuie să repetăm me­toda de 2-3 ori pe zi. Primele rezultate vi­zi­bile sunt: în­tă­rirea ar­te­relor co­ro­nare și albirea dinților. Bol­navul sim­te o în­vio­rare a în­tre­gului or­ganism. Cu acest trata­ment se pot ame­lio­ra sau vin­deca numeroase boli: bronșite, du­reri de cap, du­reri de dinți, tumori ale stomacului, boli in­tes­tinale, boli de inimă, boli de rinichi, boli ginecologice, tu­mori în ge­neral, artritism etc. Cura trebuie urmată până când bol­na­vul nu mai are sen­zație de boală, după care încetează tratamentul. Este posibil ca în timpul cu­rei cu ulei să apară feno­mene de accentuare a bolii, or­ganismul poate reac­ționa, dar aceste semnale constituie do­vada că or­ga­nismul bolnavului a început să reac­ționeze energic, deci nu trebuie întrerupt tratamentul.

MARIA – Iași

„Din cauza fumatului, am plămânii uscați” (Răspuns pentru DUMITRU M. – Cluj-Napoca)

Fiind și eu un fumător înrăit, vă sfătuiesc ca, fără a re­nunța la tratamentul pe care îl urmați, să utilizați apa­ratul Salin. Știam de aparatul Salin din revista F. AS, am început să-l folosesc și sunt foarte mulțumit. Respir ușor, nu mai tușesc și pot spune că nu am mai răcit de mul­­tă vreme. Mai multe amănunte puteți afla la tel. 0238/71.91.88. Vă doresc multă sănătate!

COSTIN – Pitești

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian