Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru IZABELA, F. AS nr 1580: „Am fost diagnosticată cu intoleranță la histamină”

Dr. RAREȘ SIMU – Centrul de Sănătate şi Viaţă „Armonia”, Bucureşti și Cluj-Napoca, tel. 0766/29.84.58

Intoleranța la histamină este o afecțiune din ce în ce mai frecventă, care se caracterizează prin imposibilitatea organismului de a o metaboliza eficient. Hista­mi­na este o substanța care joacă un rol foarte important în echi­librul organismului. Ea intervi­ne în procesele de apărare care se declanșează a­tunci când pă­trun­de în orga­nism un corp stră­­in, fie că este vor­ba de un virus, parazit, bac­terie sau substanțe agre­­si­ve pentru orga­nism. De ase­menea, joa­că un rol im­portant și ca neuro­me­diator, facili­tând trans­mi­terea de in­for­ma­ții la nivelul orga­nis­mului. Exis­­tă 4 tipuri de recep­tori pentru hista­mi­nă, la ni­ve­lul pielii, la nivelul mu­coa­selor respi­ratorie și digesti­vă, la nivelul va­selor de sânge, la nivelul mus­cula­turii netede, la nivelul cre­ie­rului, la nivelul măduvei hema­to­gene și la nivelul leucocitelor – celule albe ale sângelui. Histamina își exercită efec­tele prin in­terme­diul acestor re­cep­­tori. Atunci când există un exces de histamină în or­ganism, efectele se reflectă în func­ție de localizarea aces­­tor recep­tori. Apar erup­ții la nivelul pielii, an­gi­oedem, ma­ni­festări di­ges­tive (aci­di­ta­te, crampe, balonare, dia­ree), mani­fes­tări res­piratorii (rinită, cri­ze ast­ma­tice), mani­fes­tări car­dio­vas­cu­lare (pal­pitații, ta­hi­car­die, scă­derea ten­siu­nii arte­riale), mani­fes­tări la nivelul sistemului nervos (senzație de ceață pe cre­ier, tul­bu­rări de con­centra­re, mi­gre­ne). Exce­sul de hista­mi­nă din organism poate apărea din mai multe cau­ze: fie prin eli­berare în exces, în cazul unor procese in­fec­țioase, infla­ma­to­rii, aler­gi­ce, fie prin dis­tru­gerea deficitară a histaminei, cauzată de un defect al dia­min­oxi­dazei. Acest deficit enzi­matic duce la apariția in­toleranței la hista­mi­nă. Există două si­tua­ții în care apare acest deficit de diamin­oxi­dază. Fie există mici defecte genetice la nivelul genelor care codi­fi­că sinteza acestei enzime, și atunci vorbim despre intoleranța genetică la hista­mi­nă, fie acest deficit apare ca ur­mare a altor afec­ți­uni și atunci vorbim des­pre in­toleranța secundară la histamină. În aceas­tă ultimă situație, dacă se iden­tifică și se tra­tează afecțiunea primară, se re­zol­vă și intoleran­ța la histamină. Poa­te fi vorba des­pre o infecție în sfe­­ra digestivă (in­fecție cu helico­bacter pylori), pa­ra­zi­toze diges­tive, candido­ze di­ges­tive, enteroco­li­te, poa­te fi vor­ba despre o boală inflamatorie in­tes­ti­nală, poate fi vor­ba despre o disbioză intesti­na­lă (dereglarea flo­rei in­testinale), poa­te fi vorba despre un deficit de vita­mine și mi­nerale, care in­ter­vin în sinteza dia­mi­noxidazei – vitamina B6 sau Zinc.

În cazul dvs. tratamentul pe care l-ați urmat nu poate rezolva problema cu care va confruntați, de­oarece este doar un tratament de substituție, adică încearcă să completeze diaminoxidaza proprie cu un supliment enzimatic care conține diaminoxidază porcină. Trebuie, în primul rând, identificată forma de intoleranță – primară (genetică) sau secundară. Dacă este vorba despre o intoleranță secundară, tre­­buie identificată cauza ei și, printr-un tratament adecvat, rezolvată. Dacă este vorba despre o in­to­leranța primară, este foarte important să aveți un regim alimentar adecvat. Alimentele sunt clasi­fi­cate în funcție de cantitatea de histamină pe care o conțin, în patru categorii: cu scor 0, scor 1, scor 2, scor 3. În funcție de nivelul de defict de diamino­xi­dază, se recomandă și regimul alimentar – dacă aveți o scădere ușoară, trebuie evitate alimentele cu scor 3, dacă aveți o scădere medie, trebuie evitate și alimentele cu scor 2, iar dacă aveți o scădere severă, atunci trebuie consumate doar alimente cu scor 0. De asemenea, în toate situațiile, trebuie evi­tate produsele care pot elibera histamină în orga­nism sau scădea activitatea diaminoxidazei: alcoo­lul, aditivii alimentari (conservanți, coloranți), ca­fea­ua, oțetul, citricele. Este foarte important să con­sumați alimente cât mai proaspete, indiferent de sco­rul la histamină. Cu cât un aliment este mai pu­țin proaspăt, cu atât crește cantitatea de histamină pe care o conține. Ca tratament medicamentos, vă recomand antihistaminice, adică medicamente care blochează receptorii prin care histamina își exercită efectele. Vă recomand să folosiți antihistaminice de primă generație (antihistaminice care nu acțio­nează doar pe un tip de receptor de histamină) cum ar fi: ciproheptatina, clorfeniramin, hidroxizin, ke­to­tifen. Pentru reglarea florei intestinale (dacă este dere­glată poate crește canti­ta­tea de histamină in­gerată) vă re­comand să faceți cure de câte 3 luni, în care să al­ternați, vre­me de o    lună, diferite ti­puri de probiotice. De ase­me­nea, vă recomand următoa­rea combi­na­ție de plante: Ribes ni­grum, Gly­cy­rrhiza glabra, Bos­we­llia, Urtica dioica, Em­blica offi­cinalis și Viola tri­color. Dar cel mai eficient în si­tuația dvs. este tra­ta­men­tul ho­me­opat, pen­tru care este ne­voie de un con­sult pre­alabil. Ca și re­me­dii, care pot fi recomandate ge­neric, sunt foarte eficiente anti­monium cru­dum ch5 și bo­vista ch30, câte o doză, de două ori pe zi, în cură de 3 luni.

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Soțul meu a fost diagnosticat cu hipospermie” (Răspuns pentru ALEXANDRA– Dej, F. AS 1585)

Carmen Ponoran

În cazul hipospermiei, cau­zele pot fi multiple, și pentru că nu ați făcut referire specific la o cauză, vă propun să în­cer­cați abordarea gemoterapică, pentru care există cazuri rezol­vate, prin cure de mi­ni­mum 6 luni, cu extracte gemo­te­rapice specifice: Extract din se­mințe de Frasin – de două ori pe zi, dimineața și seara, Extract din mu­guri de Stejar, dimineața, și Extract din mlădițe de Se­quo­ia, după amia­za. Dintre aces­tea, Extractul din semințe de Fra­sin este gemoterapicul cu acțiune reglatoare asupra func­țiilor genitale mascu­li­ne, iar Stejarul și Se­quoia au acți­u­ne tonică, antisenescentă și de sus­ținere a funcției sexuale. A fost constatată la une­le persoane influ­ența negativă a undelor electro­mag­­netice emise de telefoanele mobile asupra sper­ma­togenezei, în cazul în care acestea sunt purtate în bu­zunar, în apropierea zonei genitale. De aceea, trebuie avut în vedere și acest aspect, al poziționării telefonului departe de corp. În ce vă privește pe dumneavoastră, pentru chisturile ovariene și reechi­li­brare hormonală, vă recomand cura cu Extract din muguri de Coacăz negru, dimineața, și Extract din mlădițe de Zmeur, după-amiaza, timp de 3 luni.

Pentru informații suplimentare, și pentru a vă pune în legătură cu un medic specializat în gemoterapie, mă puteți contacta pe email – [email protected]. Numai bine doresc fa­mi­liei dumneavoastră!

„Vă rog să mă ajutați să scap de vitiligo” (Răspuns pentru VERGINIA – Timișoara, F. AS 1585)

Pentru a încetini procesul de depigmentare a pielii, vă propun o cură gemoterapică cu Extractul din muguri de Platan. În literatura de specialitate este menționată recomandarea acestui gemoterapic și în vitiligo, precum și în numeroase alte boli de piele. În cazul acestei afecțiuni, se recomandă cure prelungite de 6 luni, câte 2 ml de 3 ori pe zi, asociat cu Extract din radicele de Porumb, 2 ml, o dată pe zi. Numai bine!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Doresc un tratament pentru duodenită atrofică nespecifică” (Răspuns pentru CLAUDIA – Craiova, F. AS nr. 1584)

Tractul digestiv (intestine, duoden, stomac, co­lon) are aproximativ 15-16 m. Acesta este protejat de flora digestivă, care este vie. Antibioticele de sinteză chimică, în dozele uriașe care sunt administrate tot mai des, o distrug. Așa se insta­lea­ză aproape toate bolile digestive. Medicii au fost sinceri cu dumnea­voastră, nu există tratament alopat pentru bolile digestive. Ați apelat la Formula AS, care în 23 ani, a publicat nenumărate articole și in­ter­viuri cu persoane care s-au vindecat 100% cu argi­la „ALGO”. Trebuie să vă refaceți flora diges­ti­vă cu un probiotic de calitate (Doterra – tel. 0740/59.18.74) și să consumați 150 g argilă Algo pe zi, timp de aproximativ două luni. Argila nu are efecte secundare, și după vindecare ar trebui să pu­teți consuma orice aliment care în prezent nu poate fi tolerat.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

„Doresc un leac pentru glomerulonefrită cronică primitivă” (Răspuns pentru GABRIELA – Pitești, F. AS nr. 1584)

Și eu m-am confruntat cu aceeași problemă ca și a dumneavoastră. În urmă cu 38 ani, am ajuns în posesia unei argile miraculoase, adusă de la „ce­lă­lalt capăt al Lumii” în Alba Iulia, și m-am vindecat. În anul 2000, revista „Formula AS” a publicat pri­mul articol despre puterile vindecătoare ale acestei argile și impactul asupra celor bolnavi de ciroze, he­patite, insuficiență renală, diabet, tiroidă etc. a fost senzațional.

Problema dumneavoastră se poate rezolva ușor dacă luați 150 g de argilă „ALGO” pe zi, timp de 2-6 luni. Aceasta nu are nici un efect secundar.

(Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73)

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722/85.12.77, 0314/21.09.23, e-mail: [email protected]    www.imunyze.me

„Sufăr de o diminuare a volumului ciclului menstrual” (Răspuns pentru ALINA V. – Huși, F. AS nr. 1583

Hipomenoreea este sângerarea menstruală mult redusă cantitativ sau/și cu o durată anormal de mică, de 1-2 zile.

Printre cele mai frecvente cau­ze ale hipomenoreei sunt: utili­za­rea anticoncepționalelor cu conți­nut exclusiv progesteronic și, mai rar, de estroprogestative. O alter­nati­vă naturală la medicația clasică o re­pre­zintă gama de produse Imu­nyze, suplimente alimentare ce au la bază imunoglobulina Y de tip aviar. Aceste produse au proprietăţi antiinflamatorii, antimicrobiene şi imu­no­mo­dulatoare. În plus, au capacitatea de a con­solida sistemul imunitar. Pentru a beneficia de un protocol terapeutic adecvat, contactaţi medicii te­rapeuți din cadrul Cabinetului de Medicină Com­ple­mentară Imunyze. Multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian