Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Reîntâlnire după 14 ani – CHRIS NORMAN la București

După ce i-a făcut să cânte și să danseze în luna lui Mai pe clujeni, cântărețul britanic vine, odată cu toamna, la București. Deși au trecut mulți ani de când a poposit prima oară pe Dâmbovița, bucureștenii îl aș­teaptă cu dor de muzică bună, la Sala Pala­tului.

În luna Mai, a fost o seară de multe muzici bune pentru clujeni. În deschiderea concertului lui Chris Norman au mai urcat pe scenă și două vedete autohtone: Ovidiu Lipan Țăndărică și Paul Ciuci. Impresionat de entuziasmul publicului care i-a întrecut așteptările, organizatorul eveni­men­tului Radu Groza a anunțat pe loc un nou con­cert, de data aceasta în Ca­pitală: „Ne bucu­răm că am reușit, îm­pre­ună cu nume mari ale mu­zicii românești și inter­na­țio­nale, să rea­lizăm acest spec­tacol gran­dios. Nu­mărul ma­re de bilete vândute ne arată că publicul își dorește ase­menea spec­tacole, așa că vă anun­țăm ofi­cial al doilea concert Chris Norman în Bucu­rești, la Sala Pa­latului, pe 6 Noiem­brie 2023, unde vă așteptăm cu drag. Sperăm ca și la Bucu­rești să avem public așa cum am avut și la Cluj. Muzica bună nu are vârstă… Piesele lui Chris Norman sunt nemuritoare. Noi, orga­nizatorii, am pregătit deja surprize speciale, de aceea spun încă de pe acum, că acest concert va fi unul unic, de ne­uitat”.

Spectacolul de la București îi va aduce pe sce­nă, alături de Chris Norman, pe Geoff Carline (chi­tară, voce), Martina Walbeck (clape, pian, vo­ce), Axel Kowollik (bas, voce), Dorino Gold­brunner (tobe) și Rachel Parga (chitară, voce).

Carte de vizită

Christopher Ward Norman s-a născut pe 25 Octombrie 1950, într-un orășel de pe malul ocea­nului, în Redcar, Yorkshire, Marea Britanie. A primit prima lui chitară la 7 ani și s-a îndrăgostit de muzică datorită lui Elvis Presley, Little Ri­chard, Otis Redding și Lonnie Donegan.

Chris a urcat pe scenă încă din adolescență, dar a atins celebritatea în anii ‘70, în postura de prim solist al formației Smokie. A cântat cu trupa brita­nică din 1964 până 1986.

Primul lor album, „Pass It Around”, a fost lansat în 1975, dar primul hit – „If You Think You Know How To Love Me” a venit abia un an mai târziu. Piesa a ajuns pe locul 1 în topurile din majoritatea țărilor europene. Au urmat și alte melodii de succes, precum: „Don’t Play Your Rock’n’roll To Me”, „I’ll Meet You At Midnight”, „Needles And Pins” și „Living Next Door To Alice”. În 1978 a înregistrat, în duet cu Suzi Quatro – „Stumblin’ In”, o piesă ce avea să ajungă în topuri și dincolo de ocean, în Billboard Hot 100.

Anii `80 au venit pentru Chris Norman cu oportunitatea unei cariere solo care a debutat cu un super hit, „Mid­night Lady”. Pie­sa a fost un suc­ces uri­aș și s-a vândut în mai bi­ne de un mi­lion de exem­pla­re. Au urmat și alte pie­se de suc­ces: „Some Hearts Are Dia­monds” „Fear­less Hearts” sau „Broken Heroes”.

În 1994, Chris Norman a primit distincția „Starul video internațional al anului” pentru vi­deo­clipurile: „Jealous Heart”, „The Growing Years” și „Red Hot Screaming Love”. În același an, britanicul a format o nouă trupă și a plecat în turneu du­pă o pauză de șase ani.

Anii 2000 au venit cu participări la nume­roase festivaluri și emi­siuni de televi­ziu­ne, cea mai cunoscută fi­ind „Come back Show”, de la televi­ziu­nea germa­nă, unde a interpretat „Stumblin’ In” de data aceas­ta în duet cu C.C. Catch.

În Decembrie 2021, a lansat albumul – „Just A Man”, pe care l-a compus și înregistrat împre­ună cu vechiul lui mentor și prieten, producătorul Mike Chapman. La nici un an distanță, pe 4 Noiembrie 2022, a lansat un nou album, intitulat „Rediscovered Love Song” (Cântec de dragoste re­­descoperit). El conține 12 dintre cele mai fru­moase și cunoscute melodii de dragoste cântate de-a lungul timpului de Eric Clapton, Bee Gees, Roy Orbison sau Moody Blues, interpretate în stilul inconfundabil al lui Chris Norman.

Nici acum, la 72 de ani, muzicianul britanic nu are timp de odihnă. Luna aceasta, pe 4 Octombrie, scria pe pagina de Facebook: „Bună, sunt Chris și sunt foarte încântat să vă anunț că anul viitor voi lansa un nou album, numit «Junction 55». Dar înainte de a-l lansa, am un nou single, primul de pe acest album, care va putea fi descărcat de pe platformele muzicale online și ascultat din 20 Octombrie a.c. Sper că o să vă placă. Eu, unul, aștept cu nerăbdare lansarea lui”.

Este primul lui disc care va conține integral doar melodii noi, compuse din 2015 încoace. Al­bumul „Junction 55” a fost înregistrat în stu­dioul personal al ar­tistului și conține 12 pie­se. Trei dintre cân­tece au fost compuse împreună cu vechiul lui prieten, Pete Spen­cer, fost mem­bru al trupei Smokie; două au fost scrise îm­pre­ună cu Geoff Car­line, ac­tual membru al tru­pei lui Chris, iar o melodie a fost rea­li­zată în colaborare cu Mike Chapman.

În luna Ianuarie 2024, Chris Norman va porni într-un turneu de promovare a discului „Junction 55” pornind din Cehia, unde are mulți fani. Și în Germania a anun­țat, deja, 11 repre­zentații.

(Pentru concertul de la Sala Palatului de pe 6 Noiembrie, biletele s-au pus în vânzare în rețeaua IaBilet și au prețuri cuprinse între 250 și 550 lei.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian