Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Nu-mi pot trimite copiii la școală în zdrențe”

Stimată redacție a revistei „Formula AS”,

Mă numesc Bârsan Marina Luisia, și prin bunăvoința dumneavoastră și a cititorilor dvs., în urmă cu doi ani, am fost ajutată eu și copiii mei, să supraviețuim. Pentru tot sprijinul primit și pentru bunătate, noi vă mulțumim și ne rugăm de sănătate. Vă scriu din nou, de data asta, în numele copiilor mei. Cu ajutorul lui Dumnezeu, fetița a trecut în cla­sa a IX-a și face naveta la un liceu din Buzău, iar băiețelul este în clasa a VI-a. Aici, la țară, i-am îmbrăcat cu haine primite, de la vecini, dar la oraș, nu-i pot trimite îmbrăcați în zdrențe. Din cauza mea, că m-am îmbolnăvit, copiii mei nu au ce mân­ca. Am vândut vaca, care le asigura hrana zilnică. Suntem la limita supraviețuirii, cancerul acesta care mă roade până la os nu mă lasă să pot munci, să îmi cresc copiii, mă chinuie atât de tare, încât am în­cercat de mai multe ori să    îmi iau viața, am ajuns la spital. Și de parcă nu mi-era de ajuns cancerul, acum mai am și osteoporoză, de-abia îmi târâi pi­cioarele, dar Dumnezeu îmi dă zile, să pot fi lângă co­piii mei, așa bolnavă cum sunt. Iau tratament pen­tru cancer, depresie și osteoporoză și, uneori, mai iau și calmante pentru dureri. Chinul cel mare este că nu pot să le ofer copiilor mei nimic. Le lipsesc și mâncarea suficientă, și hainele. Soțul meu are 70 de ani, nu are pensie, se duce uneori la câte o mânăstire sau biserică, atunci când este sâm­băta morților, pentru a le face rost de ceva de mân­care.

Vă rugăm, ajutați-ne să trimitem mai departe fata la școală, la oraș, ca să învețe, să aibă și ea un viitor. În plus, vă rog frumos, dacă se poate, să ne ajutați să plătim și lumina, vin facturi peste facturi, și nu le putem achita. Și vă mai rog frumos, dacă se poate, să ne ajutați să luăm o mașină de lemne.

Vă mulțumesc frumos pentru bunătate, pentru răbdare și pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi. Vă mulțumim! Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Am conturi deschise pe numele BÂRSAN MARINA LUISIA, la banca Transilvania, EURO – RO59BTRLEURCRT0577845901 și RON – RO12BTRLRONCRT0577845901.

BÂRSAN MARINA LUISIA – sat Sudiți, com. Poșta Câlnău, str. Fundătura Apei, nr. 2, jud. Buzău, cod 127489

„Iarna bate la ușă și noi n-avem de niciunele”

Stimată doamnă director Sânziana Pop,

Mă numesc Găman Florentina și am 24 de ani. Sunt din comuna Ionești, jud. Gorj. În urmă cu un an, am mai apelat la ajutorul dumneavoastră, când am rămas fără curent electric, pentru că nu l-am putut plăti. Acum trecem prin ceva și mai grav: școala a început, iar cerințele sunt mari pentru noi ca părinți. Nu am reușit să le cumpăr încă rechizite fetelor, nu mai spun de caietele speciale, care costă enorm, și nici de îmbrăcămintea de toamnă. Merg la școală în sandale. Am ajuns în situația asta, deoa­rece soțul meu care vrea să muncească în străină­tate, din cauza multor acte care sunt necesare în acea țară, a fost nevoit să se întoarcă acasă, până când i se va aproba viza. Ni s-a spus că poate dura câteva luni sau cererea ar putea fi respinsă. Vă scriu cu lacrimi în ochi aceste rânduri, sunt o mamă disperată, soțul meu muncește acum cu ziua în sat, până când își poate găsi un loc de muncă. Iarna ne bate la ușă, iar noi nu avem de nici unele. Aș merge la mun­că, dacă aș a­vea cu cine lă­sa copiii. Cel mai mic n-are nici 2 anișori.

Vă rog din suflet dacă îmi puteți publica și mie poves­tea, v-aș fi re­cu­noscătoare toată viața. Dumnezeu să vă bi­necu­vânteze și să vă dea toată sănătatea din lume!

GĂMAN FLORENTINA – Com. Ionești, str. Principală, nr. 295, jud. Gorj, cod 217265

„Medicii spun că aș mai putea să trăiesc”

Stimată doamnă Sânziana Pop,

Dragă redacție și stimați cititori,

Mă numesc Surugiu Lenuța și vin la dvs. cu un strigăt de disperare. Am 53 de ani, am 7 copii și 8 ne­poți, sunt văduvă de 20 de ani, am crescut copiii cu am putut, muncind zi și noapte, iar acum, când să mă bucur de strădania mea, am fost diagnosticată cu cancer de col uterin, stare avansată. De o lună fac chimioterapie și radioterapie. Tratamentul on­colo­gic este gratis, e decontat de Casa de asigurări. După radioterapie și chimio, am și trei ședințe de brahiterapie, și asta necesită costuri de 30 de mi­lioane lei vechi. Medicii spun că dă rezultate, dar eu nu mai pot acoperi costurile, am o pensie socială de 1125 lei, nu am posibilitatea să strâng atâția bani, într-o perioadă atât de scurtă. Nădejdea mea este la dvs. Vă rog din suflet să mă ajutați, să mai pot trăi un pic, pentru nepoți, pe care îi iubesc enorm, așa cum mi-am iubit și copiii. Am trecut prin mari greu­tăți, dar i-am crescut cu drag. Medicii spun că trata­mentul face minuni și că pot să mai trăiesc.

Stimați cititori, stimată doamnă Sânziana Pop, ajutați-mă! Cât de puțin este binevenit.

SURUGIU LENUȚA – oraș Buftea, b-dul Mihai Eminescu nr. 82, jud. Ilfov, cod 070000, tel. 0725/97.05.43

„Lupusul îmi mănâncă toate oasele și organele”

Doamnă director,

Mă numesc Zavracu Elisabeta cu domiciliul în comuna Ulmeni, și vin la dvs. cu rugămintea să mă ajutați să mă operez la șoldul stâng, că la dreptul sunt operată deja. Sufăr de lupus, care mi-a mâncat toate oasele și    organele din interior și am probleme la coloană, cu o hernie și vertebre modificate. Vă ata­șez toate diagnosticele mele, ca să vedeți că este ade­vărat. Din zi în zi, îmi pierd puterea, mă dor oa­sele și îmi scapă lucruri din mână. Am o pensie so­cială de 1125 lei și nu îmi ajung banii. Soțul meu este și el foarte bolnav cu inima, tot cu pensie socială, dar dăm pe medicamente care nu se com­pensează. Nu am posibilitatea să îmi construiesc o baie, că trebuie să fac 3 dușuri pe zi la boala mea, nu vă pot descrie cât mă ustură pielea.

Vă rog din suflet să mă ajutați, dacă se poate, ca să mă operez la șoldul stâng și să fac recuperare la coloană. Vine iarna și trebuie să cumpăr și lemne de foc. Vă mulțumesc anticipat tuturor oamenilor cu suflet bun, care mă veți ajuta. Dumnezeu să vă binecuvânteze! Cu stimă și respect pentru toată echipa redacției dumneavoastră,

ZAVRACU ELISABETA ALEXANDRA – sat Ulmeni, com. Ulmeni, str. Șoseaua Olteniței nr. 75, jud. Călărași, cod 917260, tel. 0761/13.47.74

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian