Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nu am miros și nici gust” (Răspuns pentru VICTORIA – Beiuș)

Foto: Shutterstock

În primul rând, renunțați la tratamentul cu Bix­tonim și Rinofug. În cazul problemelor pe care le aveți, foarte eficiente sunt plantele: Cimbrișor, Pin (muguri), Ciuboțica-cucului, Nalbă, Cuișoare (la jumătate față de celelalte). Se face un amestec în părți egale, se macină fin prin mașina de cafea și se ia câte 1 linguriță de patru ori pe zi, din 6 în 6 ore, sublingual (se ține pulberea de plante câteva mi­nute sub limbă, apoi se înghite cu apă plată). De asemenea, foarte eficiente sunt spălăturile nazale cu apă și sare grun­joasă: se face o soluție din 1/2 lin­guriță de sare la o cană de apă plată, se încăl­zește puțin și se aspiră pe fiecare nară, alter­nativ, astupându-se cealaltă nară cu degetul. Se fac zilnic, dimineața. Foarte bune în acest caz sunt și inhalațiile cu ceai de Mușețel în care s-au picurat 4-5 picături ulei de lămâie, 4-5 picături ulei de Cimbrișor, 4-5 picături ulei de Pin – în fiecare seară, timp de 15-20 minute. Zilnic, de două ori pe zi, se va consuma câte o linguriță de hrean ras cu suc de lămâie. Vă urez multă sănătate!

dr. VIOLETA P. – București

„Caut tratament pentru cardiopatie ischemică și hemoroizi” (Răspuns pentru LILIANA – Arad)

Pentru cardiopatie ischemică se prepară un sirop din 500 g de Coacăze negre us­cate la 1 l de apă. Se fierb 15 minute și se stre­coară prin tifon. Se adaugă 250 g za­hăr și se fierbe până ajunge la con­sis­tența unui sirop. Se ia câte o lin­guriță la două ore. Pentru he­mo­roizi: scoarță și frunze de Stejar – se face un decoct din 500 g amestec la 1 l de apă. Se fac 1-2 băi de șezut zilnic. Baia du­rează 10-15 mi­nute (obli­gatoriu una seara, îna­inte de cul­care). In­fuzie de Mărar (1-2 lin­gu­rițe la o cană de apă) – se beau do­uă căni pe zi. Dumnezeu să vă ajute!

ANA C. – Sibiu

„Caut tratament pentru furunculoză” (Răspuns pentru MONA L. –Fetești)

Este o boală subcutanată, provo­cată de un sta­filococ. * Faceți cură cu sucuri de fructe și zar­zavat, cinci zile pe săptămână. * Țineți un re­gim lac­to-vegetarian, 7 zile pe săp­tămână. * Con­sumați miere de al­bine, două lin­guri pe zi; drojdie de bere, o linguriță pe zi. * Sunt in­ter­zise cafeaua, al­­coolul, brânzeturile fer­mentate, orga­nele de ani­male. * Fa­ceți băi locale cu flori de Soc sau pu­neți ca­ta­plas­me. * Comprese cu praz fiert. * Frunzele de Nalbă (Folium malvae) ajută la co­lectarea pu­ro­iului: se opăresc și se pun pe locul bol­nav. * Un­­guent pe bază de propolis, preparat în concen­trație de 20% în vase­lină și alifie pe bază de rășină, Carpicon (se găsește la farmacii).

Dacă abcesul drenează în afară, se fac spălături locale cu Mărul-lupului (Artistolochia clematitis).

Intern, beți ceai amestecat de Trei-frați-pătați, Urzică, Frunze de nuc. Se beau două căni pe zi. * Baie de soare, locală, cu lupa, dimineața. * Se efectuează o igienă riguroasă.

ANA C. – Sibiu

„Simt că am nervii slăbiți” (Răspuns pentru CRISTINA M. – București)

Afecțiunile sistemului nervos numără, în ge­neral, printre simptomele lor: oboseală fizică și in­telectuală, dureri de cap, somn agitat, stări de ex­citație psihică puternică sau, dimpotrivă, som­no­lență, stări de slăbi­ciune, amețeală. Pe lângă trata­mentul recomandat de specialist, unele băuturi din legume pot contribui, în mare măsură, la vindecare. Astfel, o acțiune calmantă asupra sistemului nervos exercită băuturile din do­vleac, cartofi, usturoi, iar o acțiune stimulantă, cele din hrean, ridichi, ceapă, pătrunjel etc.

* Infuzie de pătrunjel: 20 g (o lingură) pă­trunjel verde tocat, un pahar cu apă. Într-un vas emailat se pun pătrunjelul și apa clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 15 minute și apoi se strecoară. Se bea câte un pahar de 3 ori pe zi, înainte de masă. Este o băutură vitaminizantă, fiind indicată, în primul rând, în avitaminozele A și C. Este un tonic al sistemului nervos, fiind indicată și în cazurile de somno­lență, apatie, scăderea puterii de con­centrare.

* Băutură din ridiche, sfeclă roșie și mor­covi. Cantități egale din sucurile de mai sus (circa 50 ml din fiecare) se porționează pentru o zi, în 3 re­prize, cu 15 minute înaintea celor 3 mese princi­pale. În general, cura durează circa 30 de zile. Bău­tura respectivă este indicată în special per­soanelor cu organismul slăbit, apatice și surme­nate.

* Decoct de hrean cu miere. Re­țeta: 25 g frun­ze și flori de hrean proaspete (12 g uscate), 25 g miere, 1/2 pahar cu apă. Într-un vas emailat se pun frun­zele și florile de hrean mărunțite, se adaugă apa și se fierb 5 minute. După ră­cire, se strecoară și se în­dulcește cu miere. Se ia câte o lingură, după cele 3 mese principale ale zilei, timp de două săptămâni. Băutura este un bun sti­mu­lent al siste­mului nervos, poate fi folo­sită cu bune rezultate și în caz de impo­tență și frigiditate de origine psihică. În același timp, este și un întăritor cardiac. Să vă fie de sănătate!

DUMITRU N. – Oradea

„Am fecale foarte urât mirositoare” (Răspuns pentru E. D. – Ploiești)

Vreme de două zile, țineți o cură cu mere ra­se, împărțite în 3-5 mese, apoi o dietă ve­ge­ta­riană. Macerat de rădăcină de Obli­geană – 6 lin­guri pe zi (2 linguri cu 5 minute înainte de ma­să, 2 linguri cu 5 minute după ma­să). Căr­bune vegetal – 3 linguri pe zi.

DANIELA G. – Ploiești

„Soțul meu suferă de anemie Biermer” (Răspuns pentru MARIA P. – Iași, F. AS nr. 933)

Stimată d-nă, și eu sufăr de această boală, dar nu m-am descurajat. Soțul dvs. trebuie să consu­me mult spanac – sub orice formă, sfeclă roșie – sub formă de ciorbă sau de salată crudă cu oțet de mere cu miere sau cu lămâie, la care adăugați morcovi și țelină, ficat la gră­­tar și multe produse din carne (eu nu puteam mânca carne sub nici o formă), pește, mere – cât se poate de multe. În funcție de numărul de he­matii se face o fiolă de B12 pe lună (de 500 sau 1000 mcg). Toto­dată, va lua și 2 tablete de acid folic pe zi.

NATALIA – București

Sugestiile oferite prin răspunsurile cititorilor noștri nu suplinesc sfatul unui medic specialist.

Adresați-vă și unor cadre calificate.

Cele mai bune răspunsuri vor fi răsplătite cu abonamente la revista „Formula AS”!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian