Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII NOIEMBRIE

Foto: Shutterstock

– Către mijlocul lunii Noiembrie, cu încărcătură maximă între 12 și 14, ne putem aștepta la evenimente sur­prinzătoare. Dat fiind că Marte este stăpânitorul acestui an astrologic, ne așteptăm le evenimente de anvergură pe plan mondial, puse la cale de societăți și/sau servicii secrete, care pot fi urmate de o reacție potențial violentă din partea maselor. Acest din urmă risc este subliniat și de faptul că Luna nouă se petrece, la rândul ei, pe 13, adică exact pe fondul de tensiune maximă. În ceea ce ne privește pe fiecare dintre noi, ar fi cazul să evităm să ajungem la divergențe cu prietenii, mai ales în privința banilor. Dar nu e înțelept nici să ne reprimăm sentimentele. Mai poate fi vorba despre faptul că nu mai putem tolera ca cineva să își impună autoritatea asupra noastră (cel mai probabil, partenerul de cuplu ori un partener de afaceri). Mercur în Săgetător e în armonie cu Venus cea deosebit de diplomată în Balanță, la mijlocul lunii, ceea ce permite aplanarea parțială a conflictelor, doar că tratativele pot degenera începând din 23 și până la sfârșitul lunii. Tot atunci, călătoriile în străinătate sunt însoțite de riscuri. Saturn își reia mișcarea directă în Pești, pe 5, ceea ce ne permite să reluăm anumite proiecte blocate sau amânate –

BERBEC

Înmuiați-vă coarnele

Comunicați bine cu cu­noș­tințele dvs. din străinătate sau câștigați vizibilitate datorită felului în care știți să vă puneți în valoare cunoștințele, începând din 11, sub influența lui Mercur în Să­getător. Aveți însă grijă să nu vă angrenați în prea multe proiecte, deoarece începând din 23 se pot ivi probleme, în special dacă doriți ca toată lumea să procedeze așa cum doriți dvs. Asta poate duce inclusiv la probleme legale, deci străduiți-vă să acceptați faptul că oricine are dreptul la propria sa opinie. Călă­to­riile lungi, în special cele între­prinse în străinătate, ar trebui evita­te începând din 22.

BANI: La acest capitol, șeful dvs., impulsivul Marte, vă poate îndem­na să vă asumați riscuri, în special între 12 și 14, dar tendința de-a vă arunca într-o speculație fără sorți de izbândă persistă până pe 22.

CARIERĂ: Către finele lunii, mai cu seamă pe 22 și 23, șefii dvs. pot fi atât de impresionați de ideile dvs. privind proiecte pe termen lung, încât să vă alegeți cu o promovare.

DRAGOSTE: Aventurile fulgeră­toa­re se pot dovedi un adevărat de­zastru, în special între 12 și 14. Pe­rechile consacrate, în schimb, o duc bine după 8, promite Venus în Ba­lanță.

SĂNĂTATE: Pe 5 și 11 nu e in­dicat să vă forțați încheieturile, iar pe 17 sunt posibile creșteri bruște ale tensiunii, deci lăsați energizan­tele la o parte.

TAUR

Nervi și tumult

De fel, sunteți o fire răbdătoare, dar luna asta vă vine deosebit de greu să vă țineți nervii în frâu, mai ales dacă în viața dvs. există persoane care vor să facă totul doar după capul lor. La început de lună mai aveți răb­dare să discutați, iar până pe 10 aveți cu cine, dar apoi comunicarea nu prea mai funcționează și pot interveni iz­buc­nirile nervoase. Deci, ar fi o idee bună să trageți dinainte semnalele de alarmă, să le spuneți celor care vă calcă pe nervi că sunteți pe care să pu­neți lucrurile la punct, dacă e nevoie, și prin soluții radicale. Să nu spună că nu le-ați spus. E posibil ca după 5 să reluați legătura cu unii prieteni mai vechi ori mai în vârstă.

BANI: Nu este câtuși de puțin o lună propice asocierilor de afaceri, ba exis­tă chiar pericolul ca vreuna să se ru­pă, în special între 12-14 sau pe 17. Pu­­teți semna contracte destul de pro­mi­ță­toare în cea de-a doua jumătate a lunii, cu excepția datelor de 17, 23 și 25.

CARIERĂ: Din 9 începând vă vine ușor să interacționați cu colegii. Aju­tați de Venus în Balanță, dați dovadă și de tact, și de autoritate.

DRAGOSTE: Viața de cuplu e neo­bișnuit de tumultuoasă, cel puțin până pe 24. Între 12-14 și pe 17, unele rela­ții se pot întrerupe definitiv și probabil nu e vina dvs.

SĂNĂTATE: Începând din 9, Venus vă dăruiește energie bună, dar vă și crește pofta de mâncare. Mai ales dul­ciurile îi plac ei (și dvs.)…

GEMENI

Nicăieri, ca acasă

Oricât sunteți de dornici de mișcare, cel mai bine vă simțiți acasă, la început de lună. Ve­deți-vă cu cei din fa­milie sau invitați prietenii acasă, până pe 8, de restul se ocupă Venus în Fe­cioa­ră. Puteți de ase­me­nea purcede la redecorarea casei sau puteți da, din în­tâmplare, peste un obiect decorativ, care pare făcut pentru inte­riorul casei dvs. Ori îl puteți primi cadou de la cineva din familie. Și pentru că am menționat plăcerea dvs. de-a călători, e bine să știți că zilele de 5, 11, 22, 23 și 25 nu sunt favorabile deplasărilor. Mai ales dacă presupun ca dvs. să fiți la volan.

BANI: Pe 22 și 23 se pot ivi ocazii interesante pentru o investiție pe termen lung. Pontul vi-l poate da un colaborator sau amic de la serviciu.

CARIERĂ: Nu cu toți colegii aveți relații bune, și printre cei pe care-i considerați amici, unul vă poate purta sâmbetele. Așa că fiți discreți, altfel puteți avea surprize neplăcute, mai ales între 12-14 și pe 17. Relația cu șeful începe să se rede­fi­nească din 5 încolo.

DRAGOSTE: Perechea dvs. e comunicativă, înce­pând din 9, și chiar dacă la început e mai stângace, discuțiile oneste purtate acum pot atenua izbucnirile intempestive, care se anunță mai ales pe 23 și 25.

SĂNĂTATE: Toată luna e solici­tantă din punct de vedere fizic. De aceea, pe 5, dar mai ales pe 12-14 și 17, vă recomandăm să vă relaxați.

RAC

În sânul familiei

Dvs., zodia cea mai atașată de cămin și de familie, vă veți bucura în mod deosebit de intrarea lui Venus în Balanță, pe 9. Ea vă va armoniza legăturile de fami­lie, în special cu neamul feme­iesc, până la sfârșitul lunii. În cazul în care în cercul dvs. de pri­eteni se formează bisericuțe, mai ales între 12-14 și apoi pe 17, păstrați-vă neutralitatea sau evi­tați întâlnirile cu grupul. Ten­siu­nile persistă pe perioada mijlocului de lună. După ce Saturn în Pești își reia mișcarea directă, pe 5, veți ști asu­pra căror probleme legale rămase nere­zol­va­te e nevoie să reveniți. Sau veți ajun­ge să înțelegeți care dintre con­vin­gerile dvs. au nevoie de o re­vi­zui­re.

BANI: Ceea ce discutați împreună cu cei dragi de-acasă, începând din 9, poate constitui baza unei mici afa­ceri de familie. Nu e vorba despre venituri mari, dar de ceva ce puteți face cu plăcere împreună.

CARIERĂ: Trebuie doar să ob­servați cu atenție natura si­tuațiilor și persoanelor pe ca­re destinul vi le aduce în cale. Mai ales pe final de lună.

DRAGOSTE: Persoana iu­bi­tă are ieșiri temperamentale greu de suportat, mai ales dacă se află în cercul prietenilor dvs., între 12-14 și pe 17.

SĂNĂTATE: Cei cu probleme la fi­at și pancreas ar avea ne­voie de re­gim, din 23 încolo. Luna plină din Gemeni, din 27, sensibilizează căile respiratorii și încheieturile brațelor.

LEU

Creativi și cuceritori

Mercur se asigură că reparațiile care trebuie făcute prin casă merg bine până pe 10. Doar pe 5 n-ar trebui să se lucreze și nici dvs. nu ar trebui să folosiți obiecte tă­ioa­se. Același avertisment es­te valabil și în privința inter­valului 12-14 și a datei de 17, când există pericolul unor astfel de accidentări, dar nu neapărat. Poate să fie vorba și despre conflicte referitoare la decizii, care trebuie luate în familie, unde un bărbat încearcă să se impună cu tot dinadinsul. Ieșiri emoționale sunt de așteptat din partea femeilor, pe 13, odată cu Luna nouă din Scorpion. Creativitatea dvs. se accentuează înce­pând din 11.

BANI: Până pe 5, mulți Lei sunt blo­cați într-o situație limitativă din punct de vedere material, cum ar fi de exem­plu ratele. Ulterior veți găsi soluții, dar nu le alegeți pe cele speculative.

CARIERĂ: Situațiile dificile de acasă vă pot afecta prestația profesională. Pe 5 n-ar fi indicat să purtați discuții cu șefii. Dacă aceștia vin cu ce­rințe enervante între 12-14 și 17, nu vă trântiți demisia pe masă.

DRAGOSTE: Încă din 11 sunteți puși pe cuceriri, dar după 22 glu­ma se îngroașă și vă poate cu­prin­de o adevărată pasiune, dar e dragoste cu năbădăi.

SĂNĂTATE: Excursiile, plimbările sau dansul pe care le faceți din 9, eventual cu amicii, contribuie în mare măsură la starea dvs. de bine.

FECIOARĂ

Colaborări rodnice

Aveți probabil o groază de lucruri de făcut, care vă țin pe drumuri până pe 10 inclusiv. Pe 5 e însă preferabil să nu conduceți. Și nici să vă luați la harță cu vecinii ori rudele. De asemenea v-am sfătui să evitați șofatul în intervalul 12-14 și pe 17, căci riscurile de accidente sunt și mai pronunțate atunci. N-ar fi cazul să vă duceți nici în locuri unde spiritele se pot încinge ușor, cum ar fi meciuri, unde se adună su­porteri agresivi. Din 11, se adună o mulțime de lucruri de făcut în fa­milie, ceea ce poate deveni enervant între 12-14, când mai ales bărbații vor dori să se impună.

BANI: Îi datorați re­cunoștință patroanei ba­nilor, Venus, care tra­­versează Balanța începând din data de 9. Ajutată fiind și de Mercur în Săgetător, din 11, ea vă poate aduce contracte sau colaborări rodnice.

CARIERĂ: Dacă reușiți să fina­li­zați un proiect profesional în preaj­ma Lunii pline din Gemeni, din 27, veți crește în ochii șefilor dvs.

DRAGOSTE: Atitudinea parte­ne­rului de cuplu se poate schimba în bine după data de 5, dacă mai aveți răbdare cu el. O iubire pasională poa­te începe în preajma lui 22.

SĂNĂTATE: Cardiacii ar trebui să-și monitorizeze cu atenție tensiu­nea între 12 și până pe 17, mai ales, când pot apărea și insomnii.

BALANȚĂ

Tandrețe și romantism

Pe 9 intră în semnul dvs. micul benefic Ve­nus. Până atunci s-ar putea să fiți prinși în acțiuni umanitare sau să vă sprijiniți prietenii aflați la ananghie. Nu regretați eforturile făcute în sensul acesta, deoarece răsplata va veni sub altă formă. Venus vă accentuează simțul diplomatic, simțul artistic sau estetic și atrage în viața dvs. persoane care vă apreciază cu adevărat. Dar cum nu este cea mai harnică dintre planete, ar fi bine să vă luați timpul necesar pentru a socializa, de a merge la teatru, expoziții sau concerte sau de-a petrece pur și simplu timpul cu prieteni dragi. Energia micului benefic vă va însoți până pe 4 decembrie.

BANI: Data de 5, intervalul 12-14 precum și ziua de 17 vin cu riscuri, mai ales dacă intenționați să vă apucați brusc de altceva decât ați făcut până acum. Puteți însă semna contracte până pe 10, exceptând, desigur, data de 5.

CARIERĂ: Începând cu data de 5, când planeta ca­rierei, Saturn, își reia mersul direct în zodia Peș­tilor, reușiți să faceți o triere în privința obiecti­velor dvs. profesionale. Nu vă grăbiți.

DRAGOSTE: Venus menține tandrețea și roman­tismul în cupluri și face atractive Balanțele solitare.

SĂNĂTATE: Afecțiunile cronice vizând oasele, pielea și dentiția pot trece în fază acută pe 5. Între 12 și 17 apar insomnii.

SCORPION

Energie clocotitoare

Nu ratați întâlnirile cu prietenii de până pe 8, pentru că acestea se pot dovedi nu doar plăcute, dar și creative sau instructive. Este un de­bușeu binevenit pentru energia clocotitoare pe care o generează Soarele, Mercur și Marte, tustrei în semnul dvs. Acest exces este responsabil pentru zilele în care se pot petrece accidentări. Pe 5, aces­tea pot să fie minore sau să se ma­nifeste sub formă de disensiuni. Dar între 12 și 14, iar apoi pe 17, se poate lă­sa cu conflicte ireconciliabile sau cu răniri. De aceea, e bine să nu lu­crați cu surse de foc și nici să mâ­nuiți instru­mente tăioase.

BANI: Și aici aveți porniri tem­pe­ramentale. In­tuiția dvs. poate fi bună în­tre 23 și 25, dar modul în care vă an­gajați contractual nu e prea fericit. Dacă e să sem­nați contracte, un interval potrivit ar fi între 15 și 21.

CARIERĂ: Colegele cu care aveți și o relație de amiciție vă pot sprijini din umbră, din 10, ex­pli­cându-vă diverse dedesubturi care determină anumite decizii profesionale.

DRAGOSTE: Amorul este un lucru bun, dar și aici se impune justa măsură. Aveți grijă pe 5, între 12 și 14 și pe 17, să nu vă lăsați pradă unor accese pasionale.

SĂNĂTATE: Mergeți cât de des la spa-uri sau centre de wellness, începând din data de 10 și vă veți relaxa în profunzime.

SĂGETĂTOR

Avantaj planetar

Din 11, Mercur cel mobil se pregătește să des­chi­dă calea Soarelui (pe 22) și a lui Marte, guver­natorul anului (pe 25). Cu excepția datei de 11, 22 și 25, prezența acestor planete în semnul dvs. vă avantajează. Dar la datele menționate, cineva din familie, cel mai probabil o persoană vârst­nică, autoritară sau ambele, poate fi nemulțumită de deciziile sau opțiunile dvs. Cel mai bine ar fi să îi ascultați nemulțumirile, dar să nu vă lăsați împiedicați în acțiunile pe care doriți să le inițiați. Dacă apar obstacole pe care nu le înțelegeți, încercați să aflați ce dușmani nedeclarați sunt res­ponsabili de ele.

BANI: Fiți atenți la oportunitățile care se pot ivi brusc, mai ales pe 21 și 22, care pot (re)pune pe picioare un proiect ambițios.

CARIERĂ: Întrevederile dvs. cu șefii sunt prietenoase și creative până pe 8 inclusiv. Acest lucru poate trezi invidiile unor rivali, care nu au însă curajul să intre în competiție deschisă cu dvs.

DRAGOSTE: Atracția fizică și dragostea sunt ușor de confundat. Luna plină din Ge­meni, din 27, vă poate ajuta în schimb să faceți distincția între emoție și tentație.

SĂNĂTATE: Sub nicio formă să nu lucrați noaptea, mai ales în intervalul 13-14, și nici pe 17. Una la mână, vă dați peste cap ciclul veghe-somn, iar alte urmări pot fi dereglarea ritmului cardiac și a circulației venoase în gambe.

CAPRICORN

Prietenii, în avantaj

Activitățile sociale joacă un rol important în viața dvs. până pe 27, cu efecte care se pot în­tinde pe 7 ani, căci una dintre planetele care vă de­ter­mină să luați hotărâri majore cu privire la cercu­rile dvs. de prieteni este Marte, nimeni altul decât stăpânitorul anului. Deci e cât se poate de im­portant, pe 5, între 12 și 14 și pe 17, să numărați pâ­nă la zece înainte de a reacționa la adresa celor care se erijează în rolul de factori de decizie pentru întregul grup. În felul acesta veți putea face ale­gerile care se impun fără a trezi dușmănii. Din aces­tea aveți deja, chiar dacă nu știți, căci o persoană ener­gică, probabil bărbat, încearcă să vă pună în dificultate începând din 11 și escaladând atacurile pe 22 și apoi pe 25.

BANI: Abțineți-vă de la decizii intempestive, chiar dacă acestea vin din partea unor prieteni pricepuți în ale finanțelor, pe 5 și la mijlocul lunii.

CARIERĂ: Începând cu data de 9, străduințele dvs. de a îmbunătăți în mod creativ relațiile și fluxul la locul de muncă pot găsi, în fine, apreciere la șefi.

DRAGOSTE: Relațiile de iubire au un parcurs cel puțin ciudat. Comunicarea merge aiurea pe 5 și complet imprevizibil între 12 și 17.

SĂNĂTATE: Cruțați-vă coapsele și șoldurile în jurul lui 11, coloana (segmentul lombar) din 23. Mi­grene pot apărea din 25.

VĂRSĂTOR

Surprize în familie

În mod normal, comportamentul dvs. se do­vedește adeseori imprevizibil pentru cei care vă înconjoară, dar în noiembrie se va întâmpla ca dvs. să rămâneți cu gura căscată. Cel mai probabil, din pricina deciziilor celor de acasă, care la mijlo­cul lunii pot lua de capul lor măsuri năstruș­nice. Ele vă pot deranja, mai ales între 12 și 17. Dacă aveți de întreprins călătorii în străinătate, de dat examene la facultate sau de făcut apariții pu­blice, Venus vă ajută din 9 ca toate aceste activități să vă pună într-o lumină mai bu­nă. Cu amicii vă înțe­legeți bine din 13 încolo, dar după 22 pot apărea divergențe de opinie ce pot duce la discuții aprige.

BANI: Mulți dintre dvs. se găsesc într-o situație de-a dreptul ciudată, pe care se străduiesc să o des­­câlcească începând din martie. De abia după da­ta de 5 veți putea conveni asupra unei abordări rea­­liste, menite să vă repună pe picioare. Dar va dura.

CARIERĂ: Între 5 și apoi între 12 și 17 e greu să ajungeți la un acord cu șefii dvs., care pot avea adevărate crize de autoritate.

DRAGOSTE: Luna plină din Gemeni din 27 vă ajută să vă deschideți inima și să arătați persoanei iubite sentimentele care vă animă.

SĂNĂTATE: Dacă luați măsuri profilactice îm­potriva unor infecții, pe final de lună puteți bene­ficia de un plus de energie.

PEȘTI

Propuneri de afaceri

Un lucru important se întâmplă în viața dvs. în preajma datei de 5, când marele dis­ciplinator Saturn în semnul dvs. iese din miș­carea retrogradă în care s-a aflat din 18 iunie. Asta se întâmplă la zero grade, grad numit în as­trologie „grad critic”. Imaginați-vă că sunteți în centrul lui ze­ro, adică al unui cerc format ca orice cerc din 360 de grade. Acum aveți posibilitatea (rară) de a schim­ba alegeri majore, contra­pro­ductive din tre­cut. Nu uitați însă că Saturn este maestrul cons­truc­tor și că niciun edificiu rezistent nu se clădește în grabă.

BANI: Se poate ca din 9 începând să vă treziți cu pro­puneri de investiții sau de afaceri din partea unor per­soane agreabile. Nu e neapărat vorba des­pre su­me mari, dar vă place ceea ce fa­ceți și asta se sim­te.

CARIERĂ: Mercur, care intră în Săgetător pe 11, vă poate pune brusc, față în față cu un șef care vă cere cinci lucruri deodată. Nu vă enervați, luați-le pe rând. Lăsați-vă contaminați de energia și spi­ritul întreprinzător ale acestuia, după 21.

DRAGOSTE: Tovarășul de viață vă înconjoară cu tandrețe și dovezi concrete de devotament, până pe 8. S-ar putea însă să nu fiți conștienți de această afecțiune și să păreți distanți.

SĂNĂTATE: Aveți grijă ce mâncați, în preajma Lunii pline din Gemeni, din 27. Menajați-vă de ase­menea încheieturile brațelor și în special ume­rii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian