Stimate domn, faptul că soția dvs. a suferit o intervenție chirurgicală și este propusă pentru a doua nu trebuie să vă îngrijoreze. Soția dvs. trebuie să aibă încredere și să urmeze câteva sfaturi.
* Confort psihic: gândire pozitivă, că totul va fi bine, că Dumnezeu va alege calea cea bună, întregul organism fiind guvernat de sistemul nervos. Factorul psihic are rol primordial în vindecare.
* În fiecare dimineață, pe stomacul gol, va lua 1 linguriță de miere naturală și un pahar cu apă la temperatura camerei.
* Să consume cel puțin 2 litri de lichide zilnic, sub formă de apă, supe, ciorbe cu borș natural, compoturi naturale.
* După ora 18: 250 ml ceai laxativ antihemoroidal, zilnic, cu înghițituri mici, până la restabilirea scaunului (normal este un scaun pe zi, preferabil dimineața).
* Alimentația pe care o preferă, dar cu evitarea alimentelor afumate (potențial cancerigene), grase, condimentate, cafea în exces. Trebuie să-și testeze singură organismul, pentru a observa ce aliment îi face bine și ce îi face rău, pentru a-l evita.
* Legume și fructe proaspete, dar și prune uscate, stafide, smochine, curmale, banane (se pot combina cu lapte dulce).
* Gimnastică zilnică pentru musculatura perineală (se contractă cel puțin 5 minute mușchii fesieri).
* O baie călduță la șezut, cu ceai de Coada-calului, Pelin și Busuioc înainte de culcare, în fiecare seară, după duș. Dacă hemoroizii nu sunt iritați, se poate face o spălătură ușoară și interior (în funcție de starea locală: inflamație, durere).
* Unguent pe bază de hirudină (din lipitori), cu rol antihemoroidal (antiinflamator, antialgic) – l VeinCare, alternativ (la 2 zile). Se aplică ușor, după baie, în interior. l Tratament homeopat cu Arnica 15CH – 5 granule vreme de 5 zile, apoi pauză 3 zile, iar 5 granule vreme de 5 zile, și Aesculus Hippocastanum 9 CH – 7 granule vreme de 7 zile. Sper că, dacă soția dvs. va respecta aceste sfaturi minime, va putea evita cea de-a doua intervenție chirurgicală. Îi doresc însănătoșire grabnică!
„Cum se poate preveni reinfestarea cu Giardia?” (Răspuns pentru L.A. – Deva)
Reinfestarea cu giardia se poate preveni printr-o igienă strictă și prin folosirea apei potabile numai după ce a fost fiartă și răcită. Este bine să consumați zilnic, timp de 10 zile pe lună, înainte de masa de dimineață, 12-15 semințe de dovleac decojite (să nu fie prăjite), fie simple, fie introduse într-un pahar cu lapte dulce. De asemenea, cel puțin de două ori pe săptămână să consumați usturoi, dacă sănătatea vă permite. Dacă nu, puteți folosi produsul Garlic-Caps, care conține atât usturoi, cât și pătrunjel. Atât semințele de dovleac, cât și usturoiul acționează asupra giardiei și asupra altor paraziți intestinali. Cu deosebit succes puteți folosi produsul ParaProtex, care are rolul de a proteja organismul nu numai împotriva paraziților intestinali, ci și împotriva virusurilor cu care organismul vine în contact în anotimpul rece, crescându-i imunitatea.
dr. IULIANA U. – București
„Scalpul fiului meu este împânzit de scuame” (Răspuns pentru VIORICA – București)
Ginerele meu a avut aceeași problemă pe care o are fiul dvs. De câteva luni se spală pe cap cu săpun cu sulf, nimic altceva. Acum, părul este curat și mătăsos. Săpunul se găsește la orice farmacie. Veți vedea cât de eficient este.
DOINA – Constanța
„Nepotul meu are Torticolis congenital și eu am diabet pe fond nervos” (Răspuns pentru CARMEN B. – Arad)
Singurul lucru care poate să vă salveze nepoțelul este operația. Eu am un văr care s-a născut cu acest defect, părinții lui au încercat tot felul de masaje, gimnastică medicală, băi, dar toate fără rezultat. Medicii i-au îndrumat cu copilul la operație, dar părinții, de frică să nu sufere alte complicații, au refuzat, iar acum băiatul are capul aproape lipit de umăr, coloana vertebrală foarte deviată, iar – mai nou – începe să-i apară cocoașă. În anul 1984 am născut și eu un băiețel cu același diagnostic. La început, soacra mea, care îl vedea foarte rar, îmi spunea că copilul ține capul într-o parte. Eu vedeam acest lucru cu răutate, spunând că ea nu îl iubește. Când avea 3 ani, băiețelul a rămas cu părinții mei, eu plecând să lucrez la Lupeni. Venind doar o singură dată pe lună la copil, am început și eu să văd defectul care era din ce în ce mai vizibil. Atunci am mers cu copilul la medic și acesta a constatat că are torticolis congenital pe partea dreaptă. Dar și eu, ca și mătușa mea, am încercat cu masaje, gimnastică etc. De la stațiunea balneară, medicul cu care făcea gimnastică a spus că totul este în zadar, singurul lucru este tot operația. În luna martie 1989, mi-am luat inima în dinți și am plecat la București. Am dat peste o echipă de medici extraordinari și d-l dr. Jianu, când am intrat în cabinet, a spus: torticolis! Luni dimineață m-a internat cu el. Mi s-a explicat că nu era o operație chiar așa cum credeam eu, ci una mult mai simplă. O pot compara chiar cu o apendicită. Nu a avut decât trei copci, copilul a fost operat marți dimineața și externat joi, în aceeași săptămână. Din experiență vă spun, altă cale nu există și altfel copilul va avea de suferit toată viața. Eu vă sfătuiesc să mergeți cu toată încrederea să îl operați. Sănătate!
MARIA G. – Fieni, jud. Dâmbovița
„Am cicatrice după arsuri de gradul II” (Răspuns pentru ALEXANDRA – Iași)
D-nă Alexandra, în legătură cu problema dvs. vă recomand câteva remedii naturiste care au un rol extraordinar în vindecarea cicatricelor cheloide pe care le aveți în urma arsurii.
* Tratament naturist intern: – Spirulină capsule (500 mg) – se administrează bucal, de trei ori pe zi, câte 4 capsule, cu aproximativ 30 de minute înainte de masă, timp de 3 luni. – Ulei de Cătină capsule (0,6 mg) – se administrează bucal, de trei ori pe zi, câte 4 capsule înainte de mese, timp de trei luni. – Concentrat de Echinacea (capsule) – se administrează bucal, de trei ori pe zi, câte 4 capsule înainte de mese, timp de trei luni. * Tratament naturist extern: – Spirulin-cremă – se aplică pe locul afectat (după curățirea prealabilă a pielii) în strat subțire, de trei ori pe zi, sau mai des, după caz, intercalat cu ulei de cătină. – Ulei de Cătină (flacon cu 100 ml) – se aplică local pe zona afectată, de trei ori pe zi, până la vindecare. – Extract uleios de Sunătoare – extern: masaje sau badijonări în zonele afectate, până la vindecare. – Tinctură de Sunătoare – extern: 1 linguriță de tinctură diluată în 50 ml apă, sub formă de comprese. Atenție: produsele naturale se pot administra în paralel cu tratamente specifice recomandate de medic. Sunt foarte bine tolerate, nu au contraindicații sau toxicitate.
VICTORIA F. – Botoșani