Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Soția mea face a doua operație de hemoroizi” (Răspuns pentru PAUL TAMAȘ – Sibiu)

Foto: Shutterstock

Stimate domn, faptul că soția dvs. a suferit o intervenție chi­rur­gi­cală și este propusă pentru a do­ua nu trebuie să vă în­gri­jo­reze. Soția dvs. tre­buie să aibă încredere și să ur­me­ze câteva sfaturi.

* Confort psihic: gândire po­zitivă, că totul va fi bine, că Dumnezeu va ale­ge calea cea bună, în­tregul or­ga­nism fiind guvernat de sis­te­mul nervos. Factorul psi­hic are rol pri­mor­dial în vindecare.

* În fiecare di­mineață, pe stomacul gol, va lua 1 linguriță de miere na­turală și un pahar cu apă la temperatura camerei.

* Să consume cel puțin 2 litri de lichide zilnic, sub formă de apă, supe, ciorbe cu borș natural, compoturi na­turale.

* După ora 18: 250 ml ceai laxativ antihe­mo­roidal, zilnic, cu înghițituri mici, până la resta­bi­lirea scaunului (normal este un sca­un pe zi, preferabil dimineața).

* Alimentația pe ca­re o preferă, dar cu evitarea alimentelor afumate (po­tențial cancerigene), gra­se, condimentate, cafea în ex­ces. Trebuie să-și tes­teze singură organismul, pen­tru a observa ce aliment îi face bine și ce îi face rău, pentru a-l evita.

* Legume și fructe proaspete, dar și prune us­cate, stafide, smo­chine, curmale, banane (se pot com­bina cu lapte dul­ce).

* Gimnastică zilnică pentru musculatura pe­ri­nea­lă (se contractă cel puțin 5 minute mușchii fesieri).

* O baie călduță la șezut, cu ceai de Coada-calului, Pelin și Busuioc înainte de culcare, în fiecare seară, după duș. Dacă hemoroizii nu sunt iritați, se poate face o spă­lătură ușoară și interior (în func­ție de starea lo­cală: inflamație, durere).

* Unguent pe bază de hiru­di­nă (din lipitori), cu rol antihemoroidal (antiin­fla­ma­tor, antialgic) – l VeinCare, al­ternativ (la 2 zile). Se aplică ușor, după ba­ie, în interior.    l Tratament homeopat cu Arnica 15CH – 5 granule vreme de 5 zile, apoi pauză 3 zile, iar 5 gra­nule vre­me de 5 zile, și Aesculus Hippo­cas­ta­num 9 CH – 7 granule vreme de 7 zile. Sper că, dacă soția dvs. va res­pec­ta aceste sfa­turi minime, va putea evita cea de-a doua intervenție chi­rurgicală. Îi doresc însănătoșire grabnică!

„Cum se poate preveni reinfestarea cu Giardia?” (Răspuns pentru L.A. – Deva)

Reinfestarea cu giardia se poate preveni printr-o igienă strictă și prin folosirea apei potabile numai du­pă ce a fost fiartă și răcită. Este bine să consu­mați zil­nic, timp de 10 zile pe lună, îna­inte de masa de di­mi­neață, 12-15 se­mințe de dovleac decojite (să nu fie pră­jite), fie simple, fie introduse într-un pa­har cu lapte dulce. De asemenea, cel puțin de două ori pe săp­tă­mână să consumați usturoi, dacă sănă­tatea vă per­mite. Dacă nu, puteți folosi produsul Garlic-Caps, ca­re conține atât usturoi, cât și pă­trunjel. Atât se­min­țele de do­vleac, cât și usturoiul acționează asupra giar­­diei și asu­pra altor paraziți in­testinali. Cu deo­se­bit succes puteți folosi pro­dusul ParaPro­tex, care are rolul de a proteja orga­nis­mul nu numai împotriva pa­ra­ziților in­testinali, ci și împotriva virusurilor cu care or­­ga­nis­mul vine în contact în anotimpul rece, cres­cân­du-i imunitatea.

dr. IULIANA U. – București

„Scalpul fiului meu este împânzit de scuame” (Răspuns pentru VIORICA – București)

Ginerele meu a avut aceeași problemă pe care o are fiul dvs. De câteva luni se spală pe cap cu să­pun cu sulf, nimic altceva. Acum, părul este curat și mă­tă­sos. Săpunul se găsește la orice far­ma­cie. Veți vedea cât de eficient este.

DOINA – Constanța

„Nepotul meu are Torticolis congenital și eu am diabet pe fond nervos” (Răspuns pentru CARMEN B. – Arad)

Singurul lucru care poate să vă salveze nepo­țelul este operația. Eu am un văr care s-a născut cu acest defect, părinții lui au încercat tot felul de ma­saje, gim­nastică medicală, băi, dar toate fără re­zul­tat. Medicii i-au îndrumat cu copilul la operație, dar părinții, de frică să nu sufere alte complicații, au refuzat, iar acum băiatul are capul aproape lipit de umăr, coloana vertebrală foarte deviată, iar – mai nou – începe să-i apară cocoașă. În anul 1984 am năs­cut și eu un băiețel cu același diag­nostic. La în­ceput, soacra mea, care îl vedea foarte rar, îmi spu­nea că co­pilul ți­ne capul într-o parte. Eu vedeam acest lu­cru cu ră­u­tate, spunând că ea nu îl iu­bește. Când avea 3 ani, băiețelul a rămas cu părinții mei, eu plecând să lucrez la Lupeni. Venind doar o sin­gură dată pe lună la copil, am început și eu să văd defectul care era din ce în ce mai vizibil. Atunci am mers cu copilul la medic și aces­ta a constatat că are torticolis congenital pe par­tea dreap­tă. Dar și eu, ca și mătușa mea, am încercat cu ma­saje, gim­nastică etc. De la stațiunea balneară, me­­dicul cu care făcea gimnastică a spus că totul este în zadar, singurul lucru este tot operația. În luna mar­tie 1989, mi-am luat inima în dinți și am plecat la Bucu­­rești. Am dat peste o echipă de medici ex­tra­or­di­nari și d-l dr. Jianu, când am intrat în ca­binet, a spus: tor­ti­colis! Luni dimi­neață m-a internat cu el. Mi s-a ex­pli­cat că nu era o operație chiar așa cum cre­deam eu, ci una mult mai simplă. O pot com­para chiar cu o apen­di­cită. Nu a avut decât trei copci, copilul a fost ope­rat marți dimineața și externat joi, în aceeași săptămână. Din expe­rien­ță vă spun, altă cale nu există și alt­fel copilul va avea de suferit toa­tă viața. Eu vă sfătuiesc să mer­­geți cu toată încrederea să îl ope­rați. Să­nătate!

MARIA G. – Fieni, jud. Dâmbovița

„Am cicatrice după arsuri de gradul II” (Răspuns pentru ALEXANDRA – Iași)

D-nă Alexandra, în legătură cu problema dvs. vă re­comand câteva remedii naturiste care au un rol ex­traordinar în vindecarea cicatricelor cheloide pe care le aveți în urma arsurii.

* Tratament naturist intern: – Spirulină capsule (500 mg) – se administrează bucal, de trei ori pe zi, câte 4 capsule, cu apro­xi­mativ 30 de minute înainte de masă, timp de 3 luni. – Ulei de Cătină capsule (0,6 mg) – se adminis­trea­ză bucal, de trei ori pe zi, câte 4 capsule înainte de mese, timp de trei luni. – Concentrat de Echi­na­cea (capsule) – se adminis­trea­ză bucal, de trei ori pe zi, câte 4 capsule înainte de mese, timp de trei luni. * Tratament naturist ex­tern: – Spirulin-cremă – se aplică pe locul afectat (du­­pă curățirea prealabilă a pielii) în strat subțire, de trei ori pe zi, sau mai des, după caz, intercalat cu ulei de cătină. – Ulei de Cătină (flacon cu 100 ml) – se apli­că local pe zona afectată, de trei ori pe zi, până la vin­decare. – Extract uleios de Sunătoare – ex­tern: ma­saje sau badijonări în zonele afectate, până la vin­de­care. – Tinc­tură de Sunătoare – extern: 1 linguriță de tinc­tu­ră diluată în 50 ml apă, sub formă de comprese. Aten­ție: produsele naturale se pot ad­ministra în pa­ralel cu tra­tamente specifice reco­mandate de medic. Sunt foar­te bine tolerate, nu au contraindicații sau to­xi­ci­ta­te.

VICTORIA F. – Botoșani

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian