Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fetița vecinilor mei are afecțiuni neurologice grave”

Foto: Shutterstock

Vecina mea are o fetiță de 16 ani cu mari probleme de sănătate: tulburări ataxice lent progresive (ca urmare a hipoplaziei cerebeloase și neuropatiei senzitivo-motorii axo­nale). Deși acest copil este foarte bolnav și nu se mai poate deplasa, merge la școală în fiecare zi, ajutată de ma­ma ei. Deși medicii nu le-au dat mari spe­ranțe, părinții nu pot să creadă că nu se poate face nimic pentru copila lor. Vă rog, îndemnați acești oameni care nu au nici un ajutor din par­tea nimănui spre un spital sau un medic care îi poate ajuta. Vă mulțumesc și vă doresc tot bine­le din lume.

MARIA DANCIU – Iași

„Tatăl meu a făcut monopareză și nu se mai poate deplasa”

Tatăl meu are 67 de ani, a fost un om mun­citor, harnic, dar după ce a ieșit la pensie, în loc să se bucure de odihnă, e măcinat de o boală cumplită – mono­pa­reză –, care i-a imobilizat un picior. A slă­bit enorm, nu poate merge singur. Am fost cu el la medici, la toate spita­lele, și ni s-a spus că nu se mai poate face nimic, pentru că nervul de la picior este mort. Oare nu mai există nici o spe­ranță pentru el? N-aș vrea să-l pierd. Am rămas orfană de mamă la 4 ani, și numai pe el îl mai am. Vă mulțumesc!

RODICA ȚOPA – Cluj

„În urma unei operații de sarcină extrauterină îmi cade părul”

În urma unei operații de sar­cină extrauterină au înce­put să-mi cadă părul, genele, sprân­ce­nele. Mi-am făcut analizele pentru apa­ratul genital și tiroidă, dar nu am nimic. Aș dori să-mi răspundă cineva ca­re s-a confruntat cu așa ceva. Ce tra­tament a luat? Ce medic a con­sul­tat? Și dacă se poate, să-mi lase numărul de tele­fon. Vă mulțu­mesc.

DORINA

„Mă confrunt cu două boli grele: ulcer varicos suprainfectat și fibroză pulmonară”

Vă rog să-mi recomandați un tratament naturist pen­tru două boli că­rora nu le-am găsit leacul: 1. ulcer varicos cronic suprainfectat, boală care s-a declanșat în urma unei trombo­flebite: 2. fibroză pulmonară (post TBC pul­monar). Vă mulțumesc.

RADU – Țăndărei

„Ajutați-mă să pot trata fasciita eozinofilică idiopatică”

Soțul meu, în vârstă de 46 de ani, a fost diag­nosticat cu fasciită eozino­filică idiopatică și ulterior cu sclero­em­fizem bilateral difuz. Boa­la este extrem de rară și noi, practic, nu știm ni­mic des­pre ea: nici cum evo­luea­ză în timp, nici dacă sunt șanse de vin­decare. Soțul face o dată pe săptămână Me­­totrexat 5 mg injec­tabil. După această in­jecție starea lui de să­nătate se înrău­tă­țește vi­zibil: i se în­cleș­tea­ză mâinile, picioa­rele îi amorțesc, îi apar pete pe piele… Făcând pe­rio­dic ana­lize de sânge, i s-a de­pistat boala denu­mită borelioză sau boala Lyme. Ni s-a spus că boala inițială, adică fas­ciita, ar pu­tea fi declan­șată de Borelia, dar totul este incert. Dacă cine­va s-a mai con­fruntat cu așa ceva sau are vreun leac, îl rugăm din suflet să ne îndrume și pe noi. Cu speranță în suflet,

CONSTAȚA – Ploiești

„Am contractat un streptococ de grup B rezistent la toate antibioticele”

În urma histerectomiei am contactat în spital un strep­tococ de grup B. Am urmat tratamente conform anti­bio­gramei stabilite la Institutul Cantacuzino, dar a de­ve­nit rezistent la toate anti­bioticele prescrise. Vă rog, dacă v-ați confruntat cu o astfel de problemă și cu­noaș­­teți un tra­ta­ment alopat sau homeopat, aju­tați-mă. Vă mulțu­mesc.

TANIA – Brănești

„În urma unui tratament greșit pentru ureche, am făcut o dereglare la cap”

Am 56 de ani și, din cauza unui tratament greșit pen­tru ureche, am făcut o dereglare la cap cu dureri, amețeli (vertij), insom­nii. Noaptea stau mai mult ridi­ca­tă în pat, iar dacă mă întind, am impresia că îmi pocnește ceva în cap. Medicul a spus că nu mi se oxigenează creierul su­fici­ent și nu are ce să-mi facă. Am luat Tanakan, Neuromion și Aspirină Thrombo ASS, dar nu mă simt bine deloc, îmi simt ca­pul înghețat tot timpul. Medicul de familie ridică din umeri. Da­că mă poate ajuta cineva, chiar și cu un sfat, îi mulțumesc foarte mult.

GABRIELA FILIP – Brașov

„Am 49 de ani și sufăr de neoplasm gastric”

Prin intermediul acestei re­viste de suflet apelez la cei care au trecut printr-o aseme­nea si­tua­ție, rugându-i să-mi dea o mâ­nă de ajutor ca să-mi ame­liorez boala sau chiar să o vin­dec. În ur­ma investigațiilor fă­cute am fost diagnosticată cu neo­plasm gastric și ane­mie secun­dară. In­ter­venția chirurgicală a fost făcută în urmă cu mai bine de un an, dar și în pre­zent am ace­leași simptome ca înainte de ope­rație, pot mânca și înghiți doar lichide. Dacă mă­nânc ceva solid mă înec, rămâne mâncarea la in­trarea în stomac. La acest diagnostic sunt efi­cien­te compresele cu mămă­liguță cal­dă și tă­mâie? Mii de mulțumiri pentru orice sfat,

AURELIA – Iași

(Prin revista dvs. m-am vindecat și de un nodul la sân. Sunteți cei mai competenți în do­meniu, să vă dea bu­nul Dumnezeu multă sănă­tate, să fiți binecuvântați.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian