Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Bunica mea are artroză” (Răspuns pentru LUMINIȚA – Montreal)

Foto: Shutterstock

Vă recomand tratamentul cu gel cu sare de Bazna, care se utilizează cu rezultate foarte bune în terapia ex­ternă a reumatismului dege­nerativ și articular, spon­diloze și artroze, sechele mus­­cu­lo-articulare post-trau­ma­ti­ce. Ge­lul se aplică zilnic pe zo­nele afectate și se masează ușor. Se acoperă zona cu o folie im­per­mea­bilă, lăsând ge­lul să ac­țio­ne­ze circa 30 de minute. Se spală apoi cu apă călduță.

TEODOR A. – Mediaș

„Sufăr de colon iritabil pe fond nervos” (Răspuns pentru MARIAN D. – Vancouver, Canada)

Pentru afecțiunea dvs. este necesar să vă pro­tejați organismul de stres, să evitați situațiile con­flic­tuale, să nu fiți îngrijorat, să nu aveți teamă, să fiți cât mai ac­tiv. Izolarea de activitate, de familie, de viața so­cia­lă vă vor agrava și mai mult situația. Sunt convinsă că timp de 8 ani ați respectat un regim igieno-die­tetic. Dacă nu ați făcut acest lucru, este bine să în­ce­peți acum. Vă dau câteva sfaturi: mâncați numai ce sim­țiți că nu vă produce tulburări intestinale; zilnic pu­teți bea până la 1 l de ceai din Afin, Mur, Zmeur, Men­tă (2 lin­guri de plante în amestec la 250 ml apă); con­su­mați gu­tuie rasă amestecată cu o linguriță de miere, dimineața, pe stomacul gol, îna­inte de celelalte mese. Gutuia o puteți consuma și sub formă de peltea; dacă nu se poate, cel puțin sub formă de dul­ceață. Vă re­comand un tratament ho­meopat: NUX VOMICA 9CH – 5 gra­nule, trei zile și IGNA­TIA 30 CH – 5 gra­nule, 7 zile. De aseme­nea, pentru eli­­mi­na­rea stre­sului ca­re acționează și asu­pra aparatului di­­ges­tiv, vă re­co­mand Rho­diolin – preparat din Rho­dio­la ro­sea – câte 3 capsule pe zi și Green Care – am­bele vă vor creș­te și imunitatea, veți fi mai liniștit, vor dis­pă­rea gre­țu­rile, vărsăturile, durerile ab­do­­mi­na­le.

dr. IULIANA U. – București

„Sufăr de toxoplasmoză și îmi doresc un copil sănătos” (Răspuns pentru MARINELA P. – Râmnicu Vâlcea)

Și eu am toxoplasmoză. Eu conduc boala, nu ea pe mine. Îmi fac din când în când analizele (sunt două: una arată că am avut, iar cealaltă arată dacă este activă sau nu). În 2010, când am des­coperit ce am, pierdusem deja 8 sar­cini, toate sub trei luni. Salvarea mea au fost Târgu Mureș și Spitalul de boli conta­gioase. Am reușit să nasc (la 38 de ani), după cinci ani de tra­ta­ment, o fetiță perfect sănătoasă. Eu asta am făcut, mi-am urmat instinctul. Nu m-am gândit niciun mo­ment că nu o să reușesc sau că s-ar pu­tea să am un co­pil cu probleme. Și nu uita, niciun medicament fără avizul doctorului!

DANIELA – Sibiu

„Doresc amănunte despre utilizarea corectă a Cornului în afecțiunile oculare” (Răspuns pentru ALINA – Buzău)

În agenda mea am notat din „Formula AS” nr. 275/1997 următoarele: frunzele de Corn se adună în­tre 25 iunie – 1 septembrie, când fruc­tele s-au copt de­ja. Se pun la uscat și apoi se mărunțesc. Seara, la cul­ca­re, trebuie să avem la îndemână ceai de Mușețel (pen­tru a spăla în prealabil ochii) și ceai de frunze de Corn, călduț (1 linguriță de plantă opă­ri­tă cu apă clo­cotită). Se fo­lo­sește un tifon curat, îm­pă­turit, care se înmoaie în ceaiul călduț și se pune pe ochi, fără a se stoar­ce. Se stă așa între 15-30 mi­nute, cli­pind din pleoa­pe, pentru ca lichidul să pă­trun­dă în ochi. Com­pre­sele se aplică al­ternativ: trei zile da, trei zile nu. În pe­rioada tratamentului sunt strict interzise vi­zio­narea te­le­vizorului și luminile fluo­res­cen­te. Dacă apa­re o îm­bu­nă­tă­țire a vederii, să nu se mai poar­­te oche­lari. După 18 zile, tra­tamentul se în­tre­ru­pe pen­tru o lună, apoi se poate re­peta.

ADELA – Deva

„Tata se sufocă în somn” (Răspuns pentru SABINA – Slobozia)

În cartea sa, „Medicina cu plante”, reputatul medic ar­ge­șan Ion Micuț, la capitolul „Stări de sufocare”, indică următoarele: Busuioc, infuzie, 3-5 g la o ceașcă. Cătușnică, infuzie, 20-30 g plantă la litru, 5-6 cești de ceai pe zi. Chimion, infuzie de semințe, 10 g la litru, câte o ceașcă de ceai, după mese, în scop carminativ, pentru înlă­turarea gazelor din stomac, care ar putea produce accese de sufocare, prin împiedicarea respira­ției. Dedițel, infuzie sau decoct, câte 20-40 g plantă proaspătă sau 1-4 g plantă uscată, ca antisufocant în tu­sea convulsivă, aerofagie etc. Izmă, infuzie, 20 g plan­tă la litru, de obicei, amestecată cu 20 g Levănțică. Măghiran, infuzie, 50 g flori la litru, 2-3 cești de ceai pe zi. Odolean, tinctură (200 g rădăcină proas­­pătă mărun­țită, mace­rată 15 zile cu un litru de al­cool), 40-50 pi­cături, la ne­voie. Sulfină, infuzie, 15-30 g la litru, câte o ceașcă de ceai după mese și una seara, la cul­­care.

Desigur că este indicat a se consulta și un medic spe­cialist, care să indice cel mai efi­cace tratament. Doresc mul­­tă sănătate tatălui dvs. Cu stimă,

EMANOIL S. – Curtea de Argeș

„Soțului meu i s-a pus diagnosticul de hidrosadenită” (Răspuns pentru MARIA V. – București)

Cu ani în urmă, și soțul meu a avut hidrosadenită. A suferit două intervenții chi­rur­gicale și tot nu a scăpat de ea. Vin­decarea completă a ve­nit după ce o vecină (Dum­nezeu s-o odihnească!) ne-a dat următoarea rețetă: miere de albine și făină albă. Aces­tea se amestecă până se for­mează o pas­tă destul de consistentă, care se pune pe pungile de puroi, apoi se aplică un pan­sament care se fi­xează cu leuco­plast. Pansamentul se schimbă zil­nic. Locul se spală cu ceai de Mu­șețel și se aplică din nou amestecul, până la vin­decare (7-10 zile). Făina are rol de umplutură, ca mie­rea să nu curgă de pe pungile cu puroi. Vă do­resc numai bine!

DANIELA S. – Timișoara

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian