Vă recomand tratamentul cu gel cu sare de Bazna, care se utilizează cu rezultate foarte bune în terapia externă a reumatismului degenerativ și articular, spondiloze și artroze, sechele musculo-articulare post-traumatice. Gelul se aplică zilnic pe zonele afectate și se masează ușor. Se acoperă zona cu o folie impermeabilă, lăsând gelul să acționeze circa 30 de minute. Se spală apoi cu apă călduță.
TEODOR A. – Mediaș
„Sufăr de colon iritabil pe fond nervos” (Răspuns pentru MARIAN D. – Vancouver, Canada)
Pentru afecțiunea dvs. este necesar să vă protejați organismul de stres, să evitați situațiile conflictuale, să nu fiți îngrijorat, să nu aveți teamă, să fiți cât mai activ. Izolarea de activitate, de familie, de viața socială vă vor agrava și mai mult situația. Sunt convinsă că timp de 8 ani ați respectat un regim igieno-dietetic. Dacă nu ați făcut acest lucru, este bine să începeți acum. Vă dau câteva sfaturi: mâncați numai ce simțiți că nu vă produce tulburări intestinale; zilnic puteți bea până la 1 l de ceai din Afin, Mur, Zmeur, Mentă (2 linguri de plante în amestec la 250 ml apă); consumați gutuie rasă amestecată cu o linguriță de miere, dimineața, pe stomacul gol, înainte de celelalte mese. Gutuia o puteți consuma și sub formă de peltea; dacă nu se poate, cel puțin sub formă de dulceață. Vă recomand un tratament homeopat: NUX VOMICA 9CH – 5 granule, trei zile și IGNATIA 30 CH – 5 granule, 7 zile. De asemenea, pentru eliminarea stresului care acționează și asupra aparatului digestiv, vă recomand Rhodiolin – preparat din Rhodiola rosea – câte 3 capsule pe zi și Green Care – ambele vă vor crește și imunitatea, veți fi mai liniștit, vor dispărea grețurile, vărsăturile, durerile abdominale.
dr. IULIANA U. – București
„Sufăr de toxoplasmoză și îmi doresc un copil sănătos” (Răspuns pentru MARINELA P. – Râmnicu Vâlcea)
Și eu am toxoplasmoză. Eu conduc boala, nu ea pe mine. Îmi fac din când în când analizele (sunt două: una arată că am avut, iar cealaltă arată dacă este activă sau nu). În 2010, când am descoperit ce am, pierdusem deja 8 sarcini, toate sub trei luni. Salvarea mea au fost Târgu Mureș și Spitalul de boli contagioase. Am reușit să nasc (la 38 de ani), după cinci ani de tratament, o fetiță perfect sănătoasă. Eu asta am făcut, mi-am urmat instinctul. Nu m-am gândit niciun moment că nu o să reușesc sau că s-ar putea să am un copil cu probleme. Și nu uita, niciun medicament fără avizul doctorului!
DANIELA – Sibiu
„Doresc amănunte despre utilizarea corectă a Cornului în afecțiunile oculare” (Răspuns pentru ALINA – Buzău)
În agenda mea am notat din „Formula AS” nr. 275/1997 următoarele: frunzele de Corn se adună între 25 iunie – 1 septembrie, când fructele s-au copt deja. Se pun la uscat și apoi se mărunțesc. Seara, la culcare, trebuie să avem la îndemână ceai de Mușețel (pentru a spăla în prealabil ochii) și ceai de frunze de Corn, călduț (1 linguriță de plantă opărită cu apă clocotită). Se folosește un tifon curat, împăturit, care se înmoaie în ceaiul călduț și se pune pe ochi, fără a se stoarce. Se stă așa între 15-30 minute, clipind din pleoape, pentru ca lichidul să pătrundă în ochi. Compresele se aplică alternativ: trei zile da, trei zile nu. În perioada tratamentului sunt strict interzise vizionarea televizorului și luminile fluorescente. Dacă apare o îmbunătățire a vederii, să nu se mai poarte ochelari. După 18 zile, tratamentul se întrerupe pentru o lună, apoi se poate repeta.
ADELA – Deva
„Tata se sufocă în somn” (Răspuns pentru SABINA – Slobozia)
În cartea sa, „Medicina cu plante”, reputatul medic argeșan Ion Micuț, la capitolul „Stări de sufocare”, indică următoarele: Busuioc, infuzie, 3-5 g la o ceașcă. Cătușnică, infuzie, 20-30 g plantă la litru, 5-6 cești de ceai pe zi. Chimion, infuzie de semințe, 10 g la litru, câte o ceașcă de ceai, după mese, în scop carminativ, pentru înlăturarea gazelor din stomac, care ar putea produce accese de sufocare, prin împiedicarea respirației. Dedițel, infuzie sau decoct, câte 20-40 g plantă proaspătă sau 1-4 g plantă uscată, ca antisufocant în tusea convulsivă, aerofagie etc. Izmă, infuzie, 20 g plantă la litru, de obicei, amestecată cu 20 g Levănțică. Măghiran, infuzie, 50 g flori la litru, 2-3 cești de ceai pe zi. Odolean, tinctură (200 g rădăcină proaspătă mărunțită, macerată 15 zile cu un litru de alcool), 40-50 picături, la nevoie. Sulfină, infuzie, 15-30 g la litru, câte o ceașcă de ceai după mese și una seara, la culcare.
Desigur că este indicat a se consulta și un medic specialist, care să indice cel mai eficace tratament. Doresc multă sănătate tatălui dvs. Cu stimă,
EMANOIL S. – Curtea de Argeș
„Soțului meu i s-a pus diagnosticul de hidrosadenită” (Răspuns pentru MARIA V. – București)
Cu ani în urmă, și soțul meu a avut hidrosadenită. A suferit două intervenții chirurgicale și tot nu a scăpat de ea. Vindecarea completă a venit după ce o vecină (Dumnezeu s-o odihnească!) ne-a dat următoarea rețetă: miere de albine și făină albă. Acestea se amestecă până se formează o pastă destul de consistentă, care se pune pe pungile de puroi, apoi se aplică un pansament care se fixează cu leucoplast. Pansamentul se schimbă zilnic. Locul se spală cu ceai de Mușețel și se aplică din nou amestecul, până la vindecare (7-10 zile). Făina are rol de umplutură, ca mierea să nu curgă de pe pungile cu puroi. Vă doresc numai bine!
DANIELA S. – Timișoara