Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

“Am infecție cu E.Coli și o leziune micotică în vezica urinară’’ (Răspuns pentru SORINA – Zalău, F. AS nr. 1508 )

Foto: Shutterstock

Va împărtășesc cu bucurie experiență mea în vindecarea naturală a infecțiilor urinare recidivante. Ani în șir am fost chinuită de infecții urinare du­reroase și sâcâitoare. Tratamentul medical de specialitate cu antibiotice funcționa pe perioade scurte, după care boala se reinstala cu putere spo­rită. Din cauza antibioticelor mi-am distrus întreg metabolismul și mi-am compromis imunitatea. Am încercat, de asemenea, mai multe soluții naturiste de tratare a bolii și prin încercări succesive m-am oprit la pulberea mineralizată de Merișoare, care mi-a adus o vindecare rapidă și stabilă. Este un pro­dus românesc, natural 100%, fabricat din Me­rișoare sălbatice provenite din Munții Apuseni. Se poate obține de la firma Alimente Geriatrice – Poiana Horea (tel.0729/66.81.08). Eu am luat câte o linguriță de pulbere înainte de fiecare masă și simptomele infecției au cedat în cca o săptămână. Am continuat tratamentul trei luni, pentru că am ob­servat o îmbunătățire substanțială a sănătății mele, în afara rezolvării infecției urinare. Acum, am ajuns să consider Merișoarele sălbatice, cel mai de preț aliat al femeilor care doresc să-și păstreze tinerețea biologică și să fie apărate împotriva bo­lilor uro-genitale. Bărbații nu trebuie să se simtă frus­trați, pentru că pulberea mineralizată de Meri­șoa­re asigura, în cazul lor, o bună sănătate a prostatei.

AURELIA NEAG – loc. Aiton, jud. Cluj, e-mail: [email protected]

“Toate articulațiile de pe partea dreaptă a corpului mă dor” (Răspuns pentru TRAIAN – Brașov, F. AS nr. 1580)

În absența unui diagnostic me­dical precis, este dificil să identific clar cauzele care conduc la durerea poliarticulară dreap­tă. Există peste 115 maladii ale articulațiilor, dar cele mai impor­tante sunt artroza (uzu­ra degene­ra­tivă a cartilajelor), artrita (infla­mația membranei si­noviale), entorsa (afectarea ligamentelor), tendita și bur­sita. În ge­neral, du­rerile articu­lare sunt asimetrice, acționând atât pe partea dreaptă a corpului, cât și pe partea stângă. Îngrijorarea dvs. pare totuși reală, deoarece există și posibilitatea existenței unor cauze ascunse, care ar putea afecta doar partea dreaptă a corpului. Este po­sibil ca durerea pe care o resimțiți să fie legată de o funcționare de­ficitară a unor sisteme cerebrale. Soluțiile de tratament pentru acest caz sunt însă în faza experimentelor…

Faptul că ați avut probleme cu ochii, urechea și plămânii poate suspiciona prezența unui început de artrită reumatoidă, o boală autoi­mună severă. În cca 40 % din ca­zuri, artrita reumatoidă atacă și deteriorează țesutul conjunctiv, nu numai din articulații, ci și din ochi, urechi, plămâni etc.

Revenind la posibila uzură a țesuturilor cartila­ginoase din articulații (artroza), vreau să vă spun că această boală nu este cauzată exclusiv de vârstă. Este adevă­rat că o afecțiune articulară neglijată se agravează odată cu înaintarea în vârstă. Reuma­tologia modernă recunoaște că, în afară de vârstă, există și alte cauze ale apa­riției artrozei: alimentația preponderent acidă și proinflamatorie; carențele mi­­nerale și nutritive; deteriorarea micro­biotei intestinale; sedenta­rismul; greutatea excesivă; ex­pu­nerea prelungită la intemperii și umezeală; medica­mentele de sinteză, luate fără să se țină sea­ma de efectele secundare și adverse; alcoolul, fu­mul de țigară, produsele chimice toxice fo­losite în igiena corporală sau în între­ținerea locuinței etc. Este important să se țină seama de toate aceste cauze, atât în prevenția, cât și în tratarea artrozei. Am avut și eu în familie cazuri grave de suferință articulară. Surprinzător, acestea n-au fost tratate cu medicamente sofisticate, ci cu pulberi mineralizate din plante, după o rețetă străveche din Munții Apuseni. Vindecările și rezultatele pozitive ne-au încurajat să producem și pentru alții. Suc­cesul nostru s-a bazat pe acțiunea certă a produselor și pe transmiterea verbală a mesajului binefăcător de la bolnav la bolnav. Deși simple, produsele noastre sunt unice în lume și au la bază un procedeu de obținere brevetat.

(În cazul durerilor articulare, produsul nostru star este pulberea mineralizată de muguri de Brad. În funcție de tipul, complexitatea, vechimea și gravitatea bolii, acest produs poate fi asociat cu pulberile mineralizate de Coacăze negre și Ardei iute. Iată cum acționează aceste pulberi minera­lizate:

* Mugurii de Brad au proprietatea de a inhiba activitatea osteoclastelor, celule care distrug țesutul osos, stimulând, în același timp, activitatea osteo­blas­telor, celule care permit reconstrucția țesutului osos. În plus, mugurii de Brad înregistrează o ac­țiune antiinfla­matorie, antioxidantă și analgezică, care conduce la regresia procesului inflamator și la calmarea durerii.

* Coacăzele negre conțin molecule care cal­mează eficient durerea, cu un efect asemănător cor­tizonului. Ele înlocuiesc cu succes antiinfla­ma­toarele convenționale pe bază de cortizon, fără a pre­zenta efectele secundare nocive ale medica­men­telor alopate. Reduc inflamația articulațiilor, osteo­poroza și artrita, fiind o sursă incredibil de bogată de minerale prietenoase cu oasele: potasiu, mangan și cupru. Manganul sprijină producția de țesut osos, în timp ce potasiul este crucial pentru creșterea, dezvoltarea și întreținerea oaselor. Cuprul menține oasele puternice. Vitamina C, care se găsește din abun­dență în coacăzele negre, alături de anto­cia­nine, contribuie la refacerea țesutului conjunctiv din articulații și inhibă componentele pro-infla­matorii din sistemul imunitar.

* Ardeiul iute conține multe vitamine și mine­rale care sunt capabile să contracareze procesele inflamatorii din organism, inclusiv la nivelul articulațiilor. Capsaicina, com­ponentul activ cel mai studiat din Ardeiul iute, inhibă inflamația și ajută la ameliorarea durerii. Ardeiul iute are proprietăți puternice de calmare a durerii, fiind recomandat în cazul osteoartritei, artritei reumatoidale și durerilor articulare sau musculare. Este și un tonic remarcabil al organis­mului. Pe lângă reducerea durerilor de orice tip, calmează stresul și îmbu­nătățește starea de spirit. Pentru di­minuarea iuțimii, noi recomandăm adesea amestecul pulberii de ardei iute cu pulberea de coacăze negre, în părți egale. Cele două produse se poten­țează reciproc și acționează sinergic în procesul de vindecare.

* Mod de administrare: pulberile mineralizate de muguri de Brad, Coacăze negre și Ardei iute se iau de trei ori pe zi, câte o linguriță plină (cca 5 g), înainte cu 15 minute de mesele principale. E recomandabil să se țină câteva minute în gură, ames­tecându-se cu puțină apă și salivă, după care se pot înghiți cu un pahar de apă. E bine ca tratamentul să se facă minimum 3 luni, deși primele rezul­tate pozitive se obțin doar în câteva zile de ad­mi­nistrare.

Pentru eventuale detalii suplimentare, puteți să mă contactați telefonic sau să-mi trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail.

GEORGIANA CĂUCEAN, consilier nutriţie, Alimente geriatrice – Poiana Horea, tel. 0729/66.81.08, e-mail: [email protected]; www.alimente-geriatrice.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian