Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ION POPESCU – Pitești, F. AS nr. 1571: “Nu reușesc să scap de constipație”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256.43.18.91, 0747.22.20.24, e-mail: [email protected]

Numeroși factori pot predispune la apariția con­stipației. Unii pot fi preveniți prin modificarea sti­lului de viață, deși în mod    frec­vent, cauza constipației are legă­tu­ră cu proble­me­le psihologice sau cu alte boli. Printre cele mai frec­vente cauze ale constipației, se află și urmă­toa­rele: lipsa mișcării, me­di­camentele anal­gezice opioide, medi­camen­te­le antiacide, anti­spas­tice, antide­pre­sive, tranchili­zan­te și sedative, suplimente care conțin fier, diuretice, anticoliner­gi­ce, blocante ale canalului de calciu, anticon­vul­si­vele, sindromul de colon iritabil, abuzul de laxa­tive, ignorarea nevoii de defecare, alimentele cu prea puține fibre și lichide.

Bolile care determină constipația sunt: tulbu­ră­rile neurologice, precum boala Parkinson, trauma­tis­mele coloanei vertebrale, accidentul vascular cerebral, scleroza multiplă; tulburările endocrine sau metabolice, precum hipotiroidismul, diabetul, boala renală cronică; cancerul gastric; diverticuloza colonului. O serie de boli sistemice, precum sclero­der­mia, boala reumatică autoimună, pot să provoa­ce și ele constipație. În plus, obstrucțiile intestinale sau stricturile colonului și rectului pot să com­pri­me sau să îngusteze canalul intestinal și inervația rectală, provocând constipație.

Tratamentul constipațiilor cronice începe, de obi­cei, prin intermediul ali­men­tației și prin schim­bă­rile stilului de viață menite să crească viteza cu care bolul alimentar trece prin intestine.

Modificări ale stilului de viață: • Creșterea a­por­­tului de fibre ali­men­tare, care mărește greu­tatea scaunului și gră­beș­te trecerea acestuia prin intes­ti­ne. Consumați multe fructe și legu­me proaspete, în fie­ca­re zi, măriți aportul de cereale integrale. • Miș­care – dacă este posibil, în majoritatea zilelor săptă­mânii, pentru creșterea ac­ti­vității musculare de la nivelul intestinelor. Nu ig­no­rați nevoia de a merge la baie. • Folositi laxa­tive care nu creează depen­den­ță (TranzActiv). Luați medicamentele prescrise de medic pentru sindro­mul de colon iritabil. • Rela­xați-vă mușchii pelvini, deoarece relaxarea planșeu­lui pelvin ușurează tran­zitul intestinal.

Intervenția chirurgicală poate fi o opțiune doar dacă nu aveți scaun din cauza unui blocaj, precum obstrucția sau strictura intestinală. În cazul persoa­nelor care au încercat alte tratamente fără succes și care au tranzit intestinal anormal de încet, îndepăr­tarea pe cale chirurgicală a unui segment de colon se poa­te dovedi benefică. In­ter­venția chirurgicală pen­tru în­depărtarea întregului colon este rareori necesară.

Tratament naturist

Deși, probabil sunteți in­for­mat și chiar ați în­cercat mul­tiple tratamente, eu vă re­comand urmă­toa­rea schemă de tratament: Total Cleanse Colon, Aloe Vera Gel, Super Digestaway, Protein Ma­xi­mizer, Chitosan.

Extract din mlădițe de Me­rișor – antiinfecțios și ci­ca­trizant cu tropism pe intes­tin, indicat în sin­dro­mul in­testinal, tranzit perturbat (diaree sau con­stipație), senescență hormonală etc.

Pe lângă aceste remedii, care se vor lua conform prospectului, încercați și două plante ayurvedice: Treminalia chebula și Treminalia belerica. Amân­două prezintă un efect laxativ și se recomandă în tul­burările de tranzit intestinal. Puteți lua, de ase­me­nea, un protector digestiv complet, și anume, Tryfila tablete, benefic în tulburările digestive și ale tranzitului intestinal. Vă mai recomand Uleiul esen­țial de Țintaură, cu efect de stimulare intensă a peristaltismului intestinal și a întregului tub di­ges­tiv, inclusiv a colonului, determinând eliminarea ma­te­riilor reziduale din acesta, precum Magneziu or­ga­nic, care este un laxativ blând, fără a determina dependență. În plus, încercați să consumați zilnic ca­i­­se, cireșe, vișine, zmeură, pepene galben și struguri.

Sper că aceste indicații vă vor fi de folos. În caz contrar, puteți să mă contactați telefonic!

Să auzim numai de bine!

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.85.12.77, 0314.21.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me

“Nu reușesc să scap de constipație” (Răspuns pentru ION POPESCU – Pitești, F. AS nr. 1571)

Constipația este o afecțiune des întâlnită, care se manifestă prin evacuarea dificilă și cu frecvență redusă a materiilor fecale, tran­zi­tul intestinal fiind încetinit. Este cea mai cunoscută afecțiune di­ges­tivă, fiind una din situațiile în care cei ce suferă de această afec­țiune amână vizita la medicul specialist, în speranța unei ame­lio­rări spontane. O alternativă naturală la tratamentul medi­ca­men­tos clasic este reprezentată de gama de produse naturale Imunyze, ai cărei pro­ducători suntem. În cadrul Cabinetului de Medicină Com­plementară activează medici care vă pot ajuta cu un pro­tocol terapeutic adecvat afec­ţiu­nii de care suferiţi. Este deosebit de important să prezentați rezultatele anali­ze­lor medicale.

Pentru recoman­da­rea unui protocol adec­vat, contactaţi medicii din cadrul Cabinetului de Medicină Comple­men­tară Imunyze.

Multă sănătate!

“Fiica mea are artroză la șolduri și coloană” (Răspuns pentru ILEANA – Bacău, F. AS nr. 1588)

Varianta naturală a diferitelor remedii topice existente în comerţ sunt produsele Imunyze. Pro­dusele din gama Imunyze se caracterizează prin acti­vitate antimicrobiană, an­ti­in­flamatoare și imu­no­mo­dulatoare.

Recomandăm produsul sub formă de pulbere Imu­nyze Complete, ce conţine fracţii proteice bio­ac­tive: ovo­transferine, lizozim, ovo­mucină, ovoal­bu­mină şi vita­mina C. Prin combinația uni­că de vitamina C şi pulbere naturală de calciu (calciu or­ganic şi membrană cochi­lie­ră), se asigură organis­mului aportul de vitamine (A, C, D, E, K, B6, B12, B9 (acid fo­lic), B5 (acid pantotenic) şi B1 (tia­mi­nă), minerale (cal­ciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, seleniu şi zinc), acizi graşi esenţiali, acid arahidonic şi proteine. Menţionez faptul că pro­du­sele din gama Imunyze sunt naturale şi fără efecte adverse, fiind contraindicate doar persoanelor cu alergie la ou.

Multă sănătate!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788.23.38.73, 0258.86.56.77

“Caut leac pentru hepatită cronică” (Răspuns pentru CORNEL P. – Brașov, F. AS nr. 1588)

În urmă cu 23 de ani, revista “Formula AS” a descoperit tratamentul cu argilă care vindecă mai multe afecțiuni, inclusiv pe cele cronice în fază terminală.

Au fost publicate trei interviuri cu bolnavi de ciroză care au fost externați și vindecați 100%, folo­sind o doză șoc de 200 g argilă ALGO pe zi timp de 2-3 luni.

Hepatita cronică de care suferiți se vindecă mai ușor decât ciroza, iar argila nu are niciun efect secundar.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

“Se poate resorbi un macronodul pe tiroidă?” (Răspuns pentru MARIANA B – Focșani, F. AS nr. 1588)

Nu ați menționat mărimea exactă a acestui macronodul. Dumneavoastră aplicați cataplasme cu argilă, pe care eu nu le recomand. Ele nu acționează asupra efectului și sunt incomode. Noi avem un client care a avut un nodul de 7 cm, și după 6 luni a ajuns la 2 cm, folosind doze șoc de argilă consumată intern. În cazul dumneavoastră, sunt necesare 150 g argilă ALGO pe zi uz intern, până la dispariția totală a macronodulului.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

Dr. Irina Spuderca – Medic medicină de familie și competență ultrasonografie, Clinica “Floare de Lotus” – București, tel. 0723/51.07.37

“Caut un remediu natural pentru adenomul de prostată, pentru tatăl meu” (Răspuns pentru DANIEL P., F. AS nr. 1582)

Dragă Daniel,

Pentru adenomul de prostată, există remedii nutriționale care sunt deja studiate și acceptate de oamenii de știință în domeniul me­dical. Unul din aceste remedii îl re­prezintă fitosterolii. Ei se găsesc sub formă de uleiuri esențiale exis­tente în coaja grânelor, precum: orezul integral, soia și grâul inte­gral. Dar cum nu putem să mâncăm zilnic atât de multe cereale inte­gra­le încât să aibă realmente un impact în sănătatea prostatei, trebuie să recurgem la “ajutoare”. În sen­sul acesta, există un supliment excepțional, ce con­ține toată familia de sistosteroli și are și studiu clinic în ceea ce privește eficacitatea lui în boli de prostată. Se nu­mește Tre-en-en. Mai există alte componente nu­tri­tive care influențează foarte mult sănătatea pro­statei, așa cum este Palmeto de Sabal (palmier pitic).

Părerea mea este că ar trebui să avem o discuție și despre stilul de viață, pentru a înțelege ce este în avantajul sănătății tatălui dvs. Este util și un consult ecografic pentru a ne ajuta în monitorizarea evolu­ției bolii sub program nutrițional.

Vă doresc multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian