Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256.43.18.91, 0747.22.20.24, e-mail: [email protected]
Numeroși factori pot predispune la apariția constipației. Unii pot fi preveniți prin modificarea stilului de viață, deși în mod frecvent, cauza constipației are legătură cu problemele psihologice sau cu alte boli. Printre cele mai frecvente cauze ale constipației, se află și următoarele: lipsa mișcării, medicamentele analgezice opioide, medicamentele antiacide, antispastice, antidepresive, tranchilizante și sedative, suplimente care conțin fier, diuretice, anticolinergice, blocante ale canalului de calciu, anticonvulsivele, sindromul de colon iritabil, abuzul de laxative, ignorarea nevoii de defecare, alimentele cu prea puține fibre și lichide.
Bolile care determină constipația sunt: tulburările neurologice, precum boala Parkinson, traumatismele coloanei vertebrale, accidentul vascular cerebral, scleroza multiplă; tulburările endocrine sau metabolice, precum hipotiroidismul, diabetul, boala renală cronică; cancerul gastric; diverticuloza colonului. O serie de boli sistemice, precum sclerodermia, boala reumatică autoimună, pot să provoace și ele constipație. În plus, obstrucțiile intestinale sau stricturile colonului și rectului pot să comprime sau să îngusteze canalul intestinal și inervația rectală, provocând constipație.
Tratamentul constipațiilor cronice începe, de obicei, prin intermediul alimentației și prin schimbările stilului de viață menite să crească viteza cu care bolul alimentar trece prin intestine.
Modificări ale stilului de viață: • Creșterea aportului de fibre alimentare, care mărește greutatea scaunului și grăbește trecerea acestuia prin intestine. Consumați multe fructe și legume proaspete, în fiecare zi, măriți aportul de cereale integrale. • Mișcare – dacă este posibil, în majoritatea zilelor săptămânii, pentru creșterea activității musculare de la nivelul intestinelor. Nu ignorați nevoia de a merge la baie. • Folositi laxative care nu creează dependență (TranzActiv). Luați medicamentele prescrise de medic pentru sindromul de colon iritabil. • Relaxați-vă mușchii pelvini, deoarece relaxarea planșeului pelvin ușurează tranzitul intestinal.
Intervenția chirurgicală poate fi o opțiune doar dacă nu aveți scaun din cauza unui blocaj, precum obstrucția sau strictura intestinală. În cazul persoanelor care au încercat alte tratamente fără succes și care au tranzit intestinal anormal de încet, îndepărtarea pe cale chirurgicală a unui segment de colon se poate dovedi benefică. Intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea întregului colon este rareori necesară.
Tratament naturist
Deși, probabil sunteți informat și chiar ați încercat multiple tratamente, eu vă recomand următoarea schemă de tratament: Total Cleanse Colon, Aloe Vera Gel, Super Digestaway, Protein Maximizer, Chitosan.
Extract din mlădițe de Merișor – antiinfecțios și cicatrizant cu tropism pe intestin, indicat în sindromul intestinal, tranzit perturbat (diaree sau constipație), senescență hormonală etc.
Pe lângă aceste remedii, care se vor lua conform prospectului, încercați și două plante ayurvedice: Treminalia chebula și Treminalia belerica. Amândouă prezintă un efect laxativ și se recomandă în tulburările de tranzit intestinal. Puteți lua, de asemenea, un protector digestiv complet, și anume, Tryfila tablete, benefic în tulburările digestive și ale tranzitului intestinal. Vă mai recomand Uleiul esențial de Țintaură, cu efect de stimulare intensă a peristaltismului intestinal și a întregului tub digestiv, inclusiv a colonului, determinând eliminarea materiilor reziduale din acesta, precum Magneziu organic, care este un laxativ blând, fără a determina dependență. În plus, încercați să consumați zilnic caise, cireșe, vișine, zmeură, pepene galben și struguri.
Sper că aceste indicații vă vor fi de folos. În caz contrar, puteți să mă contactați telefonic!
Să auzim numai de bine!
Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.85.12.77, 0314.21.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me
“Nu reușesc să scap de constipație” (Răspuns pentru ION POPESCU – Pitești, F. AS nr. 1571)
Constipația este o afecțiune des întâlnită, care se manifestă prin evacuarea dificilă și cu frecvență redusă a materiilor fecale, tranzitul intestinal fiind încetinit. Este cea mai cunoscută afecțiune digestivă, fiind una din situațiile în care cei ce suferă de această afecțiune amână vizita la medicul specialist, în speranța unei ameliorări spontane. O alternativă naturală la tratamentul medicamentos clasic este reprezentată de gama de produse naturale Imunyze, ai cărei producători suntem. În cadrul Cabinetului de Medicină Complementară activează medici care vă pot ajuta cu un protocol terapeutic adecvat afecţiunii de care suferiţi. Este deosebit de important să prezentați rezultatele analizelor medicale.
Pentru recomandarea unui protocol adecvat, contactaţi medicii din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Imunyze.
Multă sănătate!
“Fiica mea are artroză la șolduri și coloană” (Răspuns pentru ILEANA – Bacău, F. AS nr. 1588)
Varianta naturală a diferitelor remedii topice existente în comerţ sunt produsele Imunyze. Produsele din gama Imunyze se caracterizează prin activitate antimicrobiană, antiinflamatoare și imunomodulatoare.
Recomandăm produsul sub formă de pulbere Imunyze Complete, ce conţine fracţii proteice bioactive: ovotransferine, lizozim, ovomucină, ovoalbumină şi vitamina C. Prin combinația unică de vitamina C şi pulbere naturală de calciu (calciu organic şi membrană cochilieră), se asigură organismului aportul de vitamine (A, C, D, E, K, B6, B12, B9 (acid folic), B5 (acid pantotenic) şi B1 (tiamină), minerale (calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, seleniu şi zinc), acizi graşi esenţiali, acid arahidonic şi proteine. Menţionez faptul că produsele din gama Imunyze sunt naturale şi fără efecte adverse, fiind contraindicate doar persoanelor cu alergie la ou.
Multă sănătate!
Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788.23.38.73, 0258.86.56.77
“Caut leac pentru hepatită cronică” (Răspuns pentru CORNEL P. – Brașov, F. AS nr. 1588)
În urmă cu 23 de ani, revista “Formula AS” a descoperit tratamentul cu argilă care vindecă mai multe afecțiuni, inclusiv pe cele cronice în fază terminală.
Au fost publicate trei interviuri cu bolnavi de ciroză care au fost externați și vindecați 100%, folosind o doză șoc de 200 g argilă ALGO pe zi timp de 2-3 luni.
Hepatita cronică de care suferiți se vindecă mai ușor decât ciroza, iar argila nu are niciun efect secundar.
Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.
“Se poate resorbi un macronodul pe tiroidă?” (Răspuns pentru MARIANA B – Focșani, F. AS nr. 1588)
Nu ați menționat mărimea exactă a acestui macronodul. Dumneavoastră aplicați cataplasme cu argilă, pe care eu nu le recomand. Ele nu acționează asupra efectului și sunt incomode. Noi avem un client care a avut un nodul de 7 cm, și după 6 luni a ajuns la 2 cm, folosind doze șoc de argilă consumată intern. În cazul dumneavoastră, sunt necesare 150 g argilă ALGO pe zi uz intern, până la dispariția totală a macronodulului.
Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.
Dr. Irina Spuderca – Medic medicină de familie și competență ultrasonografie, Clinica “Floare de Lotus” – București, tel. 0723/51.07.37
“Caut un remediu natural pentru adenomul de prostată, pentru tatăl meu” (Răspuns pentru DANIEL P., F. AS nr. 1582)
Dragă Daniel,
Pentru adenomul de prostată, există remedii nutriționale care sunt deja studiate și acceptate de oamenii de știință în domeniul medical. Unul din aceste remedii îl reprezintă fitosterolii. Ei se găsesc sub formă de uleiuri esențiale existente în coaja grânelor, precum: orezul integral, soia și grâul integral. Dar cum nu putem să mâncăm zilnic atât de multe cereale integrale încât să aibă realmente un impact în sănătatea prostatei, trebuie să recurgem la “ajutoare”. În sensul acesta, există un supliment excepțional, ce conține toată familia de sistosteroli și are și studiu clinic în ceea ce privește eficacitatea lui în boli de prostată. Se numește Tre-en-en. Mai există alte componente nutritive care influențează foarte mult sănătatea prostatei, așa cum este Palmeto de Sabal (palmier pitic).
Părerea mea este că ar trebui să avem o discuție și despre stilul de viață, pentru a înțelege ce este în avantajul sănătății tatălui dvs. Este util și un consult ecografic pentru a ne ajuta în monitorizarea evoluției bolii sub program nutrițional.
Vă doresc multă sănătate!