Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Plantele în terapia cancerului

Dr. Mădălina Mihai

De-a lungul timpului s-au făcut nume­roase cercetări în domeniul oncologiei, rezultând progrese semnificative în înțelegerea și abordarea acestei afecțiuni. Cu toate acestea, incidența cancerului încă înregistrează cifre alarmante. În România, an de an se raportează peste 80.000 de cazuri noi de cancer, iar peste 50.000 de bolnavi își pierd viața din cauza acestei boli. Prin urmare, interesul pentru prevenirea și tratamentul cancerului este mai viu ca oricând și multe speranțe se îndreaptă spre medicina naturistă, care a câștigat tot mai multă popularitate. Pentru a afla rezultatele înregistrate de terapiile naturale în lupta cu această maladie ne-am adresat d-rei Mădălina Mihai, membră a echipei științifice de la DVR Pharm.

“O singură plantă nu face minuni”

– O întrebare des întâlnită în rândul citi­torilor noștri este: ce plantă dă rezultatele cele mai bune în tratarea cancerului?

– Depinde de localizarea și de forma cancerului. În cazul cancerului mamar, de exemplu, rezultate remarcabile s-au obținut cu Tămâia, în timp ce în cancerul limfatic, cu Ciuperca tibetană, iar în cel de prostată, cu Palmierul pitic. Din expe­riența colec­tivului nostru vă pot spune că o singură plantă nu face minuni, în timp ce o schemă terapeutică bazată pe formule complexe poate fi salvatoare. De aseme­nea, asocierea extractelor din plante me­dicinale cu tera­piile oncologice clasice este vitală pentru supra­viețuirea și bunăstarea pacientului!

– Există cazuri de vindecare doar cu plante me­dicinale, fără intervenția medi­cinei alopate?

– Da, în cancerul de sân, de exemplu, avem două cazuri unde s-a înregistrat re­misie, fără a fi nevoie de intervenție chi­rurgicală sau de alt tip, doar cu trata­mentul cu extractul de Tămâie și regim alimentar sănătos. De asemenea, avem câteva zeci de cazuri unde combinația dintre formulele Telom-R Cito și Ciu­perca Tibetană Forte+ a condus la re­misia tumorilor hepatice, in­testinale, gas­trice, ovariene etc. Din păca­te, la câteva vindecări sau, mai bine spus, ameliorări mira­cu­loase, se înregis­trează sute de decese, din lipsa îngrijirii adec­vate. Există bolnavi oncologici cu fo­bie de spital, care încearcă să se trateze cu su­pli­mente recomandate de tot felul de binevoitori, și care ascultă prea târziu de medic. Mai există și pacienți cu reacții adverse la citostatice sau radio­terapie, care pot fi salvați cu suportul produselor naturale, dar care se sting, din cauza medicilor care interzic aceste produse…

– Există dovezi științifice care arată că plantele medicinale pot ajuta atât de mult pacienții on­co­logici care iau citostatice, încât să le salveze viața?

– Există numeroase studii de medicină expe­rimentală și clinice care arată cât de puternică este sus­ținerea plantelor în cazul citostaticelor. Din pă­cate, facultățile de medicină nu au cursuri în pro­gramă despre acest aspect. Îmi vine în minte cazul tulburător al unei doamne cu leucemie limfo­blas­tică în stadiu terminal. Când a ajuns în cabinetul medicului, hemoglobina avea valoarea 4 și era atât de slăbită, încât abia se mișca. Era o situație cu iminență de deces în următoarele zile, dar doamna doctor a încercat o soluție-șoc. I s-a administrat o doză mare de Telom-R Hemato, la care a adăugat Fier Natural și Vitamina C Alcalină. Uimitor, he­moglobina a urcat în două săptămâni la 6, iar după alte 15 zile, la 8.

– Sună prea frumos ca să fie adevărat! O boală malignă, în fază terminală și cu iminență de deces, vindecată cu suplimente din plante?

– Doamna doctor a înțeles bine că nu era vorba doar de un supliment, ci de o formulă extrem de complexă. Telom-R Hemato conține doze mari de Astragalus și de ficocianină, care stimulează mă­duva spinării să producă elemente figurate ale sângelui. Și nu putem vorbi aici de “vindecare”, ci de o ameliorare care a adus pacienta cu leucemie în fericita situație de a putea face chimioterapie!

“Este absolut necesară asocierea terapiilor”

– Dacă îmbunătățirile au fost atât de spec­taculoase, de ce mai era nevoie de chimio­terapie?

– Medicul știa că, da­că nu intervenea pentru a distruge celulele maligne, exista un risc enorm de metastaze, chiar dacă pacienta se simțea bine. De aceea susținem că este absolut necesară asocierea terapiilor. Acest caz fericit este o ilustrare excelentă: de la o speranță de viață de câ­teva zile, s-a ajuns la peste un an! Pacienta a terminat a doua cură de citosta­tice și se simte mai bine. Pe lângă Telom-R Hemato, acum ia și o formulă pentru refacerea după terapia oncologică: Telom-R Regenerare, care susține siste­mul imuni­tar, cardiovascular și nervos.

– Mulți cititori ne solicită soluții pentru can­cerul rectal și de colon. Aveți rezultate bune și în aceste afecțiuni?

– Da, dar subliniez că aceste rezultate sunt obținute folosind produsele noastre ca adjuvant la terapia prescrisă de medic. Vă dau exemplul unui pacient cu cancer colorectal operat, căruia îi fusese extirpată partea terminală a colonului, fiind în pe­rioada de refacere, înainte de cura cu citostatice. Un prieten apropiat, medic de profesie, i-a reco­man­dat să ia în acest timp Telom-R Cito și DVR-Stem ULTRA. După câteva săptămâni, când a re­venit la control, markerii tumorali se normalizaseră și n-a mai fost necesară chimioterapia. Au trecut doi ani de atunci, pacientul merge la controale re­gulate, dar face și cure sistematice cu aceste pro­duse, care au condus atât la normalizarea marke­rilor, cât și la îmbunătățirea stării sale generale.

– Produsele DVR au rezultate la fel de bune și în cancerul hepatic?

– Avem formule ca Telom-R Hepatic, pe care le recomandăm pacienților cu steatoză hepatică, he­patită virală sau chiar alcoolică. Telom-R Hepatic regenerează celulele ficatului, normalizează valo­rile transaminazelor și ale altor parametri hepatici, prevenind cancerul hepatic. Există medici (cum ar fi d-l dr. Gazzi, de la spitalul “Providența” din Iași) care, cu ajutorul acestor produse, au reușit să în­toarcă mulți pacienți din drumul spre afecțiuni maligne ale ficatului. Odată diagnosticat cancerul hepatic, Telom-R Hepatic și Ciuperca Tibetană Forte+ sunt un suport excepțional pentru chimio­terapie, rata de succes fiind foarte bună.

– Susțineți folosirea extractelor din plante medicinale doar în asociere cu terapiile onco­lo­gice. Aveți o bază științifică în acest sens?

– Ciuperca Tibetană Forte+ are o concentrație uriașă de Cordyceps. S-a demonstrat științific că extractele din această plantă au o acțiune de sen­sibilizare a celulelor maligne la citostatice. Formula concentrată, potențată de extractul de turmeric, distruge mecanismele de apărare ale tumorilor. Acest proces explică parțial succesul acestui pro­dus în sprijinirea terapiei oncologice alo­pa­te. O altă explicație este acțiunea protec­toa­re a Telom-R Hepatic, care susține funcțiile ficatului, în timp ce acesta este “atacat” de citostatice. Este clar că moleculele pe care le secretă plan­tele au o inteligență aparte, pe care ști­ința abia acum o descoperă…

– O altă afecțiune pentru care cititorii ne cer informații este cancerul pulmonar. Există un remediu specific care să fi avut succes în acest domeniu?

– În cazul cancerului pulmonar, medicii cu care colaborăm au obținut rezultate exce­lente cu o schemă de tratament compusă din Telom-R Respirator și Telom-R Cito. Aceas­tă schemă, în combinație cu citosta­ticele, a dat rezultate excelente. La pacienții fu­mă­tori este necesară și o cură cu DVR-Stem Hel­per, bogată în clorofilă.

– Medicii cu care colaborați au obținut rezul­tate încurajatoare și în cazul cancerului pul­monar “cu celule mici”, foarte greu de tratat?

– În cazul acestui diagnostic, este vital ca pa­ci­entul să înceapă cât mai rapid chimioterapia, în pa­ralel cu schema indicată mai sus. Este o terapie “stufoasă”, dar vorbim de o patologie grea și cu simp­tome diverse. La schema de mai sus se impune adă­u­garea unui produs special – Rezistress Adap­to­gen, care conține patru tipuri de ginseng. Gin­sengul coreean și cel american conțin substanțe ac­tive benefice în terapia cancerului pulmonar cu ce­lule mici: ginsenozidele. Studiile atestă că acestea in­hibă proliferarea celulelor maligne și cresc efec­tul chimioterapiei în cancerul pulmonar cu celule mici, care este o formă foarte agresivă a acestei boli oncologice.

EDUARD COMAN

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian