Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Carburant pentru imunitate

• Decât să mănânci 10 mere pe zi și 100 de prune (glumă!) ca să-ți faci plinul de vitamine, e mult mai simplu să le bagi pe toate în stor­cătorul de fructe și să le transformi în suc. Sunt digerate mai ușor de stomac și oferă un carburant ideal pentru sistemul imunitar •

Suc de citrice

Foto: Shutterstock – 3

Ingrediente: trei portocale, un grapefruit, o lămâie.

Stoarceți sucul din portocale, grapefruit și lămâie manual sau folosind un storcător. Adăugați o linguriță de miere și beți o dată pe zi, întreaga cantitate. Sucul de citrice trebuie consumat după micul dejun sau prânz. Pe stomacul gol, produce hiperaciditate.

Suc de sfeclă roșie, morcov și ghimbir

Ingrediente: 1-2 felii sfeclă roșie, 3-4 morcovi medii, o feliuță de ghimbir.

Pentru a obține suc din sfeclă roșie, mor­covi și ghimbir, utilizați storcătorul electric. Se bea o dată pe zi, între masa de dimineață și cea de prânz. Este o “bombă” de sănătate, com­pusă din vita­mine și minerale.

Suc de roșii, varză și țelină

Ingrediente: 4 ro­șii bine coapte, 4 frun­ze de varză al­bă sau roșie, 3 frun­ze de țelină, apă.

Puneți în blen­der ro­șiile tăiate bu­căți, frunzele de var­ză și țelină mă­runțite. A­dă­­u­gați pu­țină apă și ames­tecați până la omo­genizare. Se con­­su­­mă întreaga can­­ti­tate, o dată pe zi, cu o oră înainte de ma­să. Conține mult po­tasiu (bun pen­­tru ini­mă) și man­­gan (imu­nitate).

Suc de afine, mere și pere

Ingrediente: 4 lin­guri de afine proaspete sau uscate, două mere, o pară zemoasă, apă.

Puneți în blender afinele, merele și para curățate și tăiate bucăți mici. Adăugați puțină apă și ames­tecați până la omogenizare. Beți sucul în fiecare dimineață pe stomacul gol. Muniție de vitamina C.

Suc de kiwi și struguri

Ingrediente: două fructe de kiwi bine coapte, 200 g struguri, apă.

Decojiți și tăiați kiwi-urile bucăți și puneți-le în blender. Stoarceți strugu­rii, iar sucul obținut adăugați-l în blender, ală­turi de kiwi. Pro­ce­sați până la omo­genizare. Beți dimineața, la o oră după micul dejun. Conține resve­ra­trol, eli­xi­rul vieții.

Suc de coacăze negre, mere și banane

Ingrediente: 4 linguri de coacăze negre proas­­pete sau uscate, două mere, o banană, apă.

Puneți în blender coacăzele negre, merele și banana curățate și tăiate bucăți mici. Adă­ugați puți­nă apă și amestecați până la omoge­nizare. Se consumă în loc de micul dejun. Start ideal pentru o zi reușită

Suc verde

Ingrediente: 5 frunze de spanac și de sa­la­tă, două foi de varză, câte o legătură de pă­trun­jel și mărar (doar frunze), o linguriță suc de lămâie, apă.

Mărunțiți frunzele de spanac și salată și tocați foile de varză, pătrunjelul și mărarul. Amestecați toate ingredientele într-un blender și adăugați puțină apă. Procesați până la omo­genizare. Adăugați sucul de lămâie.

Se bea peste zi, între mese. Conține cloro­filă, un energizant de excepție.

Suc de cătină

Ingrediente: fructe de cătină proaspete.

Din fructe de cătină se obține sucul, care se poate prepara acasă, sau poate fi găsit în ma­gazine naturiste și farmacii. Alegeți suc de cătină organic, de înaltă calitate, de la prima presare, care este în mod natural tulbure și acru. Prin clarificarea sucului, unele ingre­di­ente prețioase se pierd. De asemenea, sucul de cătină nu trebuie să conțină zahăr, conser­vanți, coloranți, vita­mine sintetice. Agitați îna­inte de utilizare. Se ia câte o lingură de suc de cătină, de 3 ori pe zi. Campion absolut al vitaminei C.

Suc de măceșe

Ingrediente: mă­ceșe proaspete.

Sucul de măceșe se cumpără gata pre­­parat și poate fi găsit în magazine naturiste și far­ma­cii. Alegeți suc de măceșe organic, 100% natural, fără aditivi sau con­ser­vanți. Agi­tați îna­in­te de utilizare. Se bea câte un sfert de pahar, diluat cu apă, de două ori pe zi. Ener­gizant ex­cep­țional.

Suc de orz verde

Ingrediente: tulpini și frunze fragede de orz.

Se obține din plan­te proaspăt re­coltate, crescute pe pervazul feres­trei, care se dau prin mașina de to­cat, apoi prin stor­cător. Se găsește gata preparat în magazine naturiste și farmacii.

Se consumă cu o jumătate de oră înainte de mese, dimineața și după amiaza, câte un sfert pahar suc de orz verde diluat cu aceeași can­ti­tate de apă sau suc natural de fructe (preparat în casă). Mineralizant puternic.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian