Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mama suferă de cancer ovarian recidivant” (Răspuns pentru PETRU V. – Suceava)

Foto: Shutterstock

Îi recomand mamei dvs. un regim cu fructe și legume proaspete, fără carne de nici un fel. Boala de ca­­re suferă – cancer ovarian recidivant – se poa­te ame­liora sau chiar i se poate stopa evoluția prin unele re­­medii naturiste. * Comprese cu bitter sue­dez pe zo­na afectată (se unge cu cremă de Gălbenele, se pune com­presa cu vată înmuiată în bitter și se acoperă cu o folie de plastic, se ține 2-4 ore sau chiar toată noap­tea). * Băi în cadă, cu de­coct din 200 g Cimbru și 200 g Coada-șo­ricelului. Va sta în șezut, astfel încât inima să fie afară. Nu se șterge corpul, se ia un halat și se stă în pat o oră, timp în care va transpira. * Infuzie din Gălbenele și Coada șoricelului, în care punem 10-15 picături bitter suedez. Se consumă înainte și după me­se.    * Ex­tract din cartilaj de re­chin. * Uci­gașii can­­cerului: vitamina C (con­su­mați conti­nuu), seleniu, mag­neziu, exerciții fizice, pen­tru a oxigena cât mai mult celulele organismului. * Con­sumați varză, co­no­pidă, broccoli, gulie, us­turoi, ceapă verde, pă­trun­jel, afi­­ne, soc, mere, cai­se, morcovi, cireșe, vișine, stru­­guri, nuci, prune. * Sucuri din legume: sfeclă ro­șie (3/5), morcov (1/5), țelină (1/5); ridiche neagră și car­tofi cruzi în cantități mici. * Suc de aloe vera proas­păt, polen – 30-40 g pe zi, argilă, ginseng. * În­tă­riți-vă sănătatea prin voință, credință, mișcare, ali­men­ta­ție, întărirea imunității.

ILEANA PERSIC – Râmnicu Vâlcea

„Soțului meu i s-a recomandat circumcizia” (Răspuns pentru FLORENTINA – SUA)

În general, leziunile glandului și prepuțului se vindecă numai în condițiile în care acestea sunt ținute descoperite. De aceea i s-a re­comandat și soțului dvs. cir­cum­cizia. Dar cum această operație comportă unele con­secințe impre­vizibile, se evită pe cât posibil. De aceea, eu recomand următorul pro­cedeu: se ia o bu­ca­tă de șiret (din acela care se pune la șort) de apro­xi­ma­tiv 30 cm lungime. La mijlo­cul acestuia, pe o por­țiu­ne de 5 cm, se înfășoară tifon până ce ajunge la gro­si­mea unui creion. Acesta se fixează cu ață albă, circu­lar, cât mai des. Această legătură se pune în șanțul ba­­lano-prepuțial cu tifonul deasupra și se leagă de­desubt. În felul acesta, totul este descoperit. Dar pen­tru că la mers s-ar putea să jeneze, se confec­țio­nea­ză o fașă de pânză albă, de aproximativ 60 cm lun­gime, pe 5 cm lățime, cu două prelungiri la un capăt (de circa 20 cm), pentru legare. Cu aceasta se în­fă­șoa­ră penisul de la vârf spre rădăcină și se leagă cu cele două prelungiri. Pe leziune se poate pune de două ori pe zi un unguent de tip Nidoflor. La trei zile se face o spă­lătură cu apă bicarbonatată. Cu deosebită stimă și considerație,

asistent medical IULIU POP

„Cumnatul meu sughite încontinuu” (Răspuns pentru IOAN M. – Onești, jud. Bacău)

Puneți într-o ca­nă trei vârfuri de cuțit de pul­bere de scorțișoară, peste care se toarnă 250 ml apă fier­binte. Este de preferat să fo­lo­siți apă plată, care are un efect mai bun. Se lasă la infuzat timp de cinci minute, după ca­re se con­sumă cu în­ghițituri mici. Pe lângă acțiunea sa bi­ne­­făcătoare, care este ime­dia­tă, scorțișoara se mai fo­lo­sește cu succes și în alte afecțiuni ca: pro­bleme cir­cu­latorii și cardi­a­ce, sân­gerări ale gingiilor, de­re­glări ale apetitului. Vă pu­teți ține sub control boala, dacă ali­mentația este adec­vată vârstei a treia. Nu con­­su­mați acrituri, con­di­men­te, afumături, grăsimi ani­­male și în general ali­mente care fermentează și creează disconfort pentru afec­țiunea de care suferiți. Vă doresc sănătate!

ANA DINU – Carei

„Sufăr de varice, tromboflebită și eczemă varicoasă” (Răspuns pentru RODICA – Vatra Dornei, F. AS nr. 1582)

Mai întâi vreau să vă mulțumesc că existați. Eu cu leacurile din acest ziar îmi tratez întreaga fa­milie. Am 9 copii și am 70 de ani. Hai să vă po­vestesc pe scurt cum am scăpat de un ulcer va­ricos. În urmă cu câțiva ani mi s-a spart o varice, apoi s-a infectat și eram pe cale să îmi pierd piciorul. Am citit în Formula AS că la acest ca­binet naturist din București se fac minuni: Ca­binetul „Lacrima Naturii” (tel. 0744/87.01.94). Da, într-adevăr, m-am convins singură că se fac minuni. Am făcut o programare, iar în urma con­sultului și a tratamentului recomandat cu alifiile fabricate în Finlanda, din ciuperci și pin maritim, mi s-a închis ulcerul, iar varicele aproape nu se mai observă. Sunt extrem de fericită că existați și vă mulțumesc încă o dată de acest ajutor oferit! Cu drag și respect,

LUCIA ȘTEFAN – e-mail: [email protected]

„Nepoțica mea are psoriazis palmar” (Răspuns pentru NICOLAE M. – Orșova)

Copiii au mare putere de regenerare. Am avut în fa­milie o verișoară care a suferit ani de zile. I-am pre­pa­rat o cremă din: vaselină – 1 linguriță, vita­mina A – 1 fiolă, cremă de Gălbenele – 1 lin­guriță, ulei de Sunătoare – 1 lin­gu­ri­ță. Amestecați la căldură, ca pe ma­ioneză (să nu se taie), și încorporați în cremă ule­iurile. Înainte să aplicați un­guentul, puneți ju­mă­tate de oră com­prese cu ceai de Pelin concentrat – 2 lin­guri de plantă uscată la 150 g apă (in­fuzie). Să se spele pe mâini nu­mai cu săpun de casă! De două ori pe săp­tă­mână puneți comprese cu mă­lai și tă­râ­țe de grâu (1 lingură din fiecare), opărite înainte și lă­sate la răcit, pe care le lăsați jumătate de oră. Se mai poate un­ge, timp de o săp­tămână, numai cu Tri­am­cinolon sau, mai bine, cu Dermovate – se pune dea­­supra o bucățică de tifon, fixat cu feșe (ex­clus leucoplastul pe pielea ei fină). Di­mineața, pe sto­macul gol, dați-i să înghită, cu apă, 2-3 lingurițe de sâmburi de dovleac cu tot cu coa­jă, ne­pră­jiți și măcinați prin mi­xerul de cafea. După o săp­tă­mână, poa­te lua 3-4 lingurițe (sunt foarte gustoși). Să înde­păr­tați din ali­mentație bău­turile cu coloranți, con­­ser­vele, carnea de porc și pre­paratele, să mănânce multe fructe, brânză de vaci, urdă, caș, mămăligă. În timpul tra­ta­men­tului nu se vor consuma ouă (doar în pre­pa­rate). Se re­comandă vestimentație din bumbac, direct pe pie­le, ca să nu producă câmp electric (acele mici scân­­tei, ce se văd când te dezbraci). Vitaminele tre­­buie luate din alimente proaspete (mai ales grapefruit – 1/2 pe zi). Încercați o săptă­mână această sche­mă de tratament și, dacă e nevoie, scrieți-mi. Este bine ca la ora 17 să-i dați de la 100 g la 150 g (cres­cen­do), suc de mor­cov (acționează asupra pielii). Vă do­resc multă să­nă­tate!

VALENTINA – Mediaș

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian