Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Scrisoarea săptămânii

„Vrem să reabilităm o școală veche, pentru a derula activități cu copiii”

Stimată Doamnă Director Sânziana Pop,

Foto: Shutterstock

Mă numesc Andrei Iancu, sunt preot în loca­lita­­tea Coveş, judeţul Sibiu, şi vă contactez pentru a vă ruga să ne ajutaţi în reabilitarea unei clădiri care aparţine parohiei. Nu este o clădire oarecare, ci este o fostă şcoală care a funcţionat din 1899 până spre finalul anilor ‘90. Poate vă întrebaţi, de ce dorim să reabilităm clădirea?! În primul rând, pentru că este amprenta unei jertfe făcută de înaintaşii comunităţii. În al doilea rând, dorim să facem în ea un centru care să răspundă în mod direct nevoilor locuitorilor din localitatea Coveș, dar şi celor din zonă, oferindu-le celor mici șansa de a avea acces la un spațiu în care, sub supra­ve­ghere, vor fi parte a unui sistem after school, a ate­lierelor creative și educaționale, dar și a serviciilor sociale, acolo unde este cazul.

Activități derulate până în prezent

* De 8 ani, derulăm diverse activităţi cu cei mici, dar şi cu cei mari, în parohie. Un spaţiu de­dicat acestor activităţi sau unor proiecte mai mari sau mai importante ar fi foarte necesar.

* „Împreună ne creștem copiii” – este unul din­tre proiectele derulate de parohie în acest mo­ment, cu ajutorul voluntarilor şi suportul unor sponsori. Prin programul acesta, aproximativ 20 de copii sunt ajutaţi la lecţii şi participă la diverse ateliere, în fiecare zi, de luni până vineri.

După reabilitare, şcoala va fi folosită pentru tabere tematice și diverse alte activităţi. Pentru acest lucru, vom avea în clădire: o sală multifuncţională; un spaţiu de servit masa pentru copiii din familii defavorizate; o sală de lectură, o bibliotecă, un spa­ţiu în care să aibă loc diferite evenimente la scară mai largă, unde să se socializeze pe diverse teme de interes sau să fie derulate diverse cursuri pentru copii mai mari, pentru integrarea acestora pe piaţa muncii sau cursuri pentru dezvoltare personală etc. În acest fel, munca celor care au clădit această şcoală în vremuri foarte gre­le nu va fi ui­tată şi va continua să fie un spațiu de în­tâlnire pentru ge­­neraţiile noi. Gru­pul țintă este format din:

* Copiii de vârstă preşcolară care nu au fost în­scrişi la grădiniţă sau care au nevoie de sprijin su­plimentar pentru integrarea şcolară.

* Copiii de vârstă şcolară și gimnazială care nu au frecventat deloc sau care au părăsit învăţământul obligatoriu şi sunt în pericol de abandon şcolar.

* Copiii şi tinerii care au de suferit de pe urma dezorganizării familiei.

Menționez că pentru a aduna o parte din fondurile necesare, am alergat la Maratonul Internațional de la Sibiu, pe data de 27 noiembrie 2022, în cadrul căruia am adunat o parte din suma necesară realizării acoperişului, care este într-o stare extrem de gravă. Lucrul acesta nu l-am fi putut realiza fără sprijinul Asociaţiei „Valea Hârtibaciului” şi a tuturor celor care ne-au sprijinit, cărora le mulţumim din suflet pe această cale. Cu suma adunată din donaţiile de la maraton, am achiziţionat doar lemnăria şi o foarte mică parte din ţigle. Mai avem nevoie de sprijin fi­nanciar pentru achiziţionarea diferenţei de ţiglă, dar şi pentru asigurarea plăţilor ce ţin de manopera pen­tru reparaţiile la acoperiş – prima etapă în reabi­litarea clădirii.

Vă adresăm pe această cale, rugămintea de a ne ajuta. Sperăm ca aceste rânduri să ajungă la inima cititorilor dvs., a căror generozitate a devenit publică. Iar când este legat de copii, binele este înmiit.

Contul în lei, este deschis la BCR – sucursala Agnita, jud. Sibiu, titular de cont: Parohia Orto­do­xă Română Coveș.

Cod IBAN: RO18RNCB0228018583750001.

Vă asigurăm de întreaga noastră stimă, rugându-L pe Dumnezeu să vă călăuzească paşii spre bucurie!

Vă mulțumim anticipat!

Cu respect,

Pr. ANDREI IANCU – tel. 0751/33.79.79

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian