Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII DECEMBRIE

Foto: Shutterstock

– Sub influența cumulată a Soarelui și a lui Marte în Săgetător, nu putem sta locului, simțim nevoia să ne implicăm în diverse acțiuni și ne-am putea angaja în mai multe decât putem duce. Mulți își doresc să schimbe radical mediul și să petreacă Sărbătorile de iarnă undeva, departe, de preferință în străinătate. Atenție însă: pe 14, Mercur intră în retrogradație în Capricorn, afectând în special deplasările întreprinse în interes de serviciu și comunicarea pe teme profesionale. Din 24 încolo, intră retrograd în Săgetător, ceea ce poate semnaliza niscaiva încurcături    apărute la drum lung. De abia în preajma Revelionului, pe 30, Venus intră și ea în Săgetător, pentru a îi asigura și pe cei plecați în călătorii și pe cei rămași să-și petreacă sărbătorile în familie, că vor traversa cu bună-dispoziție, cumpăna dintre ani. În plus, cine își face cumpărăturile din 2 și până pe 13 inclusiv are de câștigat, deoarece Mercur retrogradează ulterior și nu mai e un sfătuitor bun la acest capitol. Intervalul ideal ar fi 5-13. Misticul Neptun, în Pești, își reia mișcarea directă pe 6, pentru a se asigura că Saturn cel auster în aceeași zodie nu va atenua magia Sărbătorilor de iarnă. Spre norocul nostru, o mână de ajutor îi dă și eleganta Venus, taman în săptămâna Crăciunului –

BERBEC

Dor de ducă și aventuri

Tare vă mai doriți o schim­bare de mediu, de preferință într-un loc exotic sau unde puteți practica sporturi extreme. Com­binația Soare-Marte în Săgetător este responsabilă de aceste porniri aventuroase. Dorința de-a fi în centrul atenției poate fi excesivă, iar dacă-i dați curs, pe pârtia de schi, de exemplu, nu e exclus să vă alegeți în schimb cu niște cucuie. Mai bine vă aventurați în lumea ide­ilor, mergând la spectacole cons­truite pe baza unor idei îndrăznețe sau lecturând gândurile unor oa­meni care au făcut pionierat. Reve­lionul cu prietenii se anunță cea mai plăcută și instructivă variantă.

BANI: Investițiile dvs. se dovedesc rodnice în intervalul 2-29. Cu cât sunt mai conservatoare, cu atât mai mult profit vă aduc în timp. Atra­geți parteneri serioși, posibil insti­tuții.

CARIERĂ: Dacă aveți de încheiat înțelegeri contractuale e bine să o faceți înainte de data de 14. Ulterior e indicat să amânați întocmirea do­cumentelor după 3 ianuarie.

DRAGOSTE: Cel mai bine le mer­ge perechilor deja formate, în primele patru zile ale lunii, când vă puteți face cel mai ușor planurile pentru sărbători. Berbecii solitari au șanse de-a întâlni pe cineva atră­gător în preajma Anului Nou.

SĂNĂTATE: Îngăduiți-vă, dacă puteți, un somn prelungit, până pe 7 inclusiv. Evitați eforturile mari în preajma lui 17 și 28.

TAUR

O lună romantică

Aveți mult mai puțin de furcă cu inamicii dvs. declarați. Iar dacă sunteți cumva implicați în pro­cese, să știți că diplomata Venus poate duce la rezolvări amiabile, care să nu necesite prezența la tribunal, între 5 și 29. Împăcăciunile și soluțiile de bun-simț ar putea să fie găsite cu ajutorul unui specialist, cum ar fi, de exemplu, un mediator. Ar fi o idee bună să vă vedeți de sărbători cu prieteni sau ru­de prin alianță, de care v-ați cam în­străinat în ultima vreme. V-ar face bi­ne amândurora, sunt relații care merită reluate.

BANI: Marte în Săgetător vă întărește mo­tivația de-a găsi noi surse de ve­nituri, iar partenerul dvs. de afaceri ar putea să se dovedească util în direcția aceasta. După 23 negocierile nu mai merg cum trebuie și e mai puțin indi­cat să semnați contracte.

CARIERĂ: Profitați de primele patru zile ale lunii, dacă e cazul să reglați relațiile cu unii dintre colaboratorii dvs., căci Venus vă înzestrează cu di­plo­mația necesară.

DRAGOSTE: După o perioadă des­tul de zbuciumată, cuplurile stabile se bucură în fine de efectul armonizator al romanticei dvs. stăpâne, Venus, ca­re îi inspiră partenerului dvs. reacții tandre, în intervalul 5- 29.

SĂNĂTATE: Întreaga lună, dar în special în preajma lui 27, e cazul să vă în­grijiți de problemele din zona capu­lui: sinuzite, probleme oculare sau puseuri de tensiune.

GEMENI

Încurcături trecătoare

Ca întotdeauna când șeful dvs., Mercur, intră în miș­care retrogradă (ceea ce se întâmplă de trei ori pe an), apar neajunsuri de tot felul. Acest lucru se în­tâmplă și luna asta, respectiv începând din 14, în semnul Ca­pricornului, ceea ce vă poa­te încurca niște proiecte, care ați prefera să nu fie cu­noscute de toată lumea. Pe 24, Mercur retrograd ajunge în Săgetător, ceea ce înseamnă că cei apropiați încep să pună presiune asu­pra dvs., din pricina unor ches­tiuni rămase nerezolvate sau nediscutate.

BANI: Aveți posibilitatea de-a în­cheia contracte bune, cu persoane se­rioase, între 3 și 13, dar verificați cu atenție clauzele, ca să nu fie ne­voie să reveniți asupra lor între 14 și 23.

CARIERĂ: Venus în Scorpion între 5 și 29 vă subliniază atât simțul or­ga­nizatoric, cât și modalitatea ama­bilă, dar fermă, de-a vă manifesta autoritatea față de colaboratori.

DRAGOSTE: Aveți parte de un par­tener hotărât să se im­pu­nă, exagerând uneori. Dar da­că arțagul devine greu de su­por­tat, s-ar putea să ajun­geți la certuri grele către fi­nele lunii. Adică fix de Cră­ciun, căci înainte de Re­ve­lion, pe 29, vă vine în ajutor Venus. Cu șanse mari ca pe­rechea dvs. să revină la sentimente mai bune.

SĂNĂTATE: Venus în Scorpion între 5 și 29 contribuie la purificarea organismului. O cură de detoxifiere ar intensifica acest proces.

RAC

La drum!

După 7, când visătorul Nep­tun revine direct, puteți re­nunța la ideea de-a pleca undeva în străinătate, pentru că intervin factori precum costurile, efortul etc. Or, dimpotrivă, ieșiți din ati­tu­dinea închisă de până acum și vă avântați la drum. Puteți fi în căutarea unei destinații spi­rituale, cum ar fi o mânăstire, unde puteți petrece Crăciunul, sau, la polul opus, la un cazino. Ca de obicei, calea de mijloc e cea mai bu­nă, deci rămâneți în compania fa­mi­liei și prietenilor. În preajma datei de 10, întâlnirile cu oameni dragi pot fi nu doar pline de afec­țiune, ci și de învățăminte împăr­tășite.

BANI: Între 5 și 13, cheltuiți cu lar­ghețe pe distracții, probabil îm­bol­diți de către amici. Vă simțiți bine, dar din 14 încolo vă dați seama că trebuie să strângeți cureaua.

CARIERĂ: Dacă sunteți puși pe trea­­bă, nu înseamnă că toți cei cu care lucrați trebuie să fie la fel. Fiți moderați în critici, căci ele se pot în­toar­ce împotriva dvs. ca un bumerang, după 23.

DRAGOSTE: Între 5 și 29, Ve­nus armonizează toate re­lațiile dvs., de iubire și de prietenie deo­­­potrivă. Cu o singură excepție, data de 21, când prietenii și persoana iubită pot avea reacții ciudate.

SĂNĂTATE: Senzația de picioare gre­­le poate fi pronunțată în prima par­te a lunii. Problemele legate de ten­siune arterială se pot acutiza pe 13 sau după 24.

LEU

Distracție și armonie

Vă doriți, probabil, mai mult ca în alți ani, să schimbați mediul de sărbători. Și nu să vă duceți la vecini sau la rude, ci undeva departe. Ideea nu e rea, dar dacă e să plecați la drum ar fi bine să o faceți până pe 22. Doar din 30 ris­cul de a întâlni incon­ve­niente pe drum se dimi­nuea­ză sub binefăcătoarea influ­ență a lui Venus. În cazul în care călă­toriți cu un grup, nu încercați să vă impuneți, deoarece reacțiile nu vor întârzia să apară și nu vor fi dintre cele pe care să vi le doriți. Aceeași Ve­nus vă asigură însă o combinație plă­cută de armonie și distracție alături de cei dragi între 5 și 29, mai ales dacă vă im­plicați cu toții în organizarea săr­bătorilor.

BANI: Saturn cel econom vă poate determina mai ales în preajma datei de 6 să examinați critic investițiile făcute și să decideți care dintre ele nu mai sunt viabile.

CARIERĂ: Aveți grijă să nu intrați în gura unei femei în preajma Lunii pline din 27, căci aceasta s-ar pu­tea să vă poarte o dușmănie as­cunsă o bună bucată de vreme.

DRAGOSTE: Nu e deloc exclus să vă intereseze mai mult să faceți cuceriri decât persoanele în sine. Succes se pare că aveți, doar că, după 23, pot apărea încurcături.

SĂNĂTATE: Între 14 și 23, se pot ivi dureri reumatice de care ați mai su­ferit, care să vă afecteze mai ales ume­rii și genunchii. Pe final de lună, ele pot fi însă tratate cu succes.

FECIOARĂ

Cu teșchereaua plină

Cursele după cumpărături în pregătirea sărbătorilor sunt mai eficiente dacă le faceți împreună cu prietenii, decât cu cei din familie. În primul caz, s-ar putea însă să vă îndemnați reciproc la niște cheltuieli mai consistente, până pe 13, în timp ce cu membrii familiei pot apărea dispute, deoarece ei vor să facă sin­guri regulile despre ce e necesar de cumpărat. Dați dovadă de mo­de­rație și de inspirație între 14 și 23, chiar dacă Mercur e în mișcare retro­gradă în Capricorn. Pe perioada re­tro­-gradației sale în Săgetător, care în­cepe, din păcate, chiar pe 24, stră­duiți-vă să aveți răbdare cu per­so­najele tinere și irasci­bile de acasă.

BANI: Venus cea ge­neroasă vă umple teș­cherelele până pe 4 in­clusiv. Din 28 încolo, există posibilitatea să vă reveniți în urma unei pierderi mai consistente.

CARIERĂ: Aveți mult prea multe pe cap acasă pentru a investi energie și efort în viața dvs. profesională.

DRAGOSTE: Vești bune și pentru că­sătoriți și pentru îndrăgostiți. În am­bele cazuri, domnește înțele­ge­rea, deși îndrăgostiții pot avea ne­voie de răbdare.

SĂNĂTATE: Starea dvs. generală e bună, doar oasele pot scârțâi între 14 și 23, mai ales genunchii. Cei cu probleme dermatologice sunt și ei mai sensibili în același interval.

BALANȚĂ

Cu zâmbetul pe buze

Intrați cu zâmbetul pe buze în ultima lună a anului, însoțiți de Venus. Bucurați-vă de acest interval, căci se încheie pe 4. Aveți grijă să nu vă încărcați cu prea multe probleme administrative și ieșiri cu prietenii. E posibil ca aceștia să tragă de dvs. și în perioada Cră­ciunului, ceea ce v-ar de­ranja, căci nu v-ar pro­pune activități care să vă placă. Puteți veni în schimb dvs. cu idei agreate de toată lumea, dar de abia din 30. Puteți fi însă siguri că de Revelion veți fi în formă. Dacă preferați compania familiei, e bine să evitați discuțiile contradictorii cu puștimea între 14 și 23.

BANI: 21 este o zi în care nu e recomandabil să vă lansați în cumpărături, deoarece Uranus în Taur se ceartă cu Venus în Scorpion. În restul intervalului 5-29 în schimb, nu se întrevede niciun motiv de grijă financiară.

CARIERĂ: Mai ales în cea de-a doua parte a lunii, vă vine mai ușor să vă faceți un program de lucru mai eficient. S-ar putea ca cineva din familie să vă dea sfaturi bune în acest sens.

DRAGOSTE: La început de lună, atrageți în mod natural oameni în viața dvs. Perechile consacrate pot aborda constructiv niște suferințe mai vechi, după 27.

SĂNĂTATE: Balanțele născute la început de zodie trebuie să-și mențină flexibilitatea articulară, cele de pe final au probleme cu retenția de lichide.

SCORPION

O lună cu prieteni

Dacă aveți răgazul să stați la taclale cu un prie­ten drag sau să participați cu amicii la o acțiune comună, aceste activități vă pot da o stare de bine, pe care micul be­nefic Venus o va menține constant între 5 și 29. Mai puțin însă în preajma datei de 21, când par­tenerul de cuplu sau de afaceri ar putea să facă o criză de gelozie sau de perso­nalitate. După data de 6, începeți să vă lămuriți cât de cât ce vreți să faceți cu un talent al dvs. cre­ativ sau cu o înzestrare a co­pilului dvs.

BANI: Deși Venus în semnul dvs. vă poate atrage asociați înstăriți, s-ar pu­tea să vă enerveze dacă ei se preva­lează de atuurile lor și vor să facă sin­guri regulile, cum se poate întâmpla mai ales între 24 și 29.

CARIERĂ: Sfătuiți-vă cu o prietenă care cunoaște multe dedesubturi, până pe 4 inclusiv, deoarece după 26, informațiile respective vă pot ajuta să re­zolvați o chestiune veche și încâlcită de la serviciu.

DRAGOSTE: Știți să vă răsfățați perechea, dar vă va veni greu să suportați fițele acesteia, care se pot petrece în special pe 21-22. Poveștile de iubire devin mai inteligibile, din 7 încolo.

SĂNĂTATE: Odihna e mai bună decât orice me­dicament, pe 4. În preajma lui 28, probleme vizând zona capului, cum ar fi tensiunea, ochii sau sinu­surile, pot deveni acute.

SĂGETĂTOR

La braț cu soarele

Duduiți de energie, de­oarece nu numai Mar­te, stăpânul acestui an, vă traversează semnul, ci și Soarele își însoțește energia cu el. Dar tot ce e prea mult strică, așa că nu încercați să le faceți pe toate în forță. Rămâneți receptivi la părerile altora, chiar dacă aveți impresia că dreptatea e de partea dvs.. Altfel, Mercur, care va fi retrograd în zodia dvs., din 24, vă poate cadorisi cu certuri în loc de daruri de Crăciun. Ca să nu oscilați între risipă și meschinărie când achi­ziționați darurile de Sărbători, e bine să începeți să faceți cum­părături după 7.

BANI: Calculele pe care vi le faceți între 2 și 13 sunt de bun simț și puteți să semnați contracte. N-ar strica însă să le dați la verificat, între 14 și 23, ca să nu fie necesare ulterior revizuiri.

CARIERĂ: Ajutorul pe care-l dați colegilor între 5 și 29 va fi apreciat, poate nu imediat ori la justa sa valoare (mai ales pe 21), dar veți fi apreciați la începutul anului viitor.

DRAGOSTE: După Luna nouă din 13 puteți aborda tema nemulțumirilor care s-au strâns în relație și să limpeziți aerul între voi, fără să se lase cu supărare.

SĂNĂTATE: Venus vă asigură că între 5 și 29 odihna și îngrijirea corporală au efectele dorite, mai puțin pe 20 și 21, când pot apărea alergii chiar la produse pe care le tolerați.

CAPRICORN

Energie cam nervoasă

Probabil că nu vă dați seama că simțiți, încă de la începutul lunii, o tensiune, o energie nervoasă puternică. E efectul cumulat al Soarelui în Săgetător (până pe 21) și al lui Marte în aceeași zo­die, întreaga lună. Acestora li se adaugă și Mercur retrograd, după 24, prilej pe care unii ina­mici as­cunși îl pot folosi, pentru a pune în circulație neadevăruri pe seama dvs. E important să nu re­ac­ționați față de persoanele care vă provoacă. Și în cazul bârfelor, e mai înțelept să vă interesați de unde provin și apoi să precizați care e adevărul. Venus vă asigură loialitatea prietenilor, care vă vor apăra bunul renume, mai puțin însă pe 21 și 22.

BANI: Dacă prietenii vă îndeamnă insistent să vă alăturați lor la vreo speculație financiară sau jocuri, în preajma lui 21, refuzați clar.

CARIERĂ: Până pe 4, relațiile cu șefii decurg ex­celent. Consolidați-le, ca să vă asigurați protecția față de inamicițiile din culise.

DRAGOSTE: Nu amestecați prietenia cu dra­gostea, în preajma lui 21, că riscați să le pierdeți pe ambele. În schimb, dacă vă reîntâlniți cu o veche iubire, de Sărbători, povestea se poate reînchega.

SĂNĂTATE: Încercați să vă consumați energia nervoasă făcând mișcare cu moderație, plimbări, de exemplu, ca să preîntâmpinați accidente.

VĂRSĂTOR

Ritm alert

Viața dvs. socială are un ritm alert luna aceasta. Prietenii vor să vă implice în tot felul de activități, ceea ce la început pare tentant. Aveți de asemenea grijă ca pe 21 și 22 să nu intrați în conflict cu cineva, care se consideră șeful unei inițiative de grup și se apucă să vă dea ordine. Dar se poate ca și dvs. să fiți luai de val și să începeți să dați comenzi celorlalți. În ambele cazuri, ex­cesul de autoritate poate rezulta în reproșuri în perioada 13- 23. Pregătirile din familie se petrec, în schimb, în pace și armonie.   

BANI: V-ați gândit serios în ultima vreme ce schimbări să faceți pentru a crea mai multă ordine la capitolul banilor. Saturn în Pești vă poate fi de folos să dați de capăt, treptat, degringoladei produ­se de Neptun încă din 2011.

CARIERĂ: Trecerea lui Venus prin Scorpion între 5 și 29 vă asigură relații confortabile cu șefii, mai ales dacă aceștia sunt femei. Doar în preajma lui 21 e bine să evitați întrevederile.

DRAGOSTE: Unii dintre dvs. pot întâlni o per­soană dezirabilă, printre colegi, sau mergând la spectacole de bună calitate, până pe data de 5.

SĂNĂTATE: Chestiunile legate de sistemul osos, piele și dinți pot (re)apărea pe parcursul retrogra­dației lui Mercur prin Capricorn (13 -23).

PEȘTI

Prestigiu și călătorii

Saturn, cel aflat la în­cepu­tul zodiei dvs., se înțe­lege de minune cu ambii benefici: Ve­nus în Scor­pion (aspectul se manifestă între 5 și 10) și Jupiter în Taur, cu care relația frumoasă durează întreaga lună. Primul aspect, cel cu Ve­nus, vă asigură prestigiu și vizibilitate ori călătorii frumoase către destinații interesante. Cel cu Ju­piter vă poate readuce în viață persoane dragi, posibil rude prin alianță ori amici plecați prin cele străinătățuri, reveniți în țară pentru Sărbători. Aceste reuniuni se pot dovedi neașteptat de plă­cute și vă pot aduce și informații utile. Cu prietenii dvs. constanți există însă riscul unor certuri, în pe­rioada în care Mercur retrogradează prin Capri­corn, respectiv 13-23.

BANI: Cam din iulie vi s-au ivit niște probleme mai complicate. Puteți să le abordați cu mai mult succes în ultima parte a lunii.

CARIERĂ: Luna aceasta vă doriți să vă faceți remarcați și aveți această posibilitate, însă cu condiția de-a nu încerca să vă impuneți. Sunteți mânați de ambiție și asta vă poate împiedica să fiți un bun jucător de echipă.

DRAGOSTE: Perioada dintre Crăciun și Reve­lion vă poate determina să vă mărturisiți senti­men­tele, în preajma Lunii noi din Rac din 27.

SĂNĂTATE: Eforturile exagerate la serviciu, mai ales în preajma lui 21-22 se pot lăsa cu pro­bleme de circulație.   

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian