Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Ronțăieli sănătoase

• Eternii biscuiți, nelipsitele sticksuri și chipsuri care ne „cad” așa de bine cât stăm la televizor, au un mare dez­avan­taj: îngrașă. Ele pot fi înlocuite cu succes garantat, prin gustărici sărace în calorii, și pe deasupra și sănătoase. Ideale, la vreme de sărbători! •

1. Fructe uscate

Foto: Shutterstock

Rondelele de mere, caisele, smochinele și curmalele uscate nu doar că au un gust delicios, ci sunt și bogate în minerale și vitamine. Nutrienți necesari organismului pentru întărirea oaselor și dinților.

2. Fructe oleaginoase

Alunele, migdalele, fisticul și nucile conțin minerale precum zincul, care întărește sistemul imunitar. De asemenea, sunt bogate în acizi grași Omega-3, care reduc riscul de atac de cord și întăresc inima.

3. Măslinele

Reprezintă o armă secretă împotriva demenței: așa-numitul oleocanthal pe care îl conțin reduce aglomerarea anumitor proteine, ​​care pot contribui la distrugerea structurilor cerebrale.

4. Floricele de porumb făcute în casă

Dacă ne pregătim singuri popcornul, acesta va avea un aport caloric mult mai scăzut. Ideal este să folosim ulei, în loc de unt, și să reducem cantitatea de zahăr. Nu este nimic rău în a consuma floricele, deoarece antioxidanții pe care îi conțin ajută la reducerea inflamațiilor din organism, protejează împotriva răcelii, pot neutraliza și radicalii liberi.

5. Chipsuri de banane

Feliile de banane uscate sunt doldora de fibre, precum și de potasiu și magneziu. Mai ales acest din urmă mineral protejează împotriva crampelor musculare, susține rezistența organismului la răceli și gripă, reduce riscul declanșării unor boli grave, precum diabetul.

6. Iaurtul

În intestinele noas­tre trăiesc miliarde de bacterii benefice, care ajută la digestie și stabi­lizează sistemul imunitar. Alimente precum iaurtul conțin bacterii lactice care protejează flora intestinală. Un studiu a arătat că fe­me­ile care mănâncă zilnic pes­­te 100 g de iaurt, se con­­fruntă cu 25% mai puține leziuni vasculare. Este    important ca iaurtul pe care-l consumăm să ai­bă un conținut scăzut de grăsimi.

7. Năutul

Deși arahidele sunt sănătoase, ele sunt bogate în grăsimi și conțin adesea și prea multă sare. Mai bine optăm pentru năut: acesta furnizează multe proteine ​​vegetale care, spre deosebire de proteinele din surse animale, reduc riscul apariției pietrelor la rinichi.

8. Ciocolata neagră

Iubitorii de ciocolată pot reduce din calorii, apelând la versiunea neagră a acesteia. Conținutul ridicat de cacao al ciocolatei negre protejează și sistemul cardiovascular.

9. Sticksuri de legume

Dacă doriți o gustare sănătoasă, tăiați legume crude – mor­covi, castraveți, ardei etc. în formă de sticksuri. Vitaminele lor întăresc sistemul imunitar (deosebit de important în sezonul rece).

10. Stafidele

Deși este adevărat că stafidele conțin mult zahăr și, prin urmare, îngrașă, acesta este eliberat lent în sânge și stinge foamea de lup. Potasiul pe care îl conțin are, de asemenea, un efect de reglare a tensiunii arteriale și o poate scădea. Iată și un mic sfat: dacă mâncăm stafide dimineața, nu mai poftim atât de mult la dulciuri pe parcursul zilei.

11. Piure de mere

Piureul de mere s-a dovedit un remediu casnic eficient, pentru ameliorarea probleme­lor digestive. El re­du­ce, de asemenea, ni­ve­lul de colesterol și ajută la detoxifierea organismului. Sub­stan­țele conținute în piureul de mere sunt absorbite în mod ideal între orele 10:00 și 16:00.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian