Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am o infecție cu stafilococ alb rezistent la antibiotice” (Răspuns pentru MARIA – Covasna)

Foto: Shutterstock

Pentru infecții urinare vă recomand o com­binație din tinctură de rășină de Pin și tinctură de fructe de Ie­nu­păr – câte o linguriță din fiecare, la 1/2 cană cu apă. Aceas­tă combinație este un elixir în cazurile în care se în­tâl­nesc infecții. Se admi­nistrează de trei ori pe zi, pe sto­macul gol, timp de 14 zile. Se poate repeta după o pauză de 7 zile. Întrucât v-a crescut și ten­siunea, în paralel fa­ceți și o cură cu argilă, care rezolvă și infecțiile renale. Vă doresc multă sănătate!

ION – Pitești

„Sufăr de depresie endoreactivă” (Răspuns pentru VIORICA – Craiova)

Dragii mei, vă scrie o persoană care până nu de­mult suferea de depresii. Încercam să înțeleg ce se întâm­plă cu mine și nu reușeam. Am ajuns și la psihiatrie. No­rocul meu că nu m-am internat, pentru că acolo se tra­tează trupul, nu sufletul. Îmbolnăvirea trupului este re­zul­tatul îmbolnăvirii sufletului. Așa că acesta este punc­tul de la care trebuie să plecați spre vindecare. Răs­pun­sul mi-a venit de la bunul Dumnezeu, prin intermediul preoților. Am citit trei săptămâni la rând Canonul de pocăință al Domnului nostru Iisus Hristos, Psalmii 90, 118 și 142 în fiecare seară, iar Dum­nezeu m-a luminat. Mi-au căzut în mână o serie de cărți și articole care mi-au întărit încrederea în mine și m-au făcut să-mi dau seama că răspunsul era în interiorul meu, în mintea mea. Am înțeles că demonii interiori (orgoliul, mân­dria, vanitatea, egoismul, în­că­pă­țâna­rea) erau cauza depre­sii­lor. Acestea sunt încercări pe care le per­mite Dumnezeu pentru a ne în­tă­ri cre­dința. Și a te lăsa pradă gre­utăților în viață este lașitate și păcat. Trebuie să ne rugăm la Dum­nezeu și ne va întări.

SOFIA – Târgu-Mureș

„Cum pot scăpa de alunițe?” (Răspuns pentru VALERIA – Brașov)

Alunițele pot fi tratate prin un­gerea lor zilnică (di­mi­nea­ța și seara) cu Propoderm, unguent cu propolis. Tra­tamentul este de lungă durată, de la câteva luni până la un an, dar este sigur. Tratamentul a fost experimentat de mine și am obținut rezultate bune.

MONICA – Ploiești

„Cum pot scăpa de herpes genital recidivant?” (Răspuns pentru ADRIAN – Ploiești)

1. Herpesul este o boală    carac­terizată prin­tr-o erupție veziculară în buchet, pro­vo­cată de un virus. În ca­zul simptomelor pre­mer­gătoare se fac aplicații de ghea­­ță pe locul afectat. După apariție, se fac aplicații lo­cale cu suc de varză crudă, gulie, roșie. De ase­me­nea, se fac spă­lături lo­cale cu de­coct concentrat de Nă­praz­nic (4 lin­­guri de pulbere la 250 ml apă se fierb timp de 5 mi­nute). Alte produse na­turiste care se pot folosi sunt: su­cul de Aloe Vera proas­păt, pus di­­rect pe zona afec­­tată; decoct de Brus­ture (rădăcină) – 4 linguri de plan­­tă la 300 ml apă (se pun comprese și se fac tam­po­nări); unguent de Rosto­pas­că, unguent din mu­guri de Plop ne­gru. În cazul re­­ci­di­velor, vă recomand și vaccinul An­ti­her­pin. Vă do­resc multă sănătate!

MATEI – Sinaia

2. Nu mai consumați: * produse alimentare procesate teh­­nologic în fabrică – mă refer la „E”-uri și alți conservanți (mezeluri, afumături, con­serve, brânză topită, su­curi îmbuteliate, zahăr); * legume: curățați cartofii de coa­jă, cât mai gros; * mierea de albine (albinele sunt mai productive în zonele foarte iradiate; cândva, mierea era tes­tată privind radioactivitatea, cea cu grad mare de ira­diere fiind folosită la prepararea unor medi­ca­mente). * Se recomandă să nu pierdeți nopțile, să aveți un somn de noap­te normal. * Luați 15 zile pe lună câte o vitamina B1+B6, timp de patru luni, cu două luni pauză. Multă să­nătate!

ELENA M. – București

„Doresc informații despre turmeric și ghimbir” (Răspuns pentru IONEL – Brăila)

Ambele plante sunt condimente care conțin uleiuri volatile active, eficiente împotriva para­zitozelor (în spe­cial viermi intestinali), stimulează apetitul, stimulează și purifică sistemul circulator. * Ghimbirul este un con­di­ment foarte răspândit în Orient, indicat în toate afec­țiunile aparatului respirator (folosit ca aromatizant în supele de zarzavat, de exemplu). Se recomandă ca acesta să fie inclus în dieta normală zilnică în cantitate de 1/4 din 1% din totalul alimentelor consumate. De exemplu: pen­tru 1 kg alimente consumate se pot folosi 2,5 g con­dimente. Atenție! Ghimbirul (par­tea de plantă utilizată fiind rădăcinile) se utili­zează limitat și cu prudență în tim­pul sarcinii (este considerat cel mai puternic afro­disiac). * Tur­mericul are acțiune hepatoprotectoare și o pu­ter­nică acțiune hipoglicemiantă. Această plantă se gă­sește și pe lista plantelor medicinale alcătuită de Na­tional Cancer Institute (SUA), având acțiune anti­can­ce­ri­genă. În medicina tradițională orien­tală, se folosește în tra­tamentul icterului. Uleiurile esențiale ce se găsesc ca ata­re în magazinele de specialitate se administrează nu­mai sub formă diluată. La persoanele cu sensibilitate aler­gică deosebită, unele uleiuri esențiale pot produce reac­ții alergice (pe această listă se află și ghimbirul și turmericul), de aceea este necesară testarea înainte de fo­losire: se aplică 1-2 picături de ulei pur pe partea ven­trală a antebrațului și se acoperă locul cu un leucoplast. Acesta se scoate după 2-3 ore. Dacă apare iritație, se spală locul cu apă caldă și în acest caz aro­mo­terapia este contrain­di­cată. Infor­mațiile de mai sus sunt cu­lese din car­tea „Fitoterapie tra­dițio­nală și modernă” semnată de Ovidiu Bo­jor și Octavian Po­pes­cu. Vă do­resc tuturor sănă­tate și putere de muncă!

NORICA D. – Cluj

„Ajutați-mi fiul să devină tată” (Răspuns pentru DIANA – Satu Mare)

Stimată doamnă, fiul dvs. poate să facă un tra­ta­ment naturist cu tinctură din Brânca ursului (ră­dă­cină și semințe). La 10 linguri de plantă tocată se adaugă 1/2 l ra­chiu tare. Se macerează timp de 14 zile într-un borcan. Se agită în această perioadă de trei ori pe zi. Apoi se stre­coară prin tifon și se trage în sticluțe închise la cu­loa­re. Se păstrează la întuneric. Se administrează câte 1-2 lin­gu­rițe, de trei ori pe zi. Nu se su­pradozează! Pentru sper­ma­togeneză, foarte bun este siropul de Pin – 4-8 linguri pe zi, pe stomacul gol, în cure de două-trei luni. De ase­menea, Coenzima Q10 și Spirulina.

Cu multă sti­mă,

GEORGE – București

„Sufăr de veruci plantare” (Răspuns pentru ELENA – Tulcea)

Am avut această problemă în 2005, la piciorul drept. Am făcut două veruci plantare când m-am tăiat la mare, într-o scoică. Mi-au ieșit una la baza degetului mare și una în călcâi. Le-am cauterizat de trei ori, în 2006-2007, dar fără efect. În 2008, le-am extirpat chi­rur­gi­cal. După cum știți, anestezia în talpă este foarte dureroasă. Tă­ie­tura de bisturiu trebuie efectuată exact lângă partea de la suprafața verucii și foarte adân­că. Când se extrage ve­ru­ca, me­­dicul chi­rurg trebuie să o exa­mi­neze cu lupa, să vadă dacă a extras toate rădăcinile. Aten­ție! O singură rădăcină ruptă și ră­masă în talpă duce, în decurs de 3-7 luni, la creș­te­rea unei veruci plantare sau a mai multora (2-3 bucăți). Dacă ve­­ruca este intactă, gaura ră­ma­să du­pă operație se coase cu fir chirurgical. După 7 zi­le se scoa­te firul. La câte veruci aveți, o să stați în pat până la prinderea ră­nilor, dar după 1-2 luni o să dansați ca la nun­tă. Cu res­pect,

CRISTIAN – Piatra-Neamț

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian