Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Cum pot scăpa de o eczemă dishidrozică?”

Foto: Shutterstock

Tatăl meu suferă de bruceloză (febră de Mal­ta), boală care este destul de avansată și aș vrea să știu dacă-mi puteți spune cum se poate trata. Diag­nos­ticul i-a fost pus de medici francezi. Cunoașteți cumva vreun doctor care să poată confirma acest diagnostic și ce tratament e ne­cesar pen­tru bruceloză? Vă mulțumesc foarte mult. Cu multă admirație pentru această revistă,

IOANA – Franța

„Cum pot scăpa de o eczemă dishidrozică?”

Aș vrea să știu dacă există un tra­tament naturist pentru eczemă dishi­drozică. Îmi apar vezicule foarte mici cu lichid care se întind și îmi pro­voacă o mâncărime groaznică. Cel mai mult îmi apar pe mâini și nu pot să mai scap de ele. Am ur­mat trata­mente cu unguente, cu vaccinuri, cu ceaiuri și tinctură de Trei-frați-pătați, cu ulei de Cătină, cu Aloe vera, dar eczema reapare. Mai sunt alergică și la praf și la mediul umed. Am folosit săpun de casă, dar îmi asprește pielea și nu pot folosi nicio cre­mă. Eczema o am din 2019 și de atunci am încer­cat aproape totul, dar nu reușesc să scap de ea. La Bu­cu­rești am fost tratată cu ser fiziologic (comprese), dar când am ajuns acasă, mi-a reapărut. Dacă folo­sesc mai mult un tratament, la un moment dat nu mai are niciun efect. Vă rog din suflet să mă ajutați! Dumnezeu să vă ajute în tot ceea ce faceți!

TEODORA – Iași

„Am o stare de neputință, amețesc și am dureri de ceafă”

Vă scriu în speranța că mă puteți ajuta. Am 25 de ani și de doi ani mă simt foarte rău. În fiecare dimi­nea­ță când mă trezesc am stări de vomă, mă chinui la baie cam 5 minute, dar nu vărs nimic (nu sunt însărcinată). Am o stare de ne­putință, amețeală, mă doare ceafa, respir foarte greu, am pulsul scăzut. Cu greu îmi revin un pic pentru a merge la serviciu (sunt profesoară), unde toată ziua mă simt la fel de rău, mi se răcesc mâi­nile și pi­­cioa­rele, am aceeași stare de mole­șeală, amețeală și vomă. Seara am dureri de cap și stau numai în pat și sufăr. Sunt disperată. Am luat vita­mine, dar nu îmi re­vin deloc. Am fost inter­nată, dar fără nicio ameliorare. Doc­torii spun că stările sunt cau­zate de stres, dar eu nu știu ce să mai fac. Chiar dacă ies în oraș sau la o petre­cere, stau retrasă, simt cum mă sfâr­șesc și mă lasă pu­te­rile. Fiecare zi a devenit pentru mine un chin. În fie­care lună am concediu me­dical, deoa­rece mi se face rău în au­tobuz, mă rup de realitate și câ­teodată leșin, iar ten­siunea este 10. Ajutați-mă să îmi re­vin și să trăiesc și eu o viață normală. Alții, la 25 de ani, sunt fericiți și zâmbesc, pe când eu mă chinui și îi chinui și pe alții.

MIHAELA – Moreni, jud. Prahova

„De doi ani am încontinuu dureri în piept”

De circa doi ani am o problemă care mă pune pe jar. Sunt mamă a doi copii minunați, am 30 de ani și vreau să mă bucur de viață, așa cum este normal la această vârstă, dar în fiecare dimineață mă trezesc cu a­ceeași durere în piept care nu vrea să-mi dea pace. Am mers mai întâi să-mi fac o radio­gra­fie la plămâni, după care am făcut toate a­na­li­zele posi­bile. Sin­gura neregulă depis­tată a fost un nivel scăzut de magneziu. Țin să men­țio­nez că nu tușesc, dar în fiecare di­mi­neață am un fel de răgu­șeală, scot numai 2-3 sunete, du­pă care vor­besc nor­mal. Peste zi am și ușoare secreții. Mai pot adă­­uga că atunci când mănânc aluaturi (calde sau reci), orez și alte alimente, încep să-mi apară ar­­­surile pe esofag. Dacă cineva poate să-mi reco­man­­de un tra­ta­ment naturist, ceaiuri, infuzii etc. pot să spun că mă voi ruga la Dumnezeu pentru sănă­tatea sa. Vă mulțu­mesc și vă iubesc din suflet!

LUIZA – Arad

„Am veruci periunghiale”

De cel puțin 10 ani am niște veruci periun­ghia­le (la mâini). Am făcut tot felul de trata­men­te: cauterizare cu laser (de două ori), elec­tro­caute­rizare (o dată), am folo­sit diverse creme și lo­țiuni (Clabin), am folosit Ros­to­pas­că, propolis, us­turoi etc. N-am obținut niciun rezultat dura­bil… Dacă cineva s-a mai confruntat cu pro­blema aceasta și s-a vindecat, îl rog să mă ajute!

VICTORIA – Craiova

„Caut un remediu pentru Pemphigus vulgaris”

Vă rog să-mi recomandați un regim naturist pentru Pemphigus vulgaris. Mi-ar fi de folos să aflu mai multe amănunte legate de cauzele care determină apariția bolii și care sunt remediile care pot ține afecțiunea pe loc, mai ales că ve­rișorul meu, care suferă de această boală, are și un început de diabet. Doctorii i-au prescris un tratament prelun­git cu Prednison pe care a început deja să-l facă. Ce pă­rere aveți? Ce alt gen de re­medii re­coman­dați? Vă mulțu­mesc.

ADINA – Corabia

„Sufăr de tiroidită Hashimoto cronică”

Am 30 de ani, sunt căsătorită și am un copil de 12 ani. Am fost diag­nosticată cu tiroidită Hashi­moto cro­nică și fac tratament cu Thyrozol și Propranolol. Dacă știți o clinică specializată care tratează cu succes aceas­tă afecțiune sau ați auzit de vreun remediu na­turist eficient, vă rog să-mi scrieți. Vă mulțumesc din suflet!

ELENA – Roman

Adresați-vă d-lui dr. RAREȘ SIMU, tel. 0766.29.84.58

„Am febră care nu cedează la antibiotice”

Mă chinui de ceva vreme cu o febră care nu cedează. M-am tratat cu antibiotice, dar degeaba. Am o senzație de extenuare fi­zică și lipsă de poftă de viață și nu știu cum să mai continui așa. Temperatura cor­porală e ridicată, nasul îmi e în permanență uscat și simt din când în când o durere în plămânul stâng, dar doctorii mi-au spus că nu aceasta este ca­uza. Dacă s-a con­frun­tat cineva cu o astfel de febră teribilă, care te stoarce de puteri, îl rog să mă ajute. Mulțumesc anticipat și feli­citări pentru revista extraor­dinară.

LOREDANA – Zalău

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian