Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sora mea are maladia lui Charcot”

Foto: Shutterstock

Citesc revista dvs. pe Internet cu mare interes. V-am descoperit după moartea mamei mele, în urmă cu patru ani, din păcate prea târziu. Și astăzi mă gân­desc cu regret că poate mama ar fi avut o șansă dacă au­zeam de „Formula AS” mai de­vre­me. Acum mă adre­sez dvs. cu speranța de a găsi remediul sau ame­liorarea bolii de care suferă sora mea, nu­mită maladia lui Charcot sau amio­trofie degenerativă. Aș dori să contactez un medic care a mai tratat persoane sufe­rinde de această boală sau alte scleroze.    Vă rog din suflet să mă aju­tați, îmi e greu să văd mereu cum cele mai iubite ființe se sting în suferință lângă mine. Vă mulțumesc din suflet!

AURORA – Austria

„La numai 29 de ani, soțul meu suferă de insuficiență renală”

Mă adresez dvs. cu rugămintea ca cineva să ne ajute cu un tratament alternativ, pentru in­su­fi­ciență renală cronică. Fac precizarea că soțul meu face dializă de trei ori pe săptămână, de aproa­pe 7 luni. Poate există o metodă prin care să reducă frec­vența tratamentului. Suntem o fa­mi­lie tânără și am în­­credere că bunul Dumnezeu ne va aduce liniștea și fe­ricirea. Vă mulțumesc din suflet.

DOROTHEA – Iași

„Soția mea suferă de etilism cronic și starea mea psihică se alterează rapid”

Am 50 de ani și vă rog să mă ajutați într-o pro­blemă de sănătate (și nu numai). De 5-6 ani, soția mea este dependentă de alcool. Când vin acasă și o găsesc sub influența al­coolu­lui, starea mea psihică se alte­rea­ză rapid. Încep să tremur, am o senzație de apă­sare în piept, am tulburări de echi­libru… Simt nevoia să mă întind pe pat și închid ochii să nu o mai văd. Cred că și starea mea de emotivitate s-a accentuat: mă sperii foarte ușor. Sunt depresiv și mă gândesc cu groază că nu o să mai rezist mult timp așa. Pentru a di­minua aceste stări, medicul mi-a pre­scris Coaxil (2 tablete/zi). Vă rog să mă ajutați cu un remediu, cu un sfat… Vă mulțumesc.

MIHAI R. – Cluj

„Tatăl meu are sângerări anale”

Tatăl meu suferă de mai mult timp din cauza unor sângerări anale. La în­ceput au fost cam la o lună și țineau 4-5 zile. Sângele este curat. De vreo 2-3 luni, sângerările sunt mai dese, cam la do­uă săptămâni, și în momentul în care por­nesc, din capul pieptului sim­te cum i se scurge puterea. A fost la mai multe con­­troale în urma cărora medicii i-au spus că nu are he­mo­roizi și că s-ar putea să fie o fisură, dar nu pot să-și dea seama unde este loca­li­zată. Dacă cineva s-a con­fruntat cu această pro­blemă, îl rog foarte mult să-mi recomande un trata­ment. Vă mulțumesc.

AURELIA C. – Pitești

„Durerea de cap și proasta dispoziție îmi afectează viața”

M-am hotărât să vă scriu cu speranța că printre milioanele de cititori ai revistei știe cineva ce inves­tigații și ce leacuri să mai folosesc pentru boala care mă sâcâie, dar că­reia nu i se poate da un nume. Încă din copilărie am capul greu, tul­bu­re, dimineața la tre­zire. Am ochii încercănați și fața ca o buf­niță. Aștept 2-3 ore să-mi revin, beau o cafea și ușor, ușor îmi tre­­ce. După-a­mia­ză sunt chiar foar­te bine dis­pusă și pli­nă de energie. Dacă di­mi­neața mă concentrez sau stau aplecată asupra lucrului, cărții sau ascult pe ci­neva cu atenție, se ins­ta­lează ușor dureri de cap, inten­si­ficându-se violent dinspre cea­fă către tâmple și pe ochi. Și atunci s-a dus toată ziua, luând calmante (care nu-și mai fac efectul) și masându-mă fă­ră rezul­tat. Spre seară, uneori durerile îmi trec, dar a doua zi o iau de la capăt. Durerea și proasta dis­po­ziție îmi afectează viața de familie și via­ța socială, eu su­port cum pot, dar cei din jur de ce să sufere? Aju­tați-mă cu un sfat! Vă mulțumesc.

FLORICA DUMITRIU – Galați

„Mă dor genunchii, coatele și pe tălpi am bășicuțe cu lichid”

Am 43 de ani și o mulțime de probleme de să­nă­tate. În 2020 am suportat o intervenție chirur­gicală în urma căreia am intrat în menopauză la doar 40 de ani. Un an și jumătate mai târziu, am fost operată de tumoră chistică pelvi-ab­do­minală. În urmă cu un an a început să mă doară un ge­nunchi. Am făcut trata­ment, dar în loc să mă vin­dec, durerea s-a mutat și la celălalt genunchi și la coa­te. Medicii mi-au spus că probabil am aceste du­­reri din cauza obezității (la 1,60 m am 95 kg). Am încercat o mul­țime de cure de slă­bire, dar fără re­zultat (lucrez 10-12 ore/zi stând pe scaun, fără niciun efort fizic). În urmă cu un an au în­ceput să-mi apa­ră pe tălpi niște băși­cuțe pline cu li­chid care se sparg și-mi dau usturimi de ne­su­­portat. Vă rog să mă aju­tați să-mi rezolv aces­­te pro­­­bleme de sănătate. Cu mul­­țu­miri,

FLAVIA – Mediaș

„Cum se poate trata hidrocefalia?”

Fetița mea are 5 ani și a fost diagnosticată la 3 luni cu hidrocefalie. De șase ani tră­im într-un stres con­tinuu, pen­tru că medicii nu se hotă­răsc să o ope­reze. Neuro­psi­hiatric se prezintă excelent, nu are pro­­bleme și totuși, hi­droce­fa­lia a avansat în timp, astfel că acum are macro­ce­falie, iar pe­rimetrul cranian este de 59 cm. Și iarăși se pune aceeași problemă: o ope­răm sau nu? Riscuri sunt, indiferent de de­ci­zia luată. De la medici știu că nu exis­tă altă posibilitate de tra­ta­ment decât operația (drena­jul). Vă scriu în spe­ran­ța că există cineva care să cunoască un trata­ment de absorbție a acestui li­chid, pentru că dacă o operez, pornesc pe un drum anevoios și o chi­nui mult. Vă mulțumesc!

MELANIA – București

„Caut tratament naturist pentru mastoză fibrochistică”

Am 36 de ani și anul trecut am fost diag­nosticată cu mastoză fibrochistică bilaterală (chisturi de dimen­siuni mici la ambii sâni). La sânul drept am și un li­pom. Vă scriu în speranța că îmi va răspunde cineva ca­re s-a vin­de­cat cu ajutorul unui tratament naturist. Cu mulțumiri,

MIRELA – Băila

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian