Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut urgent tratament pentru TBC ganglionar” (Răspuns pentru LIVIA A. – București)

Foto: Shutterstock

Dimineața, înainte de masă, se iau 3 pastile de păs­tură și o linguriță de miere cu lăptișor de matcă. După fiecare masă se iau 1-2 lingurițe de miere pro­polizată (puneți trei picături de tinctură de propolis în două lingurițe de miere și omo­genizați). De două-trei ori pe zi, se clă­tește gura cu un amestec din 20 pică­turi de tinc­tură de pro­polis și 40 picături de apă. Dacă se poate, să se facă și gargară cu această soluție. Dacă bolnavul nu poate face gargară, îi veți badijona gâtul cu un amestec din apă și tinctură de propolis, în pro­porții egale. De 5-6 ori pe zi se face gargară cu un amestec din apă și oțet de mere cu miere (2 lin­gu­rițe oțet puse într-un pahar de apă). Dacă nu poa­te face gar­gară, se badijonează gâtul cu un ames­tec din apă și oțet de mere cu miere, în pro­porții egale. Se unge fără a apăsa, de 2-3 ori pe zi, suprafața externă, co­res­punzătoare ganglio­nu­lui afectat de TBC, cu tinctură de propolis, apoi cu Apireven – o cremă cu extract de venin de al­bine. Trebuie ex­cluse din alimentație zahărul, oțetul in­dus­trial, gră­simile, sucurile acidulate, pre­cum și orice băuturi industriale. Vă doresc mul­tă sănătate!

VIOREL L. – Petroșani

„Am dureri mari la coloană” (Răspuns pentru VALERIA T. – Focșani)

1.   Se bate un gălbenuș de ou împreună cu o lin­gu­riță de terebentină și o lingură de oțet de mere. Ames­tecul se aplică pe locul dureros și se ma­sează bine.

* Cataplasme cu miere: încălziți pe aburi do­uă lin­guri de miere, ungeți zona dureroasă îna­inte de cul­care și puneți deasupra un ștergar de in.

* Pe o bucată de pânză se întinde miere de albine lichidă ames­te­cată cu tămâie foarte bine pisată. Se aplică pânza pe lo­cul dureros. Se ține până când se usucă mierea. (Pen­tru petele maronii de pe față, cumpărați din far­ma­cie ulei de Ricin. Aplicați-l seara și di­mi­neața pe toa­te petele de pe față. După o lună de zile petele dis­par complet.) Multă sănătate!

NELU MARCIUC – Pitești

2. Am trecut și eu prin aceeași suferință, până când, la îndemnul unui prie­ten, m-am apucat să fac re­fle­xoterapie. Deși nu cre­deam că ma­sajul în talpă îmi poate lua du­rerile de coloană, am în­cercat. M-am simțit foarte bi­ne. Treptat, du­rerile au înce­put să se micșoreze și mă simt mult mai bine. Con­co­mitent cu re­flexo­terapia, am fă­cut și ma­saj tera­pe­u­tic. Acum fac șe­din­țe de între­ți­nere și mă simt, în continuare, foar­te bine.

GRIGORE S. – București

„Nu pot scăpa de cistită cronică” (Răspuns pentru OCTAVIA S. – Fetești)

Mama mea, de 90 de ani, și eu, de 66, am suferit ani mulți de cistită, ca și dvs. Am epuizat toate antibio­ticele și experiențele medicilor. În disperare de cauză, am început să studiez pato­logia renală și această afec­țiune, pe grupe de bol­navi. Și de un an, nu mai folosesc nici un anti­biotic, iar mamei mele nu-i vine să creadă că după 20 de ani de suferință, a scăpat. Uitați ce am făcut: * Mi-am mă­rit anticorpii cu Phytoimun, care con­ține planta Echi­naceea Purpureea, propolis și usturoi. * Trebuie să luați 3 luni, înainte de mese, de trei ori pe zi, Urinex și Uricol, fără pauze, după prospect.

* Seara, la culcare, se ia o cașetă cu albastru de metil (se prepară la Farmacia Faltis, tel. 0239/ 615.931.

* Seara, sticla cu apă fierbinte, la meatul uri­nar. Vă ungeți pe abdomen cu bitter suedez (chiar preparat românesc) și puneți o cârpă caldă și moale.

* Ceai – 1 1/2 l în 24 de ore, din: Ghimbir, Coada-calului, Coada-șoricelului, Pir, Creți­șoară, Salvie, Fructe de măceș, Busuioc, Troscot, frunze de Mesteacăn, Cimbru sau Cim­brișor, Urzică, Mușețel, toate ameste­cate, și puneți o lingură la o cană de ceai, infuzie și lăsat la răcit, acoperit cu o farfurie.

* Du­pă masa de prânz, luați un vârf de cuțit de bicarbonat, la 1/2 de oră. Regimul alimentar este foarte important. Fără sare și zahăr, lap­te, produse lactate, ou, carne de porc și pre­parate, alcool, tutun, în perioada dureroasă și prima lună a tratamentului. Mâncați cât mai multă mămăligă, orez, legume fierte sau salate acrite cu lămâie, pește, carne de pasăre sau vită, fructe și sucuri naturale. Fiecare pacient are o oră de frison, în cele 24 de ore. Atunci trebuie să faceți baie fierbinte la picioare, dacă nu, seara la culcare. Se poate să aveți o cistită reuma­tică. Pe lângă ce v-am scris, luați Indo­metacin, după prospect, un flacon, câte una de trei ori pe zi, între mese. După fiecare urinat, să vă ungeți la meatul urinar cu ulei de Coriandru, se găsește la Plafar.

* Urinați într-un borcan, să vedeți cât de limpede se face urina, și controlați mirosul. Este ca o analiză macro­sco­pică. Reacțiile de durere și puroi au loc la mai mul­te zile de la debut, când nu ne dăm seama decât privind aspectul urinei. În urma răspunsului la această afecțiune unei cititoare a revistei, am primit zeci de scrisori din care o parte mi-au mulțumit că s-au vindecat. În prima lună, trebuie să vă ocupați mult de dvs. Vă doresc sănătate, cu prietenie,

VALERIA – Brașov

„Tușesc tot timpul și am un șuierat în piept” (Răspuns pentru RODICA – București)

Și eu am fost bolnav, în anul 2011, de bronșită cronică obstructivă și am încercat diferite trata­mente medicamentoase, fără rezultat. Am început trata­mentul cu diverse plante medi­cinale (Cimbru, Coada-șori­ce­lului, Iarbă-mare, Isop, Pat­la­gină). După ce prepar ceaiurile, adaug 15-20 picături de tinctură de propolis. Se beau 4-5 căni pe zi. În aceeași perioadă, am fost de două ori într-un an la salina Slănic Moldova. Boala a rămas de do­meniul trecutului. Tre­buie insis­tat cu tratamentul na­turist, dă rezul­tate în timp. Cu con­siderație,

DUMITRU S. – Drobeta-Turnu Severin

„Nu pot scăpa de o infecție la picior” (Răspuns pentru MONICA – București)

Vă recomand, atât dvs., cât și tuturor celor care au orice fel de infecție, tinctura de Tătăneasă sau bitterul suedez. Tinctura se prepară din rădăcini de Tătăneasă mărunțite (50-100 g plantă uscată, de la plafar), se pune la macerat cu 1 litru de țuică, care trebuie să fie curată. Această sticlă (să nu fie din plastic) trebuie ținută la căldură (la soare sau lângă sobă), timp de două săptămâni. Se umezește un tam­pon de vată și se aplică pe locul bolnav sau dureros, după ce a fost uns cu alifie de gălbenele, pentru a nu apărea iritații. Se fixează tamponul cu o fașă, ca să nu alunece. Această tinc­tură o puteți obține și de la ma­gazinele naturiste, tip Plafar. Tot astfel poate fi folosit și bitterul suedez. Vă recomand să citiți, dacă puteți, cartea Mariei Treben, „Sănătate din farmacia Dom­nului” și veți găsi acolo răspunsuri la mai toate bolile. Sănătate și să vă ajute Dum­nezeu!

MARIANA C. – Zimnicea

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian