Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

An nou, muzici mărețe!

În zona concertelor, anul 2024 va fi fabulos! Nume mari, la care altădată visam, vor ajunge în România: Coldplay, Ed Sheeran, Bruce Dickinson (Iron Maiden), Glenn Miller Or­chestra, Roberto Fonseca – asta doar la prima stri­gare. Îi vom prezenta pe toți la momentul potrivit, însă până atunci, iată pe scurt patru dintre cele mai așteptate „debarcări” muzicale.

Coldplay la București (de două ori!)

E oficial! Celebra trupă londoneză Coldplay va cânta pe Arena Națională din București, pe 12 și 13 Iunie 2024. Formația compusă din Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman și Will Champion se bucură de un succes uriaș, fiind una dintre cele mai adulate trupe ale noului mileniu, cu vânzări de peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. Cel mai nou disc de studio, „Music of the Spheres”, lansat pe 15 Octombrie 2021, este prilejul ac­tua­lului turneu mon­dial, care a debutat în Mar­tie 2022. Încă de la pri­mul concert – „Music Of The Spheres World Tour”, trupa Coldplay a vândut peste 7,5 mi­li­oane de bilete și a pri­mit titlul „Favourite Touring Artist”, în ca­drul premiilor AMA, precum și premiul pen­tru „Turneul Anului”, oferit de iHeartRadio Awards.

În vara acestui an, muzicienii britanici por­nesc în cea de-a tre­ia parte a turneului lor. Mu­sic Of The Spheres World Tour va include în lunile Iunie, Iulie și August 2024 alte câteva țări europene: România, Grecia, Un­ga­ria, Austria, Germania, Irlanda, Italia, Franța și Fin­landa, pentru a ajunge, apoi, în Aus­tralia și Noua Zeelandă. În România, după ce inițial au anunțat că vor susţine doar un con­cert, pe 12 Iunie 2024, după ce biletele s-au epu­izat rapid, englezii au mai adă­ugat o repre­zentație, pe 13 Iunie 2024, pentru a satisface cât mai mulți fani.

Ed Sheeran „+ – = ÷ x”

Starul britanic Ed Sheeran vine pentru a doua oară în România și va susține un concert pe Arena Națională din Capitală pe 24 August 2024. Eveni­mentul face parte din turneul intitulat „+ – = ÷ x”. Ed Sheeran a mai cântat pe Arena Națională în Iulie 2019, înainte de pandemie, în fața a peste 50.000 de fani. Atunci a apărut pe scenă îmbrăcat în tricoul echipei naționale de fotbal a României și a interpretat cele mai cunoscute melodii ale lui în fața unui stadion arhiplin și arhientuziast. I-a impresionat pe fani prin prestația lui, fiind la rându-i impresionat de faptul că românii îi știau melodiile și versurile pe de rost.

Anul acesta, Ed Sheeran a lansat două albume noi: „Subtract”, în luna Mai, și „Autumn Va­riations” în Septembrie, la care a colaborat cu Aaron Des­sner, membru al trupei The National. Ambele discuri au ajuns pe locul 1 în întreaga lume și au câștigat imediat aprecierea criticilor.

Bruce Dickinson – „The Mandrake Project”

Bruce Dickinson, emblematicul solist al trupei Iron Maiden, va cânta la Arenele Romane din Bucu­rești pe 3 Iunie 2024, în cadrul turneului său „The Mandrake Project”, care marchează revenirea lui în postura de solist după aproape două decenii.

Bruce Dickinson a început să cânte alături de Iron Maiden în 1981, o trupă ce a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. S-a re­mar­cat și ca scriitor, scenarist, prezentator radio, pilot (a fost pilot pentru o companie comercială, dar a pi­lotat și avionul trupei Iron Maiden, în turneele mondiale), producător de bere, om de afaceri, spor­tiv și… artist solo. Albumul „The Mandrake Pro­ject”, așteptat cu nerăbdare de fani, va fi lansat în 2024 și este cel de-al unsprezecelea pe care cân­tă­rețul îl înregistrează independent de Iron Maiden. Fa­nii artistului din România vor avea ocazia să as­culte în premieră single-ul „Afterglow of Rag­narok” și să trăiască în direct energia și pasiunea lui Dickinson, care a traversat cu succes numeroase domenii creative.

Concertul lui Bruce Dickinson va oferi o seară memorabilă, în care muzica va fi completată de povești și experiențe unice, așa cum numai un rocker de valoarea lui poate oferi.

Roberto Fonseca – „La Gran Diversion”

Legendarul cubanez Roberto Fonseca vine la Sala Palatului pe 14 Mai 2024, pentru a-și pre­zen­ta cel mai nou al­bum, „La Gran Diver­sion”, nominalizat la premiile Grammy.

Virtuozul pianist, fost membru al Buena Vista Social Club, pri­veş­te cu nostalgie în urmă la muzica tradi­ţio­nală cubaneză, pe care o adaptează fără mari eforturi la vremurile de azi.

Roberto Fonseca es­te un reprezentant de marcă al muzicii cuba­neze. Deși are doar 48 de ani, a cântat alături de „greii” muzicii cubane­ze: Rubén González, Ibra­him Ferrer, Ca­chaito, Guajiro Mirabal și Ma­nuel Galbán și, nu în ultimul rând, a acom­paniat-o pe fenomenala Omara Portuondo. Dar printre tur­neele făcute alături de legendarii Buena Vista So­cial Club, pianistul din Havana a reușit să înre­gistreze și o serie de albume solo. Ultimul dintre ele, „La Gran Diversion”, un tribut adus epocii de aur a muzicii cubaneze și nopţilor sălbatice din cluburile La Havana și la Cabane Cubaine Paris (cel mai faimos cabaret al anilor ῾30).

Chiar dacă nu sunteți acomodați cu mișcările de mambo, rumba sau bolero, nu veți rezista tentației de a dansa pe melodiile cântate de acest artist, se­condat de o orchestră extraordinară.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian