Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII IANUARIE

Foto: Shutterstock

• Marte, planeta care stăpânește anul 2024 până la echinocțiul de primăvară, intră în Capricorn. Aici își face el treaba cel mai bine. În astrologie se spune că este „în exaltare”, ceea ce înseamnă că aceasta este zodia în care își manifestă optim calitățile, luând cele mai inspirate decizii, fiind capabil să sesizeze nu doar cel mai bun moment pentru a începe ceva important, ci să estimeze corect și desfășurarea inițiativei sale pe termen lung. În plus, este sprijinit și de Soare, ceea ce-i conferă autoritate, de Pluton, ceea ce-i favorizează accesul la informații ori resurse nebănuite, precum și de Venus, care ne ajută să păstrăm bunele relații și corectitudinea în raporturi. Mercur reintră și el în Capricorn, ceea ce ne permite să încheiem contracte corecte, care au șansa să funcționeze mult și bine. Mijlocul lunii este prielnic pentru relațiile amoroase ale semnelor de foc (Berbec, Leu și Săgetător). În preajma lui 20, e posibil să fim expuși unei persoane care încearcă să-și exercite arbitrar puterea asupra noastră ori noi înșine putem fi tentați să o facem, pretextând (ori crezând chiar) că o facem spre binele respectivei persoane. Pe 22 Ianuarie, Pluton își face intrarea în Vărsător, aducând schimbări majore între formele executive ale puterii și cele inovatoare ale societății •

BERBEC

Bănuți și dragoste

Dacă în viața dvs. apar mo­men­te care vi se par pre­des­tinate, să știți că, din punct de vedere astrologic, percepțiile dvs. se confirmă. Ca și intuițiile. E drept că situațiile pe care le traversați pe plan personal presupun uneori re­tră­irea unor momente dureroase, dar dacă le abordați cu încredere și cu­rajul dvs. specific, ele vor fi nu doar rezolvate, ci vă pot vindeca și răni ale trecutului. În acest sens v-ar fi de folos discuții cu un mentor spi­­ritual, un pelerinaj, lecturi ori cursuri care abordează problemele personale ce vă preocupă acum.

BANI: În fine, Jupiter cel prosper vă poate fi de folos după ce își reia mișcarea directă în Taur, și anume după data de 4, cu vârfuri în jurul lui 12 și după 24. E susținut și de bă­noasa Venus.

CARIERĂ: Aici vă sprijină multi­tudinea de planete care trec prin Capricorn, în frunte cu șeful dvs., Marte. Doar în jurul lui 20 e nevoie să vă poziționați corect față de pu­tere – cea proprie sau cea a unui personaj în poziție de autoritate.

DRAGOSTE: Către mijlocul lu­nii, dar mai ales în jurul lui 12 și apoi pe 20, Berbecii solitari se pot îndrăgosti lulea. Această poveste de dra­goste nu e deloc una întâm­plă­toare, veți avea de învățat din ea.

SĂNĂTATE: În preajma lui 20 aveți o sensibilitate generală, reali­tatea pare greu de suportat. Evitați alcoolul, somniferele etc.

TAUR

La braț cu Jupiter

Lumea arată cu totul altfel, după 4, când marele benefic Jupiter o ia direct în semnul dvs. N-ar fi de mi­rare nici dacă anumite planuri, pe care le-ați inițiat începând din Sep­tembrie 2023 și care s-au împotmolit, încep să revină în actualitate. Oricât de îmbucurător ar fi însă ce se întâm­plă, nu vă grăbiți să acționați înainte de-a vă lua în considerare opțiunile. Pentru că poate fi vorba despre unul sau mai multe proiecte vechi care se reactivează ori despre unul cu totul nou, care se lansează într-un context propice. Planurile puse la punct acum pot merge strună timp de circa 8 luni.

BANI: Luați în considerare ideile pe care vi le sugerează Marte, până pe 4, even­tual printr-un personaj întreprin­ză­tor. Optim ar fi ca afacerea să fie sem­nată între 4 și 14. Pa­troana dvs. Venus se implică și ea până pe 23.

CARIERĂ: Genul de ambiție care v-a cuprins în primăvara anului trecut, rea­pare din 22, însoțită și de o ne­voie de schimbare (ceva neobișnuit pentru dvs.)

DRAGOSTE: Cu Jupiter direct în semnul dvs., farmecul vă este pus ma­xim în valoare. Vă pot da atenție acum și persoane care nu v-au băgat în sea­mă. Dvs. nu vă ră­mâne decât să ale­geți.

SĂNĂTATE: Între 6 și 11 se pot acutiza anumite belele ținând de zona capului. Cei cu tensiune arterială mare n-ar trebui să facă eforturi mari sau bruște.

GEMENI

Libertate contra bani

Din 5, când Jupiter redevine direct în Taur, ne așteptăm la unul din două scenarii posibile: reu­șiți să vă desprindeți de sub in­flu­ența unei persoane binevoi­toare, un fel de mentor, dar care dorește să vă păstreze doar sub influența sa. Sau re­nunțați la niște avantaje ma­te­riale pe care le aveți, dar respectând niște condiții ca­re nu vă mai convin. Ne­voia de-a câștiga prestigiu devine puter­ni­că atunci când Soarele (pe 20) și Pluton (pe 22) pășesc în Văr­sător. Du­pă 28 se poate ivi pe neaș­teptate o si­tuație în care să vă puneți în valoa­re atât inteligența, cât și cunoașterea.

BANI: Gestionați-vă atent atuurile, fie că e vorba de bani sau de puterea exercitată într-un mediu financiar. Acestea pot fi considerabile la mij­locul lunii, dar o confruntare în jurul lui 20 le poate periclita.

CARIERĂ: Dacă știți să îmbinați, încă de la începutul lunii, inițiativa cu rigoarea și diplomația, șefii pot lua în considerare, fără știința dvs., o promovare.

DRAGOSTE: Fiți deschiși la ceea ce vă spune perechea, la început de an, chiar dacă unele lucruri nu vă convin, și veți vedea (cu sprijinul lui Ve­nus, până pe 23) cum vă pu­teți reîndrăgosti de tovarășul de viață.

SĂNĂTATE: După 5 n-ar strica să vă examinați forma fizică. Nevoia dvs. de mișcare vă poate face să re­nunțați la anumite excese.

RAC

Viteză în carieră

Puneți-vă încă de la începutul lunii întrebarea: „Ce am fă­cut cu puterea mea în ultimii 15 ani? Am exer­ci­tat-o asu­pra altora ori le-am cedat-o pe-a mea?” (cea de-a doua variantă e cea mai probabilă). Această autoexa­mi­nare va de­termina într-o mare mă­su­ră valorile pe care le veți ale­ge pentru următorii 20 de ani. În ul­timii ani ați fost adesea nesiguri de fe­lul cum sunteți percepuți, dar acum ima­ginea dvs. publică se clarifică, atât în propriii ochi, cât și în lume. Rudele sau apropiații, în­deo­sebi cei mai în vârstă, vă pot da repere utile, ajutându-vă să vă priviți obiectiv.

BANI: Intrarea Soarelui în Vărsător pe 20, urmată îndeaproape de cea a lui Pluton cel plin de resurse pe 22, vă trezește ambiția, creativitatea, dar și dorința nestăvilită de a dobândi câștiguri considerabile.

CARIERĂ: Probabil fără să știți, exis­tă cineva care vă urmă­reș­te din umbră, cu bunăvoință, dar care nu a acționat până acum. Din 4 încolo, s-ar putea să vă minunați de-a dreptul cât de ușor vă ies anumite de­mer­suri.

DRAGOSTE: Luna asta, pe­rechile consacrate au de jucat o carte mare. Vă vine ușor să analizați ulti­mii 15 ani cu dragoste, la mijlocul lunii. Pe 20 însă vă pot îndârji um­brele trecutului.

SĂNĂTATE: Până pe 3, reflexele nu sunt grozave, dar în rest, până pe 23 mai ales, vă merge bine.

LEU

Masterat profesional

Probabil că ați fost dezamăgiți că nu le-ați trezit celor din jur re­acții mai puternice în perioada săr­bătorilor. N-ați făcut nimic greșit, Mercur retrograd în Săge­tă­tor, până pe 2, a fost cel care v-a ju­cat feste. Se revanșează însă din plin, sprijinit fiind și de Venus, până pe 14, perioadă în care proiectele dvs. artistice sau creative reu­șesc de minu­ne, sau copiii dvs. vă bucu­ră prin în­zes­­tră­rile lor. Marte, guverna­torul anu­lui, vă ajută la rândul lui    să lu­ați de­­ciziile cele mai potri­vite în acest sens.

BANI: Afacerile multor Lei, mai ales ale celor născuți în ultimul decan, au mers destul de haotic. Dar până și ace­ia au de beneficiat de aspectele fru­moase și structurante dintre Saturn în Pești și Jupiter în Taur, care vă ajută să vă echilibrați.

CARIERĂ: E ca și când ați absolvit trei ani de facultate, iar acum dați mas­teratul. Cu experiența acumulată, ar trebui să îl și treceți. Dar cu condiția de a vă poziționa corect față de putere – cea proprie sau cea a unui adversar.

DRAGOSTE: Criteriile dvs. cu privire la tovarășul de viață se pot schimba drastic în urma intrării Soarelui și a lui Pluton în Vărsător, după 20. E însă im­por­tant să conștientizați faptul că nevoile dvs. emoționale se schimbă.

SĂNĂTATE: Structura fizică trece printr-un proces de consolidare, dar evitați solicitările fizice în jurul lui 20.

FECIOARĂ

Reușită în carieră

Sunteți deosebit de preocupați să vă puneți în valoare, dacă nu propriile talente creative, atunci pe cele ale copiilor. Acest lucru vă reu­șește de minune la mijlocul lunii, dar în preajma datei de 20 s-ar putea să încercați să vă afirmați autoritatea personală într-o manieră exagerată, poate cu bune intenții, dar cu rezul­tate nedorite. E mai probabil însă să vă izbiți de cineva care vrea să-și ma­nifeste cu tot dinadinsul puterea asu­pra dvs. sau a odraslei. Armonia se re­instaurează pe final de lună. Efor­turile dvs. de a proiecta o ima­gine pu­blică pozitivă și originală, în ace­lași timp, reușesc în două etape. Du­pă 5 – po­zitivitatea, du­pă 28 – originalitatea.

BANI: Vă străduiți să acoperiți anumite pa­gube pe care e posibil să le fi suferit fără a fi comis vreo greșeală.

CARIERĂ: Tocmai reușita în ca­rieră vă poate echilibra bănește, de­oa­rece puteți fi promovați ca urmare a excelentei comunicări cu șefii, în­tre 4 și 14.

DRAGOSTE: Poveștile de iubire mar­cate de neadevăruri sau incer­ti­tudini încep să se cearnă, iar cele autentice se consolidează, după 5.

SĂNĂTATE: Gleznele și gambele trebuie îngrijite atent după 20, căci circulația venoasă poate prezenta probleme, ajungând până la prurit (o formă de infecție). Lucratul noaptea e contraindicat.

BALANȚĂ

Amici și familie

Vă va fi greu să onorați pu­hoiul de invitații pe care le primiți după săr­bători. Veți avea mai multă claritate asupra progra­mului dvs. de socializare, între 4 și 14, când vă pu­teți organiza plăcut și eficient activitățile. Între 15 și 23, e bine să vă ocupați de prietenii de suflet, cu care puteți fi relaxați și naturali și cu care vă puteți simți bine, fără niciun fel de obligații. Nu e deloc exclus ca după 20, Soarele și Pluton în Văr­sător să trezească brusc în dvs. niște capacități ne­bă­nuite. Cu excepția datei de 20, viața de familie vă poate oferi multe confirmări, stabilitate și satisfacții.

BANI: Anumite calcule, pe care le-ați făcut de prin toamnă și care au progresat ezitant sau deloc, pot fi reluate cu succes, posibil în două tranșe, o dată din 5, iar apoi după 28.

CARIERĂ: Încă din 2011, v-au chinuit niște incertitudini sau situații confuze, dar Saturn în Pești e decis să facă un triaj inteligent, eventual cu ajutorul colegilor dvs. mai experimentați sau mai în vârstă.

DRAGOSTE: În cupluri au mai rămas de vindecat suferințe mai vechi ale partenerului și îi puteți fi de mare folos în acest sens, între 3 și 23. Cei singuri pot întâlni o iubire de o intensitate copleșitoare, undeva după 20.

SĂNĂTATE: Retenția de lichide se poate rezolva mai ușor luna aceasta.

SCORPION

Viață de grup

Primiți foarte multe oferte de sprijin, de la cei din anturajul dvs. apropiat, fie rude, fie amici sau vecini. Oameni cu care interacționați frecvent. Procesul e reciproc: ei vă ajută să vă pri­viți mai bi­ne pe dvs. înșivă, iar dvs. vă puteți con­știentiza mai bine locul și rolul în grup. Asta vă ajută și să faceți un triaj. În preajma datei de 20, este posibil un conflict, în urma căruia să vă dați seama în ce si­tuații deveniți domi­natori sau ce com­portament cu tentă dic­tato­rială vă poa­te determina să explodați. Nu uitați că uneori bătăliile se câștigă plecând de pe câmpul de luptă. Pe final de lună, vă puteți alege cu un anturaj exclusiv armonios.

BANI: Nu faceți nicio mișcare până pe 3, doar documentați-vă pentru a detecta eventuale erori. Mai apoi puteți semna în liniște contracte rod­nice, după cum vă promit la unison Mercur și Venus, până pe 14 inclusiv.

CARIERĂ: Din 20 încolo nu veți prea avea ener­gie de investit în viața profe­sio­nală, deoarece situa­țiile care apar în familie vă so­licită intens.

DRAGOSTE: Atât cuplurile stabile, cât și burlacii o duc bine. Jupiter netezește cutele parteneriatului după 5, iar Uranus, după 28. Relațiile aflate la în­ceput se stabilizează treptat.

SĂNĂTATE: Ar fi bine să faceți analize de sânge până pe 23, dacă ați avut recent probleme circulatorii.

SĂGETĂTOR

Plăcere și bucurie

Intrați în noul an flancați de micul benefic Venus, de o parte, și de Mercur, de cealaltă. Însă cel din urmă pare să fie încă mahmur, deoarece e în mișcare retrogradă, până pe 3. De îndată ce-și re­vine însă, vă așteaptă zece zile de plăcere și bucurie, comunicați minunat și atrageți o com­panie plăcută. Venus vă rămâne alături chiar până pe 23, făcându-vă să vă simțiți excelent și singuri. Ceilalți vor fi cei care vă vor căuta compania. Prin­tre acești ceilalți se pot ivi niște personaje cu to­tul neobișnuite, excentrice de-a dreptul, înce­pând din 20, când Soarele și Pluton intră pe rând în Vărsător. Apropiați-vă de ele cu prudență.

BANI: În preajma datei de 20, nu e deloc bine să luați hotărâri radicale privitoare la bani, mai ales dacă cineva încearcă să vă pună sub presiune. În restul lunii, puteți întâlni situații excelente, pentru a vă întări poziția.

CARIERĂ: Cheia succesului este calitatea echipei de colaboratori, care poate fi ridicată la un nou nivel, începând cu data de 5.

DRAGOSTE: Vă lăsați ușor cuceriți, dar nu vă ambalați serios, ci mai mult flirtați, până pe 14. Ulterior, până pe 23, parcă-parcă v-ați apropia mai mult de cineva anume.

SĂNĂTATE: Puteți reuși, cu un efort de voință, e drept, să vă controlați apetitul, care rămâne în con­tinuare crescut și vă poate afecta ficatul, prin­tr-o dietă nu prea severă, după 5.

CAPRICORN

Susținere planetară

În ultimii 15 ani, viața dvs. a fost presărată cu un șir de încercări legate de putere, exterioară ori interioară, determinate de Pluton. Acum sosesc și răsplățile pentru cele îndurate, dar nu în mod egal pentru toată lumea. Prima constă în intrarea în semnul dvs. a lui Marte, pe 5. El vă inspiră decizii asu­mate și înțelepte, cu efect mare pe viitor. Aștep­tați până după Luna nouă din 13, tot în Capricorn, pentru începuturi optime. Sunteți susținuți de o sumedenie de planete, mai puțin însă pe 20, când autocontrolul vă poate fi pus la grea încercare. Evitați conflictele cu persoane dominatoare.

BANI: Odată cu intrarea Soarelui (pe 20) și a lui Plu­ton (pe 22) în Vărsător, vă puteți aștepta la con­texte în care să vă folosiți altfel aptitudinile de-a fa­ce bani. Și amicii dvs. pot juca un rol.

CARIERĂ: În special în intervalul 4-14, v-ar fi de folos să stați de vorbă cu prietenii de la serviciu, care știu multe, ca să înțelegeți ce anume vă avanta­jea­ză în contextul actual.

DRAGOSTE: Doar în preajma lui 20 e nevoie să vă țineți în frâu emoțiile negative puternice, cum ar fi ge­lozia, căci în restul lunii intervine o ușurare profundă.

SĂNĂTATE: Faceți tot posibilul să vă odihniți și să vă relaxați între 4 și 23, perioadă optimă pentru recuperarea energiei.

VĂRSĂTOR

Pace interioară

Treceți printr-un proces de interiorizare, care poate reprezenta finalizarea unui lung pro­ces de căutări interioare, care la unii dintre dvs. poa­te să fi început acum 15 ani. Unii dintre dvs. s-au simțit însingurați, alții au căutat o cale spiri­tuală, cert e că aceste căutări se apropie de sfârșit. Pla­netele din Capricorn care primesc aspecte pri­etenoase vă ajută să ajungeți la pace cu dvs. înșivă, cu condiția ca, în preajma lui 20 să vă alegeți cu gri­jă bătăliile sau să le evitați. Intrarea succesivă a Soa­relui pe 20 și a lui Pluton pe 22 în semnul dvs. vă deschide din nou către lume, ceea ce e bine, dacă o faceți cu moderație.

BANI: Există o tendință de a fi prea economi în pri­mele zile ale anului și risipitori în preajma lui 20. Întrebarea ajutătoare ar fi: „Chiar îmi trebuie obiectul acesta?”

CARIERĂ: Reușiți să înțelegeți și poate chiar să dați de capăt principalelor mașinațiuni care v-au ți­nut pe loc în ultimii ani. Dar se poate să vă fi și au­tosabotat. Puteți face mari progrese cu ajutorul terapiei.

DRAGOSTE: E greu să nu luați decizii neobiș­nuite, aruncându-vă, după 20, într-o poveste care să vă consume, de o profunzime nebănuită, dar nu lipsită de riscuri.

SĂNĂTATE: Abțineți-vă de la eforturi și de la con­tactul cu persoane potențial contagioase în preaj­ma lui 20. Ulterior începe un proces de echilibrare.

PEȘTI

Prietenii la control

Tensiunile mari care v-au chinuit pe sfârșit de an, încep să cedeze. Veți simți o destindere după data de 3. Rudele și prietenii vă arată fără rețineri că vă agreează, iar dvs. le răspundeți cu afecțiune la rân­dul dvs. Singura zi în care pot apărea incidente, fie în deplasările dvs. cotidiene, fie în comu­ni­carea cu prietenii, este cea de 28, când Uranus în Taur redevine direct. Începând din 20, odată cu in­trarea Soarelui și apoi a lui Pluton în Vărsător (pe 22), debutează o perioadă în care vor trebui tri­ate cu grijă, ba chiar puse serios la încercare re­lațiile de prietenie.

BANI: Aveți posibilitatea de a reveni asupra unor contracte rămase neîncheiate, pe care le puteți semna în bune condiții până pe 14. Și ulterior, până pe 23, mai pot apărea oportunități financiare.

CARIERĂ: Intuiția vă spune ce aveți de făcut pe viitor. Marte în Săgetător vă ascute percepția până pe 5, iar apoi condițiile se ivesc de la sine, până pe 23.

DRAGOSTE: Aspectele frumoase către Saturn și Neptun în semnul dvs. vă ajută să găsiți un echi­li­bru armonios, în care să vă simțiți și respectați, și iubiți în relație. Dvs. înșivă dați dovadă de sta­bilitate și empatie față de tovarășul dvs. de viață.

SĂNĂTATE: Aveți multă energie, dar trebuie să o gestionați cu grijă și moderație, mai ales în preajma datei de 20. Nu neglijați niciun semn de infecție care apare acum.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian