Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Obrazul de sărbători

– Cosmetică din cămară –

Foto: Shutterstock

Nu există excepție: sărbătorile ne prind întotdeauna stresate și obosite de urgențele lor. Și, cum puține femei au acces la saloane de frumusețe, baza noastră e tot acasă, printre borcanele cu smântână și miere, care pot deveni cosmetice de neînlocuit. Fiindcă timpul până la Crăciun este scurt și vorba prea lungă, iată câteva metode ieftine, sim­ple și cât se poate de eficiente, pentru a arăta minunat într-un timp-record.

* Înviorare cu sare – Pe fața perfect curățată, aplicați puțină sare de bucă­tărie grunjoasă, ușor înmuiată în apă și frecați-vă extrem de ușor tot obra­zul, pornind de la gât către frunte, cu degetele. Nu apăsați prea tare, fiind­că riscați să vă zgâriați. Grăunțele de sare au proprietatea de a desprinde celu­lele moarte ale pielii, care dau tenului un aspect îmbătrânit și tern. Clătiți-vă cu apă călduță.

* Fermitate cu ar­gilă – Pe fața bine curățată în prealabil, aplicați un a­mes­tec de apă cu argilă cos­metică (se găsește în far­ma­cii și în magazinele natu­riste). Întindeți-o într-un strat uni­form, evitând doar zona sensibilă din preaj­ma ochi­lor. Argila are proprietatea de a absorbi excesul de sebum, de a ci­catriza urmele lăsate de coșuri și de a com­prima porii mari. Lăsați să acțio­neze 15 minute, apoi spălați-vă din abun­dență cu apă călduță și ștergeți-vă cu un prosop.

* Energie cu miere – Nu există un produs care să-i facă atât de bine obrazului precum mierea. Nume­roa­sele enzime și vitamine conținute în ea au o capacitate reală de hrănire și întreținere a pielii. Când stați acasă, demachiați-vă și curățați-vă fa­ța, apoi aplicați un strat de mie­re li­chidă (poli­floră, de pre­fe­rință) și masați-o ușor cu vârful de­getelor. Repetați pro­cedeul oricând vă este la îndemână, și rezultatele vă vor uimi. Bineînțeles, la fel ca la cu­rele de slăbire, și aici e ne­voie de per­seve­rență, cel puțin pe durata zilelor care ne mai despart de Cră­ciun.

Alte sugestii

* V-am propus, mai demult, o rețetă în cadrul acestei rubrici, pe care nu știm dacă ați luat-o în serios. Noi am luat-o, și rezultatele nu au întârziat să apară. E vorba despre spălatul pe față, dimineața și seara – după ce în prealabil v-ați de­machiat sau v-ați cu­rățat cu săpun – cu apă fierbinte (cât de fierbinte o supor­tați) și apoi cu apă rece ca gheața (așa cum curge acum, iarna, la robinet). În total, 20 de clă­tiri cu apă fierbinte și 20 cu apă rece. Nu există rețetă de tinerețe mai bună pentru obraz!

* De două-trei ori pe zi, masați-vă fața cu o min­ge de ping-pong sau cu o bilă mai mică din lemn. Rostogoliți-o cu de­getele în toate intrân­durile și ieși­­tu­rile obrazului, pen­tru a pune sângele în cir­culație. Are și un efect re­laxant.

* Beți doi litri de apă pe zi, din care ultimele 2-3 pahare înainte de a vă culca (în cazul când vezica vă funcțio­nează normal și nu veți fi nevoite să mer­geți noaptea la baie). Sau beți o in­fu­zie de Pătrunjel, o plan­tă care lumi­nează tenul.

* Faceți o cură de fier (pastile), fiindcă lipsa lui cauzează, adesea, pa­loa­rea și ofilirea timpurie a feței. Ca lichid, folosiți sucul de portocale, care asigură absorbția mai rapidă a fierului în organism.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian