Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Energie pentru noul an

• Sfaturi vitale pentru un start bun în 2024 •

1. Energie cu măsură

Foto: Shutterstock

Cea mai bună recomandare pen­tru începutul anului: nu exagerați cu sarcini noi la locul de mun­că. Redu­ceți efortul profe­sio­nal. Studii noi arată că stresul de la serviciu anu­lează creati­vi­tatea. Țineți măsura! În loc de ore su­pli­men­tare, dăruiți-vă timp pentru dvs.: lec­turi, sport, chiar și o scur­tă plimbare de iarnă vă încarcă de ener­gie.

2. Cămașă cu sare

Saună textilă pentru acasă: dizol­vați 4 linguri de sare grunjoasă într-un litru de apă caldă. Înmuiați în ea un tricou de bum­bac, stoarceți-l și apoi îmbrăcați-l așa ud. Înfășurați-vă pe dea­supra într-un prosop mare de baie și o pătură și stați așa, 30 de minute, ca să transpirați. Apoi faceți duș. Toxinele se elimină din corp, ca la o saună adevărată.

3. Săptămâna verde

În fiecare an, la Berlin, între 17 și 26 ianuarie, are loc Săptă­mâna Verde, când toa­­tă lu­mea mă­nâncă doar le­gume și fructe. O dietă la care parti­cipă zeci de mii de ger­mani, pe care și res­tauran­tele îi aș­teaptă cu me­niuri numai din ve­getale. Le­gea de fier pentru alimen­tație este: 60% fructe coapte și 40% legume cu frun­ze verzi. Iată o rețetă ener­gizantă care se prepară ușor: 2 pumni de spa­nac, 2 banane, 1/4 l apă. Toate ingredientele se ba­gă în mixer ca să se obțină un preparat cremos. Începeți dimineața cu el și ziua vi se va părea mai ușoară.

4. Dansul gorilei

Cine imită dansul gorilei, bătân­du-se cu pum­nii în piept de 5 ori, își stimulează siste­mul imu­nitar și își energizează sursele de energie. Cauza? Acolo se află ti­musul, glanda în care iau naștere ce­lulele imunitare.

5. Bună dispoziție în 30 de minute

O jumătate de oră pe zi petrecută în lumina zi­lei de afară este su­fi­cientă pen­tru ca nivelul mela­toninei din corp să se echilibreze și să ne dea bu­nă dispoziție. Da­­că lu­crați la bi­rou, folosiți pauza de prânz pentru o mică plim­ba­re. Veți depozita energie pen­tru sarcinile care vă aș­teaptă.

6. Respirați precum regele

În urmă cu aproape 60 de ani, El­vis Presley și-a imprimat primul al­bum. O muzică nemaiau­zită pâ­nă atunci, cu o voce aproape șoptită. Fe­lul de interpretare al lui Elvis a deve­nit în America o metodă de respirat practicată chiar și în clinici. Inspirați cât puteți de profund, apoi expirați cât puteți de șoptit și încet, ca și când ați stinge o lu­mânare, pâ­nă ce vă go­liți plămânii de aer. Repetați de 5-6 ori. Efectul e dublu: relaxează și energi­zează. Bun de folosit când simțiți că vă apucă obo­seala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian