Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Despre SINUZITĂ în 10 SFATURI

• Când suntem răciți și cavitățile din zona frunții și a nasului se înfundă cu mucus, apar, adesea, dureri de nesuportat. Remediile naturale pe care vi le propunem au efect de vindecare rapidă •

Băi de aburi pentru față

Foto: Shutterstock

Aburul permite uleiurilor esențiale să pătrundă adânc în sinusurile nazale, unde stimulează circulația sângelui, dizolvă mucusul și elimină bacteriile. În același timp, producerea de mucus se oprește. Pentru o baie de aburi eficientă, puneți 2-3 linguri de plante medicinale cum ar fi Salvie, Mușețel sau Cimbru într-un bol mare și turnați peste ele un litru de apă fierbinte. Respirați profund timp de 10-15 minute, cu capul acoperit de un prosop. Repetați procedura de 3 ori pe zi.

Comprese fierbinți pe piept

Înmuiați un prosop din bumbac în apă fier­bin­­te, stoarceți-l și înfă­șu­rați-l strâns în jurul pieptului și al spatelui. Puneți deasupra un alt pro­sop uscat. Așezați-vă pe o canapea acoperită, la rândul ei, cu un prosop de baie. Înveliți-vă cu o pătură și lăsați compresa să acționeze timp de 30 de minute. Repetați acest procedeu de două ori pe zi.

Cataplasmă cu hrean pentru gât

Înfășurați 2-3 linguri de rădăcină proaspăt rasă de hrean într-un tifon subțire și puneți-l pe gât. Cel târziu după 15 minute sau imediat ce simțiți o senzație intensă de arsură, îndepărtați compresa și masați-vă ușor gâtul cu un ulei hidratant. Aplicați acest tratament o dată pe zi,    nu mai mult de una sau două săptămâni.

Cataplasmă cu ceapă

Tăiați mărunt o ceapă mică, puneți tocătura pe o batistă și formați un săculeț. Așezați-vă comod pe fotoliu sau întindeți-vă pe pat, puneți punga pe frunte, fixând-o cu o bandă și lăsați să ac­țio­neze timp de 20 de minute. Re­petați de mai multe ori pe zi. Uleiurile esențiale din ceapă ajută la dizol­varea mucusului per­sis­tent și reduc infla­ma­ția. Punga poate fi pusă și pe obraji, dar asigurați-vă că este su­ficient de departe de ochi!

Baie de picioare cu temperatură crescătoare

Apa caldă la picioare sti­mu­lează circulația sângelui și di­zol­­­vă mucusul din căile respiratorii. Pentru o eficiență maximă, vârâți-vă picioarele într-o cadă cu apă caldă, la o temperatură de 31-34 de grade. Adăugați treptat apă fierbinte, până când temperatura ajunge la 40 de grade. După 15 minu­te, scoa­teți picioarele din apă,    usca­ți-le cu un prosop, încăl­țați-vă cu șosete groase și odihniți-vă.

Duș pentru nas

Clătirea nasului cu o soluție salină izotonică hidratează și curăță mucoasa nazală. Pentru a o pregăti, adăugați o linguriță de sare de mare sau grun­joasă la jumătate de litru de apă și fierbeți-o în 2-3 clocote, apoi lă­sa­ți-o să se ră­ceas­că. Alter­na­tiv, puteți utiliza o soluție salină din farmacie. Clătiți-vă nasul de mai multe ori pe zi, apoi aplicați o cremă hidratantă.

Balsam pentru răceală

Topiți 5 grame de ceară de albine pe un vas cu apă fierbinte (bain marie), adăugați 50 de mililitri de ulei și amestecați bine. Turnați amestecul călduț într-un borcănel. Adăugați câte 5 picături de ulei esențial de Eucalipt și ulei de Cimbru, apoi închideți bine borcanul. Aplicați o cantitate mică de balsam pe piept și pe spate; acest lucru va ajuta la dizolvarea mucusului din căile respiratorii, inclusiv din sinusuri.

Nu folosiți preparatul la copii!

Tratament cu lumină infraroșie

Tratamentul feței cu lu­mină roșie poate contribui la ame­lio­rarea simptomelor si­nuzitei. Căldura emi­să de lumina roșie spo­rește cir­cu­lația sân­gelui, accelerează metabolismul, ajută la di­zol­varea mucusului per­sistent și susține procesul de vindecare. Pozițio­nați-vă în fața lămpii cu lumină roșie de mai multe ori pe zi, pentru aproximativ 10 minute, păstrând o distanță de cel puțin 50 de centimetri. Aveți grijă să vă țineți ochii (în mod obligatoriu) închiși, în timpul acestei proceduri

Compresă cu semințe de In

Pentru a pre­gă­ti compresa, fier­beți o ceașcă de semințe de In măcinate într-o cană de apă, pâ­nă obțineți o pas­tă groasă. Îm­păr­țiți câte o lingură din această pastă în două batiste și aplicați pa­che­tele pe ambii obraji. Odată ce se răcesc, înlocuiți-le cu altele noi. Repetați de mai multe ori pe zi.

Masaj pentru dizolvarea mucusului

Folosiți ambele degete arătătoare pentru a vă masa cu presiune ușoară și mișcări circulare de la mijlocul sprâncenelor către tâmple, apoi de la nări în sus, spre rădăcina nasului, și de la colțurile interioare ale ochilor către urechi, fiecare mișcare timp de aproximativ un minut.

La final, coborâți cu masajul de la urechi în direcția gâtului.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian