Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Măști împotriva frigului

Mască cu untdelemn

Foto: Shutterstock

Iarna neobișnuită cu care ne con­fruntăm, compusă din zile calde și zile reci, ne afectează puternic te­nul. Pen­tru a-l proteja față de schim­bările me­teo­rologice atât de dese și de ca­pricioase, se reco­mandă să ape­lăm la măști. Cea pe care o reco­mandăm este extrem de simplă, dar foarte eficientă. Aplicați pe față, o dată pe săptămână, o mască din pân­ză albă, curată, îmbibată în untde­lemn călduț. Lăsa­ți-o să acționeze vre­me de 20-30 de mi­nute, aplicând peste ea o hârtie de per­gament. Spă­lați-vă, apoi, cu apă caldă, la urmă călduță, dar fără să folosiți săpun. Masca se aplică seara, înainte de a vă culca.

Mască cu avocado

Ingrediente: 1 albuș, 1 linguriță suc de lămâie, 2 lingurițe polen proas­­păt, 1/2 avocado bine copt și cojit.

Mod de preparare: băgați toate in­gredientele într-un mixer și ames­teca­ți-le până ce se obține o masă omo­genă. Întin­deți pasta ob­ținută pe față, gât și decolteu. Lă­sați să acțio­neze 15 minute, apoi spălați-vă.

Mască pentru împrospătarea obrazului

Amestecați o linguriță cu polen, 4 linguri cu suc de roșii și o lingură cu zer de lapte. Bateți bine compo­nentele cu telul, până se obține o cre­mă subțire și netedă. Aplicați-o pe fața bine curățată înainte, lăsați-o să ac­ționeze 20 de minute, apoi spăla­ți-vă cu apă rece.

Mască pentru în­gri­jirea și rege­ne­ra­rea părului

Ac­țio­nea­ză perfect dacă o aplicați pe păr și după aceea vă le­gați la cap cu un prosop în­călzit. Amestecați un găl­­benuș de ou cu o lin­gură cu ulei de măsline și o lin­guriță cu suc de lă­mâie. Apli­­cați pro­du­sul obținut pe pă­rul spă­lat și clă­tit. Lăsați să acțio­neze 30 de mi­nute, apoi spă­la­ți-vă și clătiți-vă din nou.

Mască pentru decolteu și sâni

Se prepară din 4 linguri argilă, 4 lingurițe miere lichidă și 6 lin­guri ceai de Mu­șețel. Netezește și curăță pielea sensibilă din a­ceastă zonă în doar 15 minute. O alternativă ra­pi­dă: o cremă uni­versală aplicată pe de­colteu în strat mai gros și pe care o acoperiți ulterior cu o folie de plastic, pentru ca gră­simea să pătrundă mai bine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian