Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

“Cum se prepară zahărul invertit?” (Răspuns pentru ELENA – Târnăveni)

Foto: Shutterstock

Zahărul alb, rafinat, este cancerigen. Pentru a scă­pa de acest produs sintetic, se prepară cel mai bun în­lo­cuitor: zahărul invertit. Acesta se folo­seș­te atunci când nu avem miere.

* Ingrediente: 1 kg zahăr alb, 450 ml apă, 1 linguriță acid citric (sare de lămâie).

* Mod de preparare: se fierb toate ingre­dientele de mai sus la foc domol timp de 10 mi­nute. Cu o lingură de lemn no­uă se colectează spuma care se ridică la suprafață, în per­manență. În felul acesta se obține un amestec de do­uă mo­no­zaharide (glucoză și fructoză), cu putere de în­dulcire dublă față de zahărul obișnuit. Conținutul de acid citric din zahărul invertit îl face să prevină anu­mite maladii. Prin acidul citric, zahărul invertit spo­rește asimilarea calciului în intestine, contri­buie la combaterea și vindecarea rahitismului, pre­vine for­ma­rea calculilor renali, dizolvă să­rurile acidului uric și are proprietăți antiin­fec­țioase. Nu favorizează apa­riția cancerului, ca za­hărul alb.

ANA Z. – Brașov

“Sufăr de steato-fibroză hepatică gr. III” (Răspuns pentru ȘERBAN – Buzău)

Stimate cititor, mai întâi trebuie să priviți acest virus cu respect, pentru că veți trăi împreună până când se vor descoperi metode sau medicamente ce-l vor eradica. Deocamdată, analizele vă spun numai da­că afecțiunea a intrat în stadiul cronic. Trebuie să în­vă­țați ce vă face rău, iar dacă doriți să vă simțiți mai bine, ur­mați recomandările medi­cului și ale celor care cunosc regimul alimentar și fitoterapeutic potrivit. Ați văzut și dvs. că de sărbători, la masă cu cei dragi, da­că mâncați preparate din porc și ciocniți un pahar, in­trați în suferință. Încercați să faceți o cură cu arginină bu­vabilă, cu colabo­rarea medicului de familie, sau in­ter­nați-vă într-un spital și solicitați perfuzie cu aceas­tă substanță. Vă veți simți excepțional! Și ce ați fă­cut dvs. este foarte bine. Numai că tre­buie să des­co­periți unde greșiți. Regi­mul alimentar este important în pro­porție de 80%. Brânza de vaci trebuie să fie pe pri­mul loc, ciorbele de zarzavat acrite cu borș, mere coap­te, pâine neagră prăjită, cartofi fierți, iaurt, mă­mă­ligă cu brânză, 200 g pește fiert (de două ori pe săp­tă­mână), salate din morcov, măr, varză albă – acrite cu lă­mâie sau iaurt (atenție la sare, tre­buie cât mai pu­țină), ba­na­ne. Nu aveți vo­ie prăjeli, gră­simi, co­lo­ranți ali­men­tari, conser­vanți, pre­pa­rate din borcane, mu­ră­turi, al­cool sau tu­tun. Toate alimentele să fie cât mai proaspete și mai aproa­pe de sta­rea naturală. Beți ceaiuri. Vă re­comand ceaiul hepatic de la Plafar. Ceai de Ros­topască (Chelidonium ma­jus) – infu­zie din 1 linguriță rasă de plantă uscată la 350 g apă, se bea cu jumătate de oră înainte de mesele prin­cipale, de trei ori pe zi. În cazul dvs. trebuie să vă inter­nați de două ori pe an și să faceți analize ori de câte ori vă recomandă me­di­cul de familie. Ce v-am scris nu exclude tratamentul su­pra­ve­gheat de medic. Fiți sigur că veți reuși să vă simțiți mai bine, dacă vă veți odihni cât mai mult, veți avea gri­jă să nu consumați alimente interzise și veți de­veni propriul dvs. medic.

VALERIA – Brașov

“Fetița mea suferă din cauza unor scurgeri nazale foarte urâte și abundente” (Răspuns pentru    DANIELA – Suceava)

Am avut și eu o problemă de genul ăsta – o ri­nită aler­gică care a dat în infecție na­za­lă. Nu am putut res­pira ani de zile… În momentul acesta nu mai am nici o pro­blemă, și asta datorită unei bă­trâne pe care am în­tâl­nit-o într-un tren, odată, când făceam naveta, în stu­denție.

* Iată rețeta: se face inhalație cu ceai de Mu­șe­țel concentrat (infuzie) și vreo 4-5 linguri cu vârf de sare (toate într-o oală destul de mare), în fiecare sea­ră, timp de o oră, fără în­tre­ru­pere. Mu­șețelul combate infecția, iar sarea stopează se­creția. În orice caz, se poate continua și o lună de zi­le, până la dispariție. Lea­cul acesta e foar­te bun și pen­tru sinuzite și rinite alergice. De ase­menea, o va­can­ță de vară pe malul mării face minuni. Sper să vă faceți bine!

CĂTĂLINA – Sibiu

“Cum se poate trata sindromul Rendu-Osler?” (Răspuns pentru CONSTANTIN – com. Milcov, jud. Vâlcea)

Maladia Rendu-Osler sau teleangiectazia fami­lia­lă constă în dilatații ale vaselor mici de sânge cu pe­re­te cu structură anormală, ceea ce le conferă fra­gi­litatea care produce sângerările frecvente. Este o boală trans­mi­să genetic, deci o predis­poziție a în­tre­gului orga­nism. Ca să poată fi sta­bilit acest diagnostic, tre­buie să exis­te doi factori: prezența bolii în cadrul aceleiași familii la mai mulți mem­bri, precum și conformația spe­ci­fică a va­selor de sânge, cu di­latațiile res­pec­tive. De obicei, este afectată nu nu­mai mucoasa nazală, dar și circulația cutanată, la nivelul pielii existând o mulțime de mici vase de sânge vizibile ca o rețea. Indiferent dacă diag­nos­ti­cul mamei dvs. este sau nu acesta, e posibil ca pre­dispoziția la he­moragii pe care o are să fie con­trolată cu ajutorul unui tratament homeopat, com­ple­tat și cu acupunc­tu­ră. Vă re­comand, între timp, o in­fuzie din­tr-un ames­tec din următoarele plan­te: Nă­praz­nic, Cre­ți­șoa­ră, Sal­­vie, Coada-calului, Coada-șo­ri­celului, Cinci de­ge­te, Traista cio­banului, Sânziene gal­bene, Pătlagină, Pă­pă­die. Plantele se lasă la infuzat 30 minute. O lin­guriță de amestec la o cană de apă). Se beau 2-3 căni pe zi, trei săptămâni pe lună, timp în­de­lun­gat. Vă mai recomand o cură de pri­măvară cu sevă de mes­teacăn. Spor la trea­bă și multă sănătate!

CARMEN – București

“Nepoțica mea are psoriazis palmar” (Răspuns pentru VASILE – Orșova)

Stimate domn, după cum se știe, psoriazisul este o afecțiune fără vindecare, dar urmând un tra­ta­ment corect, perioada de remisiune se mărește. Eu vă pro­pun să încercați un tratament ex­clu­siv naturist, care a dat re­zul­tate în toate formele de psoriazis.

* Uz intern: 30 de picături de Bitter suedez, în 50 ml de apă, de două ori pe zi,    cu 30 de mi­nute după mesele prin­ci­pale. La adulți, doza este de o lin­guriță de Bitter su­e­dez, de trei ori pe zi.

* Ux ex­tern: un amestec din ule­iuri de In și Rapiță, în părți egale. Se unge zona afec­­tată de do­uă ori pe zi – dimineața și seara. Ali­men­tația să fie cât mai naturistă, fără băuturi acidu­late și acri­turi. Multă sănătate nepoatei dvs.!

FLOREA B. – Olt

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian