Prăjitorul de pâine se curăță ușor cu o pensulă
Dacă prăjitorul de pâine este folosit mult, trebuie curățat în mod regulat pentru a evita reziduurile arse și firimiturile din interior. O pensulă ca aceea folosită pentru vopsit este ideală. Cu ajutorul ei, resturile și firimiturile pot fi înlăturate ușor.
Evitați sticlele lipicioase
Îndoiți un șervețel de hârtie, înfășurați-l în jurul gâtului sticlei cu untdelemn, apoi fixați-l cu un elastic. Astfel, sticlele și mâinile dumneavoastră rămân curate și nu se scurge uleiul pe ele, atunci când turnați.
Cola pentru desfundat țevile
Acidul fosforic conținut în Cola poate ajuta, în cazul unor blocaje ușoare, care apar pe țevile de scurgere. Pur și simplu, turnați un litru de cola în țeava de scurgere și lăsați-o să acționeze peste noapte, apoi clătiți cu apă curată.
Cum rămâne lămâia proaspătă
În loc să tăiați o lămâie proaspătă cu cuțitul, puteți să-i faceți un orificiu în coajă cu o scobitoare și să stoarceți sucul. Apoi reintroduceți scobitoarea în orificiu, pentru a închide lămâia. Astfel, fructul va rămâne proaspăt și suculent mai mult timp.
Cum se congelează carnea tocată
Cei care folosesc în general cantități mici de carne tocată pentru gătit pot pune carnea într-o pungă de congelare și o pot presa cât mai plat posibil cu un obiect greu. Apoi, apăsați carnea cu o lingură de plastic în segmente înainte de a o congela, astfel încât să puteți scoate mai târziu porțiuni mai mici din pungă.
Păstrați proaspătă ceapa verde
Imediat după cumpărare, puneți ceapa verde într-un pahar cu apă, cu capetele albe în jos. Prin rădăcinile încă prezente, ceapa va fi alimentată cu apă și umiditate, astfel rămânând proaspătă mai mult timp.
Balsam pentru garnitura frigiderului
Pentru a preveni îmbătrânirea prematură a garniturilor de cauciuc din frigider, puteți aplica pe ele un balsam de buze. Vor rămâne moi și flexibile.
Cum se curăță perfect salata și spanacul
Pentru a elimina ușor insectele mici de pe frunzele de salată sau de pe frunzele de spanac, culese direct din grădină sau de pe câmp, apa sărată este un bun ajutor. Puneți apă călduță într-un castron, adăugați puțină sare și lăsați salata ori spanacul în ea. Insectele vor pluti la suprafață după scurt timp. Acest proces poate fi repetat de mai multe ori. La final, clătiți salata din nou cu apă curată.
Cu apa de la fiertul pastelor se spală perfect vasele
După ce pastele au fiert și au fost strecurate, turnați apa rămasă într-o sticlă cu pulverizator. Ea devine vâscoasă și poate fi aplicată pe zonele grase și cu cruste ale vaselor în care ați gătit. Lăsați să acționeze puțin și clătiți apoi cu apă curată.
Cum se scoate rugina de pe oale
Petele de rugină de pe oale, tigăi sau tacâmuri, pot fi îndepărtate, folosind o jumătate de cartof crud, presărat cu praf de copt sau bicarbonat de sodiu. Frecați cu el petele de rugină, apoi ștergeți cu o cârpă.
Vin roșu, în cuburi de gheață
Dacă aveți vin roșu rămas după masă, puteți să-l turnați într-o formă de cuburi de gheață și să-l congelați. Veți avea permanent la îndemână o cantitate potrivită de vin pentru a prepara mâncăruri și sosuri, fără a fi nevoiți să deschideți o sticlă nouă.
Crustă perfectă pentru șnițele
Născut în Austria, șnițelul a fost adoptat pe întreg mapamondul, suferind diferite interpretări. Un criteriu de calitate care nu poate fi încălcat ține de învelișul lui. Pentru a vă asigura că nu se lipește de carne și face bule, e necesar să nu bateți prea mult gălbenușul și albușul de ou împreună. Nu presați pesmetul prea tare, ci tăvăliți carnea în el. Stropiți din când în când peste șnițel puțin unt clarificat și întoarceți-l cu cleștele, mai degrabă decât cu furculița.
Diana Rouă