Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu Aloe vera

– O bucățică de frunză aplicată cu partea zemoasă pe obraz bate cele mai glorioase măști și creme de față. Încercați și veți câștiga –

Conturul ochilor

Foto: Shutterstock

* 1 frunză proaspătă de Aloe vera

* Ulei de migdale

Luați o frunză proaspătă de Aloe vera, tăiați-o în două și îmbibați fiecare bucată cu câte 3 picături de ulei de migdale. Aplicați apoi pe pleoape cele două bucăți de frunză și lăsați-le să acționeze 3-4 minute. După care masați ușor, cu vârfurile degetelor, cu mișcări circulare, zona din jurul ochilor, pentru ca resturile de Aloe vera rămase acolo să pătrundă în piele.

Lapte demachiant pentru obraz

* 200 ml gel de Aloe vera

* 1 picătură ulei esențial de lămâie

* 80 ml ulei de germeni de grâu

Aveți nevoie de doar trei ingrediente pentru prepararea unui lapte de curățare a tenului, eficient și 100% natural.

Amestecați bine gelul de Aloe vera cu uleiul esențial de lămâie și cu cel de germeni de grâu, apoi aplicați preparatul pe față și pe gât, masând ușor pielea. Clătiți-vă cu apă călduță.

Precizare: Puteți combate și întări acțiunea acestui lapte demachiant, trecând peste zonele tratate cu o frunză proaspătă de Aloe vera crestată pe mijloc și masând, apoi, pielea, cu 4-5 picături de ulei vegetal turnate în căușul palmelor.

Riduri

* Suc de Aloe vera

Pentru a trata cearcănele și ridurile din jurul ochilor, folosiți cu încredere sucul de Aloe vera. Turnați puțin suc pe 2 discuri de vată și aplicați-le sub ochi sau pe pleoapele bine închise. Lăsați produsul să acționeze vreme de 2-3 minute.

Peeling blând

* 20 ml suc de Aloe vera

* 1 lingură de argilă verde (pulbere)

Amestecați suc de Aloe vera cu argilă, până ce obțineți o pastă. Aplicați pasta pe față și gât, masând ușor pielea. Lăsați-o să acționeze 10-15 minute, înainte de a vă clăti cu apă călduță.

Recomandare: Nu ezitați să efectuați acest gomaj o dată pe săptămână.

Peeling astringent

* Miez proaspăt de Aloe vera

* Sare de Bazna sau sare grunjoasă pisată

 Zdrobiți într-un bol o bucată de miez de Aloe vera și amestecați-o cu sare de Bazna sau sare grunjoasă (o linguriță de sare la o bucată de miez). Aplicați apoi acest preparat pe zonele ce urmează a fi tratate, masând ușor pielea cu mișcări circulare. Lăsați să acționeze vreme de 5 minute. Spălați-vă ulterior cu multă apă călduță și ștergeți-vă cu un prosop.

Pete de bătrânețe

* Miez proaspăt de Aloe vera

* Ulei de ricin

Puneți o bucată de miez proaspăt de Aloe vera în puțin ulei de ricin (2 ml sunt suficienți) și zdrobiți miezul cu o furculiță, amestecând cele două componente. Aplicați acest preparat pe zonele ce urmează a fi tratate (mai ales pe mâini) și lăsați-l să acționeze.

Precizare: Acest remediu este extrem de eficient pentru decolorarea petelor maronii de bătrânețe, dar ele nu vor dispărea de tot niciodată.

Recomandare: Pentru o eficiență optimă, efectuați tratamentul seara, chiar înainte de culcare. În felul acesta, preparatul va avea timp să acționeze toată noaptea.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian