Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am tumoră pe colul uterin, penetrată în vagin” (Răspuns pentru AURICA – Făgăraș)

Foto: Shutterstock

Din relatarea dvs., din păcate săracă în amă­nunte, reiese totuși faptul că vă confruntați cu apa­riția unei formațiuni tumorale pe colul uterin, cu extensie locoregională (vagin), aflată probabil în stadiul II sau III (col depășit). Faptul că vi se pro­pune internarea la secția de Oncologie, în urma bi­op­siei, de­notă de­pis­tarea relativ tar­divă prin exa­men gi­necologic (frotiu cervico-vaginal), caz în ca­re sunt necesare examinări suplimentare (com­ple­men­tare) în vederea stabilirii conduitei te­ra­peutice de urmat, în func­ție de stadiul bolii, forma clinică, pronostic și evoluție, ca­re în afara tratamentului poa­­te afecta prin extensie: ve­zica, rectul, ganglionii lim­fa­tici, venele (risc de flebită și edem pulmonar acut) și alte organe ca plămâni, oase, creier, ovare, prin formarea de metastaze. Sfatul meu este să ac­ceptați internarea și ajutorul medicilor specialiști on­cologi care vor stabili cu precizie forma de trata­ment adec­vată cazului dvs. În funcție de me­toda de tra­tament care va fi apli­cată – chi­rurgicală, radio­te­rapie, chi­mio­terapie, conizație – pot apărea com­pli­cații în urma: * in­tervenției chirurgicale – fistule urinare, stenoze ure­­trale; * radioterapiei (disurie, rec­­tită, demi­neralizare); * chimioterapiei – insufi­ciență renală, leucopenie. Este de preferat totuși să suportați aceste neplăceri post terapeutice, decât să riscați ajungerea la un stadiu evoluat al bolii, caz în care posibilitatea de supraviețuire se reduce sub 10%. Deoarece solicitați un tratament naturist, vă pun la dispoziție două re­țete care au dat rezul­tate fa­vo­rabile în cazuri si­mi­lare. * Cura cu Nă­prasnic, de șa­se luni. Se ad­mi­nis­trează 1 linguriță de patru ori pe zi, sublingual, 10 mi­nute, după care se în­ghite cu pu­țină apă. Acest tra­tament poate fi folosit ca adjuvant în neoplazii ute­rine, mamare, pulmo­nare, intestinale sau cu alte lo­ca­lizări. * Cura cu macerat de Aloe Vera – 1,5 kg plantă în vârstă de 3-5 ani. Se dă prin mașina de măcinat. Se amestecă apoi cu 2,5 kg miere pură și 3,5 litri vin roșu dulce de 18-20°. Totul se pune într-un vas în­căpător de culoare închisă (sticlă) la loc răcoros, ferit de lumină, vreme de 5 zile. În primele 5-7 zile se va lua câte o lin­gu­riță de trei ori pe zi, cu o oră înainte de me­sele prin­cipale. Zilele următoare se va mai adă­uga câte o linguriță în plus la fiecare doză. Tra­tamentul durează 6 săptămâni cu pauză de 10 zile, apoi se poate repeta.

asist. med. MARCELA POP – Târgoviște

„Sufăr de litiază prostatică” (Răspuns pentru VASILACHE – Brăila)

Stimate d-le, cu ani în urmă am citit într-o re­vistă de medicină naturistă o rețetă care a făcut minuni cu toți cei cărora le-am recomandat-o. Re­țeta este: se ia o mână de sâmburi de pepene uscați (pepenele tre­buie să fie verde închis, cu sâmburii de culoare neagră), se zdrobesc și se fierb într-un litru de apă, până când apa scade la jumătate. Aceasta se face seara. Dimineața se bea cea­­iul de sâmburi de pepene pe nemâncate. Micul dejun se servește la o oră după aceea. Se bea acest ceai timp de 10 zile, se face o pa­uză de 10 zile și apoi se repetă. Pietrele se eli­mină sub formă de nisip, fără dureri. Sâm­burii se pot pro­cura de la magazinele care vând tot felul de se­mințe. Multă să­nătate!

GEORGETA – București

„Caut un tratament naturist pentru tumoră la plămâni” (Răspuns pentru ALEXANDRA M. – Cluj)

Stimată d-nă Alexandra,

Tatăl meu a avut o pată pe plămâni în urmă cu foar­te mulți ani și s-a vindecat cu ajutorul rețetei de mai jos, preparată de mama mea. Vreau să vă spun că după aceea, tata a lucrat în mină 25 de ani și n-a mai avut nici o problemă cu plămânii. Este ade­vărat, nici n-a fumat vreodată. Sper să vă ajute și pe dvs. Se ia 1 kg de rădăcini de hrean, se spală, se cu­răță și se dă pe răzătoarea cu găuri mici. Se amestecă cu 1 kg de miere de albine naturală și se pune într-un borcan mai mare. Timp de 8 zile, o da­tă pe zi, se amestecă cu lingura. Apoi se ia di­mineața pe stomacul gol câte o lingură din acest amestec macerat. Se bea câte o ceașcă de ceai de Sunătoare, iar după o oră se poate mânca. Se ur­mea­ză tratamentul până se con­su­mă toată can­titatea. Vă doresc multă sănă­tate, iar leacul să dea Dumnezeu să vă fie de fo­los!

CLARA – Baia Mare

„Cum pot scăpa de operația pentru hipertiroidie?” (Răspuns pentru LILIANA – SUA)

Stimată doamnă, vă recomand un tratament deja verificat. Cunosc două persoane care au ur­mat acest tratament, reușind să evite intervenția chi­rurgicală. Puneți la fiert 1 l de apă în care adă­ugați 2 linguri de boabe de ovăz măcinate cu tot cu coajă. Lăsați să fiar­bă timp de 10 minute, dar cu atenție, pentru că ovăzul spumează la fel ca lap­tele. În continuare adăugați 2 linguri de Drăgaică, acoperiți vasul și îl luați de pe foc. Du­pă ce li­chidul s-a infuzat 20-30 de minute, stre­cu­rați-l. Toa­tă cantitatea se bea fracționat, în de­cur­­sul unei zile, după mese. Seara, pregătiți o infuzie din Tal­pa-gâștii și Sunătoare, câte o lin­guriță din fiecare plantă la 300 ml apă, pe care o beți cu o oră înainte de cul­care. Tra­ta­mentul du­rează 6 săptămâni, ur­mat de o pauză de două săp­tămâni. În funcție de rezultatul ana­­lizelor, repetați tratamentul de câteva ori. În­cercați, toto­da­tă, să consumați cât mai mult usturoi. Veți constata în timp și alte efecte bene­fi­ce, cum ar fi stabilizarea ten­si­unii arteriale, regla­rea func­ției ri­ni­chilor, eli­minarea stresului și a insom­niei și o stare generală bună, de­ter­minată de eliminarea to­xi­nelor acumulate în orga­nism. Vă doresc multă sănătate!

ADRIAN S. – București

„Caut un remediu naturist pentru dermatită de iradiere” (Răspuns pentru MARIA – SUA)

Stimată cititoare, pentru îmbunătățirea stării dvs. tre­buie să aveți răbdare multe luni de zile. Noi sun­tem alcătuiți din pământ și apă, iar fizio­pa­tologia ce­lulară este tulbu­ra­tă în in­ti­mitatea ei. Așa că trebuie să vă ajutați organis­mul prin ali­mentație cât mai naturală și să aveți îm­bră­căminte din fi­bre naturale și, dacă se poa­te, albă. La ora 11 dimi­neața beți un ceai din coji de la 7-8 nuci, în­dulcit cu miere de albine. La ora 17, beți suc de mor­cov, în­cepând cu o can­titate de 50 g până la 200 g, în­ghi­țitură cu înghițitură, și dacă se poate, purtat prin gură, fiindcă așa se amestecă cu en­zimele bu­cale, iar orga­nismul îl pri­mește ca pe ceva cu­noscut. Renunțați la ali­mente ce con­țin coloranți, con­servanți. Mân­cați des sa­late de legume crude eco­lo­gice, cu ulei de măsline sau de porumb și în­cercați să adăugați o lingură de iaurt, îi dă un gust foarte bun. Mân­cați preparate din pește proas­păt. Să nu vă lipsească cior­bele de zarza­vat și cea­iurile aromate, de Busuioc, Melisă, coji de me­re, Scorțișoară, Chi­men. Utili­zați numai cremă de Găl­be­nele, pe față și pe corp, iar săpunul sau șam­ponul să fie cel de bebeluș, fi­indcă are în com­poziție substanțe ce nu irită pielea. Salteaua și per­na să fie din produse naturale și, dacă nu se poate, antialergice. Căutați să vă oxige­nați orga­nismul cu aer proaspăt, prin plimbări în parc sau în­tr-o zonă ver­de. Și starea psihică tre­buie învio­rată prin cre­din­ța că vă veți face perfect să­nă­toa­să și cu fiecare zi vă sim­țiți mai bine. Primiți – din țară – gân­durile mele cele mai lu­mi­noase și urări de bine, cu pri­e­tenie,

VALERIA – Brașov

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian