Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de insuficiență luteală”

Foto: Shutterstock

În urma unui control la endocrinolog mi s-au pus următoarele diagnostice: insuficiență luteală, ovare mi­crochistice, uter fibromatos, hipertrofie a glan­­­dei tiroide fără noduli și fără perturbare a func­ției tiroidiene. Mi s-a prescris tratament hor­monal, dar având ceva „rezer­ve” față de trata­mentele hormonale, sper să găsesc un remediu naturist pentru afecțiunile me­le. Menționez că sunt foarte slabă (la 36 de ani am 42 kg). Ceea ce mă deranjează însă este starea de slăbiciune (lipsă de putere) pe care o am,    mai ales în cursul di­mi­neții (dar nu numai!), îmi simt corpul „de plumb”, greu, chiar și culcată în pat. Am și o senzație per­ma­­nentă de frig. Investigațiile curente de labo­rator nu au dus la depis­ta­rea cauzei. Și aș mai avea o în­trebare: știe cineva vreun tratament efi­cient pentru alergia la deodo­ran­te? Deși am re­nunțat la ele și am urmat și tratamente medica­mentoase, mâncărimile puternice în zona axilară persistă. Vă mulțumesc.

MILENA – Constanța

„Cum mă pot vindeca de recto-colită ulcero-hemoragică?”

De jumătate de an am fost diagnosticată cu recto-colită ulcero-hemoragică. Mi s-au prescris Salofalk 500 mg (3 pe zi) și un regim alimentar strict. Am înțeles de la domnul doctor că trata­mentul și re­gimul ali­men­tar trebuie urma­te toată viața. Îi rog pe cei care s-au con­fruntat cu aceeași situație și au auzit de vreun tra­­tament naturist să mi-l co­munice. Men­­ționez că am 33 de ani. Cu multe mulțumiri,

ALEXANDRA – Galați

„Sufăr de hernie hiatală cu alunecare”

După ce m-au chinuit mai bine de o jumătate de an cu un fel de eructații, m-am prezen­tat la medic și, în ur­ma exa­minării cu bariu, mi s-a pus următorul diag­nostic: hernie hiatală de alu­ne­care, volumi­noasă, evi­den­țiată în procubit, reduc­ti­bilă în ortostatism, abun­dent reflux gastro-esofa­gian. Mi s-a spus că această afecțiune poate fi rezolvată numai chirurgical. Aș vrea să știu dacă nu există și alte căi de vindecare în afară de inter­venția chirurgicală, de care îmi este teamă. Vă mul­țumesc anticipat și Dumnezeu să vă bine­cuvân­teze.

NICULINA – Caracal

„Mama are mâncărimi insuportabile pe tot corpul”

Mama mea (80 de ani) suferă de mâncărimi insu­por­ta­bile, mai ales pe mâini și picioare, dar i-au apă­rut și pe frunte și pielea capului. Îi apar niște punc­te mici, roșii, care o mănâncă cumplit, și toate tra­tamentele dermatologice făcute au fost în zadar. Nenorocirea e că are și varice foarte pro­nunțate, iar pielea îi este foarte, foarte subțire. Uneori se scarpină prin somn și mi-e teamă să nu se rănească. Poate cineva cunoaște un tratament natu­rist sau alopat care s-o ajute! Unii specialiști ne-au spus că sunt mâncărimi spe­cifice bă­trâ­neții… Mâncă­rimile se ac­centuează la căl­dură (de exemplu când e acoperită cu plapuma sau are ciorapi mai groși). Doarme, să­­ră­cuța, doar câ­te­va ore pe noap­­te, din ca­uza acestor mân­­­cărimi și mi se rupe ini­ma când o văd cât suferă. Vă rog mult să publicați ru­­gămin­tea mea către cititori cât mai cu­rând po­sibil! Cu mul­țumiri,

G.A. – Iași

„Am un polip uretral”

Sunt pensionară, am 62 de ani și vă rog să mă aju­tați să-mi rezolv o problemă de sănătate. În urma in­ves­tigațiilor, mi s-a pus următorul diag­nostic: aparat urinar cu ușoară distensie de ba­zinet, la 17 mm, po­sibil chist parapielic stâng, de circa 2 cm diametru, vezică urinară fără calculi. Citoscopia a arătat o en­do­vezică cu mu­coasă de aspect normal, cu mici zone hi­peremi­ce, polip uretral. Nu fumez, nu beau cafea sau alcool, nu consum gră­simi, nici zahăr. Îi rog foarte mult pe citi­torii care știu un tratament naturist pentru vinde­carea măcar a uneia din problemele relatate mai sus să îmi răs­pundă în „Formula AS”. Men­ționez că nu am infec­ție urinară sau infla­mații. Cu mulțumiri,

VOICA – Slobozia

„Am fost diagnosticată cu hipoacuzie neuro-senzorială bilaterală”

Am 27 de ani și am fost diagnosticată cu hipoacu­zie neuro-senzorială bilaterală. Am fost la București la Spitalul „Panduri” și mi s-a spus că am nervul au­di­tiv afectat la ambele urechi, iar boala, fiind mai ve­che, nu se poate trata decât prin perfuzii, care să mențină nervul auditiv la ni­ve­lul la care este acum (aud bine când se vorbește nor­mal, nu aud când se vorbește în șoaptă, iar uneori aud, dar nu înțeleg ce se vor­bește). Aș dori ca prin in­ter­mediul dvs. să aflu dacă există vreun tratament na­turist care să ajute nervul auditiv și să-l mențină la ni­velul acesta, o perioadă cât mai înde­lungată. În spe­­ranța că veți da curs rugă­minții mele, vă mul­țu­mesc.

ILEANA – Craiova

„Pot apela la o operație de legare a trompelor?”

V-aș ruga să-mi dați un sfat într-o pro­blemă foarte delicată. Am 39 de ani, lucrez, sunt mamă a doi copii, unul de 13 ani, ce­lălalt de 3 ani și 10 luni, am o viață sexuală destul de ac­ti­vă, nu beau al­cool, nu fumez, nu pierd nopți și pâ­nă mai ieri, am luat pastile anticon­cepționale sub supra­ve­ghe­rea doctorului. Ceea ce aș vrea să știu este dacă pot apela la o operație de legare a trom­pelor, dacă se poate face la cerere. M-ar mai in­teresa ce riscuri comportă pentru orga­nis­mul meu, dacă se poate face la vârsta mea. Poate există și un alt mijloc de con­­tra­cepție potri­vit situa­ției mele? Vă mul­țumesc.

M.M. – Breaza

„Pot evita extirparea pietrelor de la glandele salivare?”

Am 68 de ani și diagnosticul pus de medici este piatră la glandele salivare. Medicii mi-au spus că sin­gura soluție este operația. Apelez la dvs., poa­te cu­noaș­te cineva metode naturiste pen­tru a evita operația. Vă mulțu­mesc din suflet.

ELENA – Botoșani

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian