Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Hirsutismul îmi face viața un calvar” (Răspuns pentru G.I. – Vaslui)

Foto: Shutterstock

Am suferit și eu enorm din cauza hirsutis­mului, dar acum coșmarul a luat sfârșit. În cazul meu, problema era ereditară, moștenită de la ma­ma, așa că doctorii nu prea îmi dădeau speranțe. Încă de la 8 ani, am observat că am ceva în plus față de colege, ba chiar și față de băieți: păr – chiar și pe față, urechi, nas, frun­te, cu di­men­siuni varia­bile, media apro­xi­mativ 2 mm. Aveam impresia că toți se uită la pilozitatea mea și eram deprimată, totul cul­mi­nând cu o criză destul de gravă, pe la 16 ani. Aceasta a de­terminat un nou șir de ana­lize complete (eco­grafii, dozări hormonale), rezulta­tele fiind aceleași: testosteronul aproape ca la băr­bați, ovare polichistice, început de gușă. Trata­mentul a durat, dar am renunțat, deoarece nu se vedea niciun efect. Nu m-am împăcat însă cu ideea că voi arăta ca o maimuță tot res­tul vieții și am încercat diverse tratamente na­turiste publicate în revista „Formula AS”. Dumnezeu m-a ajutat și am fost vindecată cu următorul tra­ta­ment: * Intern: ames­­tec de pulberi de Năprasnic, Cre­țișoară, Zmeur, Mărar – 2 lingurițe din fiecare plantă, de 3 ori pe zi, ad­mi­nis­trate sublingual și apoi în­ghițite cu puțină apă plată. În plus, câte 1 linguriță, tot de 3 ori pe zi, din amestec de Brân­ca-ursului și Anason. Tinctură de Plop negru (câte 15 pi­cături, de 3 ori pe zi), tinctură de propolis 30% – 20 de picături pe zi, precum și miere de al­bine. Cura cu sucuri (din „Formula AS”) m-a ajutat foar­te mult (200 ml morcov, 100 ml țelină, 50 ml ceapă – se beau pe parcursul unei zile, cu mici pauze). Apă – 2 l pe zi, fără carne (doar peș­te), germeni de cereale, interzis tutunul, iar hrana cât mai naturală. Efectul? Părul nedorit cade sin­gur! Pe față mai există câteva fire de păr, care sper că o să cadă și ele, chisturile s-au eli­mi­nat, iar psi­hic s-a pro­dus o schimbare majoră: în­cre­dere în mine, mul­țumire și zâmbet pe față. Deși cred că m-am vindecat, voi mai urma 6-9 luni tra­ta­men­tul, pentru a fi sigură de rezultate. Dacă am re­u­șit eu, si­gur va reuși oricine are nevoie de remedii pen­tru pro­blemele hor­monale menționate. Bine­cu­vân­tat fie au­torul acestei rețete publicate în „For­mula AS”!

IOANA – București

„Ajutați-mă să-mi salvez prietena!” (Răspuns pentru RODICA – Făgăraș)

Am 77 de ani și vin către dvs. cu o ma­re bucurie. Fiind cel mai fidel cititor al re­vistei „Formula AS”, am găsit mai multe articole de mare importanță pentru mine, dar cel mai fericit am fost găsind Rețeta pentru vindecarea meta­stazelor (cu unt de casă, untură, lă­mâie și miere), a d-nei Mirela Ar­deleanu din Canada. Văzând cât este de simplă, m-am grăbit să o aplic și, după numai o săptămână, efectul trata­men­tului a început să se va­dă. Numai Cel de Sus știe ce chin și suferință am tras cu boala mea, dar acum nu am decât cuvinte de mul­țumire bunului Dumnezeu, fiindcă pe lângă me­tas­taze, s-au vindecat și alte neplăceri, ca urinatul des, nă­dușeala și o cons­ti­pație groaz­nică. Doi vecini, su­fe­rinzi de boli vechi și grave de plămâni, se simt și ei mai bine în urma apli­că­rii rețetei, așa că îi recomand d-nei Rodica acest tra­­ta­ment, pe care îl reamintesc.

Rețetă pentru vindecarea metastazelor

Ingrediente: 500 g unt de casă (nesărat), 500 g untură proaspătă de casă (nesărată), 500 g miere polifloră, 500 g lămâi (cu tot cu coajă) tocate mărunt, 500 g cafea măcinată (dacă are tensiunea mărită, se vor folosi doar 250 g de cafea). Se amestecă totul (lamâile se taie în bucă­țele foarte mici, cu coajă cu tot) și se începe ime­diat tratamentul: câte o lingură de amestec, luată cu 30 de minute înaintea meselor prin­cipale. Nu se face nici un alt tratament în paralel. Aceas­tă cură naturistă este bună pentru orice fel de me­tastază.

COSTICĂ – loc. Cumpăna, jud. Constanța

„Bebelușul meu este tot timpul balonat și are un hemangiom” (Răspuns pentru CARMEN – Brașov)

Prezența gazelor în sistemul digestiv, ca și eli­mi­narea lor periodică, prin eructații sau flatu­lență, sunt fenomene cât se poate de naturale. Balonarea are două surse principale: bacteriile din intestine și ae­rul pe care îl înghițim odată cu mân­carea (aerofagie). Une­le mâncăruri contri­buie la for­marea gazelor in­testinale, furnizând bac­teriilor pro­du­că­toa­re de gaze substanțe nu­tritive. Anumite afecțiuni, cum ar fi maladia Crohn, boa­la celiacă, sin­dro­mul co­lo­nului iritabil sau into­leranța la lactoză pot provoca și ele un exces de gaze. Com­ba­terea excesului de gaze tre­buie să în­cea­pă prin tra­tarea afecțiunii care îl pro­duce, în cazul în care aceas­ta a fost diagnosticată. În lipsa unei afec­țiuni deter­mi­nate, este necesară iden­ti­fi­carea și elimi­na­rea acelor alimente care favorizează producerea ga­zelor și mi­ni­ma­lizarea stărilor sau comportamentelor care fa­vo­rizează aerofagia (stres, consumul băuturilor aci­dulate, mâncatul în grabă). În cazul bebelușului dvs., sunt de părere că cele mai bune și rapide re­zultate favorabile pot fi induse de tratamentul cu infuzii din plante carminative. În acest scop puteți folosi: frunze de Anghinare – extrem de eficiente în com­­baterea mul­tor afecțiuni digestive, fiind în egală măsură utile și pentru ameliorarea func­țiilor hepatice sau pentru creș­terea poftei de mân­care. Pentru tratamentul fer­mentației intes­ti­nale, ba­lonărilor, colicilor ab­do­mi­nale sau cons­tipației, faceți o infuzie din 1-2 lin­gurițe de plantă la o cană cu apă clo­cotită. Lăsați la in­fu­zat 15 minute și apoi strecu­rați. Se beau 2-3 cești pe zi. Fructe de Co­riandru – au pro­prietăți car­minative, cal­mează du­rerile abdomi­nale, înles­nesc ex­pul­zarea gaze­lor. Pre­parați o infuzie dintr-o lin­guriță de fructe zdrobite la o cană cu apă clocotită. După 15 mi­nute strecurați. Se bea în­treaga cantitate, pe parcur­sul unei zile, cu în­ghițituri mici. Busuioc – această plan­­tă aro­­­matică ac­ționează ca an­ti­septic abdo­minal, com­­­bă­tând balo­na­rea. Preparați in­fu­zia după modelele pre­ce­dente. Se vor bea tot 2-3 cești pe zi. Ace­leași virtuți te­ra­peutice le regăsim în chimen, anason sau fenicul. Nu neglijați po­sibilitatea ca micuțul să fi dez­­voltat in­to­leranță la lac­toză, caz în care trebuie con­sultat me­dicul pe­diatru, în ve­derea stabilirii formei de ali­men­tație (supt la sân, lapte praf sau înțăr­care). He­man­giomul apă­rut pe brațul drept nu constituie motiv de îngri­jorare. El este o ano­malie, deseori con­ge­nitală, în dez­­vol­tarea vaselor sanguine, con­cre­tizată prin apa­riția de pete roșii de dimensiuni variate care pot ge­ne­ra for­mațiuni tumorale de natură be­nignă. Tra­ta­men­tul acestor formațiuni, recoman­dat din mo­tive de ordin estetic, se poate aplica numai după vârsta de 6 luni. Multă sănătate și să au­zim numai de bine.

Medic pensionar PAUL PITEA

„Bebelușul meu este tot timpul balonat și are un hemangiom”

Pentru tratarea hemangiomului și dispariția lui: • Ungeți-l cu suc proaspăt de Gălbenele, obținut din flori (date prin mașina de tocat), de mai multe ori pe zi. Noaptea se pune alifie de Gălbenele – sub leu­co­plast. • Ungeți cu sevă din frunză de Urechelniță (Iar­ba ciutei), tăiată pe lung. • Ungeți cu Bitter Suedez (de cel bun), dar înainte aplicați alifia de Gălbenele. • Un­geți cu alifie de Tătăneasă. • Frunze de Cedru sau Chi­pa­ros se spală, se pun într-o sticlă până la gât, se pune rachiu de 38° (Secară etc.). Se lasă 10 zile la cald. Se stre­coa­ră, se tamponează de 3-4 ori pe zi. Alt tratament foarte bun, dar mai complicat: 2 linguri tămâie bună (smirnă) mă­runțită foarte fin prin ma­și­na electrică de cafea, 2 linguri ceară albine (ceară so­li­dă) dată pe răzătoare se amestecă bine și se adaugă 6 linguri ulei de măsline. Se pun la foc pe baie de aburi, până se topesc in­gre­dien­tele. Se amestecă me­reu cu o spatulă obligatoriu din lemn. Trebuie să fie ca o cremă de față. Dacă e mai ta­re, se adaugă ulei de măsline și se pune iar pe foc (baie de aburi). Stra­tul care se aplică să fie de 5 mm. Se acoperă cu ti­fon steril și se pune leu­co­plast. Nu se mai umblă la pansament 24-28 de ore. Apoi se desface, se aruncă, se face pauză 2 zile și se repetă pâ­nă la dispariție. Do­resc be­belușului însănătoșire grabnică și să nu mai aibă ni­ciodată probleme!

SOFIA C. – București

„Fratele meu are fisură anală și constipație cronică” (Răspuns pentru SORIN P. – Ploiești)

Vreau să vă vin în ajutor cu o rețetă foarte bună în tratarea fisurilor anale și a hemoroizilor. Persoanele care au folosit-o și-au găsit nu numai alinarea, dar și vindecarea în scurt timp. Rețeta poate fi făcută ușor: se iau 100 g flori de Sunătoare și 250 ml alcool de 90°. Aceste in­grediente se ames­tecă și se lasă la macerat timp de 24 de ore. Apoi se ames­te­că cu 500 ml ulei de Floarea-soa­re­lui și se pun pe baie de aburi timp de 3 ore. După aceea se stre­coară, se pun în sticluțe de cu­loa­re închisă și se păstrează la fri­gider. Aplicați un tam­pon mic de pansament îmbibat cu soluție, de mai multe ori pe zi. Îl puteți ține ziua și noaptea, până la vindecare, dar schimbat des, ca să fie în permanență umed. Îi do­resc fratelui dvs. însănătoșire grabnică!

CLAUDIA S. – Sebeș

„Am fost diagnosticată cu fibroadenom (benign) la sân” (Răspuns pentru CORINA S. – București)

Dragă doamnă, deoarece afecțiunea este benignă, șansele de vindecare sunt foarte mari. Folosiți în acest sens comprese cu planta Mărul-lupului de trei ori pe zi, care se țin timp de o oră, sau comprese cu tinctură din aceeași plantă. Se fac succesiv comprese cu tinc­tură de Mărul-lu­pu­lui și aplicații cu unguent de Mă­rul-lupului și Gălbenele. Acest tratament este valabil și pentru noduli (indiferent de natura lor) și răni greu vin­decabile. Vă doresc sănătate!

FLORICA D. – Blaj

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian