Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

DIRECȚIA 5

Și celebra trupă bucureșteană Di­recția 5 a pornit, săptămâna aceasta, la drum, pentru a-și promova noul al­bum: „Senzitiv”. Lansarea are loc pe 24 Martie, printr-un concert de zile mari, la Sala Palatului din București.

Cu mii de concerte la activ, Di­recţia 5 este o prezenţă extrem de populară și îndrăgită pe scenele româ­nești. Are 33 de ani de existență și a format o gene­rație întreagă de fani. Înființată de Ma­rian Ionescu (chitară bas, pian și com­pozitor), trupa a lansat primul ei album în 1991, iar de atunci a scos câte un ma­terial discografic pe an. Cu tim­pul, succesul fabulos de care se bucură i-a molipsit și pe iu­bitorii de muzică bună din alte țări. Au lansat peste 30 de al­bume, peste 400 de melodii, prin­tre care și unele cre­ate în cola­borare cu nu­me im­por­tante din mu­zica ro­mâ­neas­că: Pa­ula Se­ling, An­dra, Lo­redana Gro­za etc.

Au câștigat nu­me­roase premii, pre­­cum: „Cel mai bun videoclip” la MTV Romanian Awards; un premiu doi, la Bregenz Fes­tival din    Austria; „Al­bumul a­nului”, „Artistul anului” „Cel mai Bun cân­tec pop-rock” și Premiul pen­tru „Cel mai bun con­cept discografic”, la Premiile Muzi­cale Radio România.

Formația a cunoscut mai multe mo­­dificări. As­tăzi este compusă din: Ma­rian Io­nescu, Cristi Enache, Nicu Da­malan, Alina „Alinka” Crișan (fos­tă membră ASIA), Laurențiu Zmau și Carmin Ionescu.

Direcția 5 și-a început turneul de promovare a noului disc „Senzitiv” pe 5 Martie, la Sibiu, și îl vor continua ast­fel: 9 Martie – Arad; 10 Martie – Târgu Mureș; 14 Martie – Deva; 15 Martie – Pitești; 16 Martie – Oradea; 18 Martie – Craiova; 24 Martie – București; 30 Martie – Cluj-Napoca și pe 20 Aprilie – Constanța.

(Bilete pentru concerte puteți găsi în rețeaua iaBilet.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian