Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„De doi ani sufăr de cistită cronică” (Răspuns pentru DIANA – București, F. AS nr. 1559)

Foto: Shutterstock

Pentru cistită, recomand cu încredere urmă­to­rul tratament: comprese cu ulei de ricin presat la rece și ulei esențial bio de Oregano, de două ori pe zi. Se pune o compresă de bumbac (3 dischete demachiante mari, suprapuse) cu 3 picături de ulei de Oregano, direct pe zona vezicii. Apoi se stă întinsă în pat, 15 minute.

* Intern: ceai de Coada-calului, Sânziene, Mes­teacăn, tinctură de Coada-șoricelului.

Țineți tratamentul trei săptămâni, chiar dacă veți scăpa de simptome după prima săptămână.                                                                                                                                                           

Ca informații suplimentare:

* Este esențial ca ambele uleiuri să fie de ca­litate superioară. Eu am folosit Ulei de ricin Her­bal Sana (la sticlă de 200 ml). Cel mai bun ulei esențial de oregano este de la firma „Sonnentor”. O altă firmă bună este „Aromateria”.

* Cu aceste recomandări, eu m-am vindecat de o cistită avansată. Nu am vrut să ajung iar la antibiotic. Și am reușit. Numai bine!

T. POP

„Fiica mea are o durere de dinți care s-a extins la ceafă și frunte” (Răspuns pentru MEDEEA – Oradea, F. AS nr. 1604)

Din câte reiese din cele scrise, fiica dvs. a făcut investigații și consultații care au exclus o cauză de natură fizică, iar tratamentele pe care le-a făcut nu au dat niciun rezultat. Deși pare greu de crezut, aceste suferințe pot avea o cauză psihică – de­presie și/sau anxietate. Aceste afecțiuni au mereu și simptome de natură fizică. Vă sfătuiesc să mer­geți cu fata la un psihiatru bun și em­patic, poate chiar specializat pe ado­lescenți și tineri. Dacă va fi ne­voie de un trata­ment, să nu vă speriați. Im­portant este ca fiica dvs. să se simtă bine și să ducă o viață nor­mală.

MARIA – București

„Caut un regim pentru diverticuloză colonică” (Răspuns pentru CĂLIN R. – Suceava, F. AS nr. 1601)

Domnule Călin, aș vrea să vă ajut cu o informație pentru diverticuloza colonică, informație pe care am pri­mit-o și eu prin intermediul revistei Asul Verde. Cu mulți ani în urmă, eram chinuit de dureri și de gânduri legate de această boală. Sunt de la țară, și până când să ajung la doctorul de specialitate, mi-a luat timp. Exa­me­nul de colonos­co­pie pe care l-am fă­cut mi-a dat diag­nosticul de di­ver­ti­culoză la colon. Când mi s-a propus operație, nu am vrut să aud, și pentru că nepoata mea, de câte ori venea la mine, îmi aducea Formula AS și Asul Verde, am decis să caut un tratament natural. În cele din urmă, m-am decis să apelez la pro­dusele fir­mei „Secret Herbs”, achizițio­nate apelând la nu­­mărul de telefon 0748/11.24.20 (am găsit nu­mărul în re­vistă). Numele lor sunt Digestton și Cell­force Ca­na­dian Sweeet Extract, produse de d-na dr. Himovith. Încet, încet, toate simp­tomele mi-au dispărut și iacătă că m-am hotărât să-ți răspund, să te ajut, așa cum m-au ajutat și pe mine și pe mulți alții această minunată revistă.

Pentru ziariștii „Formulei AS”, îmi ridic pă­lăria!

Dumnezeu să te ajute!

M. MUREȘAN – Alunișu, Cluj

„Nu reușesc, nicicum, să scap de constipație” (Răspuns pentru PAUL – Maramureș, F. AS nr. 1588)

Cea mai bună șansă pentru a scăpa de cons­tipație și a reveni la normal este pur și simplu să consumați mai multe fibre (20-35 g) pe zi. Fi­brele absorb apa și fac scaunul mai moale și mai voluminos, fapt ce accelerează procesul di­gestiv în organismul dumneavoastră.

* Începeți ziua cu un castron de tărâțe de cereale bogate în fibre, cum ar fi cele de ovăz, grâu, fulgi de porumb, servite cu lapte bătut sau iaurt cu conținut mic de grăsimi. Fibre conțin și prunele, fasolea uscată, perele, stafidele, smo­chinele, nucile, ovăzul. Amestecați o linguriță de semințe pisate de Psyllium într-o cană cu apă caldă, lăsați să se infuzeze timp de două ore, după care adăugați lămâie și miere după gust și apoi beți. Psyllium este principalul ingredient din multe laxative care se pot procura din farmacii sau magazine de produse naturiste.

* Puteți folosi și semințe de in râșnite. Aces­tea au un conținut bogat în fibre și acizi grași ome­ga 3. Luați o lingură de semințe râșnite prin râșnița de cafea, de două-trei ori pe zi. Dacă nu vă place gustul lor, adăugați-le în castronul cu tă­râțe sau mâncați-le dimineața, într-un cocktail de fructe sau într-un pahar cu suc de portocale.

* Beți o ceașcă de cafea dimineața, aceasta are un efect de eliberare a tractului digestiv prin sti­mularea colonului. Dacă nu puteți bea cafea, con­sumați altă băutură caldă, cum ar fi: ceai de plante (Păpădie, Crușin, flori de Soc), pregătite în infuzie, 200 ml apă clocotită cu o linguriță de plantă. Se beau trei căni pe zi.

* Un efect stimulator asupra intestinului îl are și sucul de lămâie, care este un laxativ natu­ral.

* Faceți exerciții fizice în mod regulat. De ase­menea, plimbări zilnice, cel puțin o plimbare pe zi.

* O altă alternativă este să fo­losiți din când în când câte un supozitor cu glice­rină.

Sănătate vă doresc!

M.O. STANCU – Balș, jud. Olt

„Bebelușul meu este tot timpul balonat și are un hemangiom”

Pentru tratarea hemangio­mu­lui și dispariția lui: * Ungeți-l cu suc proaspăt de Gălbenele, obți­nut din flori (date prin mașina de tocat), de mai multe ori pe zi. Noap­tea se pune alifie de Gălbe­nele – sub leu­co­plast. * Ungeți cu sevă din frun­ză de Urechelniță (Iar­ba ciutei), tăiată pe lung. * Ungeți cu Bitter Suedez (de cel bun), dar înainte aplicați alifia de Gălbenele. * Un­geți cu alifie de Tă­tăneasă. * Frunze de Cedru sau Chi­pa­ros: se spală, se pun într-o sticlă până la gât, se pune rachiu de 38° (Secară etc.). Se lasă 10 zile la cald. Se stre­coa­ră, se tam­po­nează de 3-4 ori pe zi. Alt tra­tament foarte bun, dar mai com­plicat: 2 linguri tămâie bună (smir­nă) mă­runțită foarte fin prin ma­și­na elec­trică de cafea, 2 lin­guri ceară albine (ceară so­li­dă) dată pe răzătoare se amestecă bine și se ada­ugă 6 linguri ulei de măsline. Se pun la foc pe baie de aburi, până se topesc in­gre­dien­tele. Se amestecă me­reu cu o spatulă obligatoriu din lemn. Trebuie să fie ca o cremă de față. Dacă e mai ta­re, se adaugă ulei de măsline și se pune iar pe foc (baie de aburi). Stra­tul care se aplică să fie de 5 mm. Se acoperă cu ti­fon steril și se pune leu­co­plast. Nu se mai umblă la pansament 24-28 de ore. Apoi se desface, se aruncă, se face pauză 2 zile și se repetă pâ­nă la dis­pariție. Do­resc be­belușului însănătoșire grab­nică și să nu mai aibă ni­ciodată probleme!

SOFIA C. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian