Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„La doar 41 de ani, a primit diagnosticul de carcinom pulmonar”

Bună ziua!

Mă numesc Niculae Marian și doresc să îl ajut pe colegul meu Ștefan Fețeanu care a fost diag­nos­ticat cu o boală necruțătoare.

Ștefan Fețeanu traversează o perioadă foarte grea în aceste clipe și are nevoie de tot spri­jinul nostru. Născut la 13 august 1982, în orașul Găești, județul Dâmbovița, Ștefan a avut o viață nu tocmai simplă, confruntându-se încă din fragedă copilărie cu pierderea tatălui. Cu toate acestea, a reușit să-și construiască o viață, o carieră și să-și întemeieze propria familie, fiind tatăl unui băiețel de 12 ani.

În Noiembrie 2023, la doar 41 de ani, Ștefan a primit, în urma unor investigații, diagnosticul de carcinom pulmonar, stadiu 3B, inoperabil la data diagnosticării, având în vedere dimensiunea și po­ziționarea tumorii. Astfel, după un lung șir de ana­lize și investigații suplimentare, din ianuarie 2024 a început cursa contracrono­metru împotriva morții, cu primele ședințe dintr-un plan de tratament com­bi­nat de chimio­tera­pie/radioterapie, în speranța sto­pă­rii evolu­ției/reducerii tumorii și pregătirii pen­tru o in­tervenție chirur­gicală care i-ar putea aduce salvarea.

Cum necazurile nu vin niciodată singure, tatăl vitreg al lui Ștefan urmează un tratament greu și costisitor pentru cancer la esofag, acest lucru pu­nând o presiune psihică și financiară incredibilă asupra acestei familii greu încercate.

Dragi cititori ai revistei „Formula AS”, întrucât gesturile dvs. umanitare au devenit legendare, un fapt rar întâlnit în zilele noastre, prietenii și familia lui Ștefan vă cheamă să vă alăturați eforturilor de strân­gere a fondurilor necesare intervenției chi­rurgicale, având credința că puținul celor mulți ar putea fi un real ajutor pentru Ștefan și familia sa, în această luptă nedreaptă cu boala!

RON: RO41BREL0005525481020100

EUR: LT563250058398583378, cod BIC/SWIFT: REVOLT21

USD: LT563250058398583378, cod BIC/SWIFT: REVOLT21

Conturile sunt deschise la Revolut UAB Bank, pe numele Fețeanu Ștefan

Cu stimă,

NICULAE MARIAN

„Deși suntem salariați, costurile operației copilului nostru ne depășesc posibilitățile”

Stimată redacție,

Mă numesc Firu Alin Cătălin și sunt tatăl lui Fabian – un băiețel în vârstă de 13 ani, care a fost diagnosticat cu o afecțiune cardiologică ce necesită intervenție chirurgicală urgentă care nu poate fi efectuată în România. Copilul a fost diagnosticat în trecut și cu epilepsie, întârziere globală de dezvoltare. Toate aceste afecțiuni se datorează unui sindrom foarte rar, în care a fost încadrat de curând, sindromul CFC (cardiofaciocutanat) care îi afec­tează permanent calitatea vieții. Fabian ur­mează terapie de 7 ani și necesită în con­tinuare în­gri­jire specială, fiind în­cadrat în grad de handicap grav.

În deplasarea din Noiembrie 2023 la Spitalul „Marie Curie”, medicii ne-au recomandat să facem o intervenție pe cord deschis, care are avantajul de a nu mai trebui intervenit ulterior. Pentru a reuși, ea ar trebui făcută în 6 luni, din care două au trecut deja… Am identificat două clinici unde se poate efectua: Boston și Roma. La ultima dintre ele, in­tervenția costă circa 40.000 de euro și pentru că nu poate fi efectuată în România, vom avea trimitere avizată de medicul specialist și de Casa de Să­nătate, iar banii vor fi decontați între cele două țări (România și Italia) conform legis­lației europene. Deși suntem salariați atât eu cât și soția mea, chel­tu­ielileprevăzute depășesc cu mult posi­bilitățile noas­tre. Pen­tru a găsi resurse finaciare, am în­ființat o asocia­ție nu­mi­tă „Visuri și spe­ranță pentru Fa­bi”, ale cărei acte sunt în curs de eliberare, la Ju­de­cătoria Cra­iova. Astfel vom putea primi 3,5% din im­pozitul pe sa­larii de la per­soa­ne fizice sau din impozitul pe pro­fit de la per­soane juridice. Anul acesta nu ne bazăm pe o sumă mare, deoarece majoritatea oamenilor pe care i-am con­tactat au direcționat deja impozitul. De aceea, vă rugăm să ne ajutați să putem achita cheltuielile de transport și cazare, pe durata operației lui Fabian și a controalelor ulterioare. Suntem într-o cursă con­tracronometru pentru salvarea copilului nostru.

Pentru cei care doresc să ne ajute, menționez contul meu bancar

RO93INGB0000999906600572, deschis la ING Bank, filiala Ișalnița.

Atașez documente în sprijinul celor afirmate mai sus.

Vă mulțumesc în numele vieții copilului meu,

FIRU ALIN-CĂTĂLIN – localitatea Ișalnița, strada Unirii nr. 74, jud. Dolj, cod 207340,tel. 0760/29.27.50

„Am un picior amputat și mă deplasez foarte greu”

Subsemnatul Pihoda Florenț, domiciliat în orașul Sărmașu, județul Mureș, mă adresez dvs. din următorul motiv: anul trecut mi-a fost amputat parțial un picior, mai am doar călcâiul, mă deplasez foarte greu și deja se văd oasele. Atașez acestei scri­sori și documentele medicale din Cluj, care confirmă cele sus menționate. Vă rog din suflet ajutați-mă, cu cât vă pune Domnul pe inimă, de­oarece nu am pe nimeni. Am mare nevoie de aju­torul vostru și de susținerea voastră. Doresc ca Dum­­nezeu să vă răsplătească cu sănătate și cu mul­te binecuvântări.

Vă mulțumesc!

PIHODA FLORENȚ – str. Ghioceilor nr. 32A, loc. Sărmașu, jud. Mureș, cod 547515

„N-am crezut vreodată că voi ajunge să cer ajutor”

Doamnă Sânziana Pop,

Vă scriu aceste rânduri, mânată de situația critică în care mă aflu. Nu mi-am putut imagina vreodată că voi ajunge în situația în care să nu-mi pot suporta financiar plata tratamentelor recoman­date de medicii de specialitate, să fiu obligată să cer ajutor. După ce am rămas văduvă, la o vârstă destul de tânără, acum două săptămâni, a decedat și mama mea, cu care locuiam și de care aveam grijă. Am rămas singură și bolnavă. Din pensia pe care o am, după aproximativ 35 de ani în industria chi­mică, abia reușesc să îmi acopăr cheltuielile urgențe (medicamente, întreținere cu cheltuielile locuinței etc.). Sufăr de poliar­troză reumatoidă, o boală care mi-a atacat toate articulațiile, fapt pentru care mă deplasez foarte greu. Dar nu este singura suferință care mă chinuie. Din fișa de observație a medicilor de specialitate pot enumera: boală mixtă de țesut conjunctiv; artroză de șolduri bilaterală; os­teo­poroză în tratament – maladia Dupuytren, boala Ba­sedow, hipotiroidism. Tumoră vezicală re­zec­­tată, litiază renală; adenopatie subangilo-man­dibulară dreaptă; ulcer gastric. Pentru toate cele expuse am atașat docu­men­­tele doveditoare. De aceea, rugămintea mea se îndreaptă spre un ajutor financiar, pen­tru a putea achita unele costuri ale medica­mentelor, care nu sunt acoperite de C.A.S.

Am cont în lei deschis la Banca Tran­silvania, pe numele BAROI MARIA, RO87BTRLRONCRT0CJ6142301.

Cu stimă și mulțumiri,

BAROI MARIA – com. Dumbrava Roșie, sat Cut, jud. Neamț, cod 617187, tel. 0744/23.16.60

1 Comment
  1. BUNA ZIUA DRAGA FORMULA AS! VA URMARESC PE INTERNET SI SINT PROFUND IMPRESIONATA DE CALITATEA SI INALTUL STANDARD AL REVISTEI. LAUDA , ADMIRATIE SI RECUNOSTIINTA DNEI SINZIANA POP SI TUTUROR COLABORATORILOR CARE NE ADUC NORMALUL SI NE FAC VIATA MAI FRUMOASA. AS DORI SA OBTIN TEL LUI STEFAN FETEANU DIN GAIESTI, DOLJ CA SA IL CONTACTEZ PERSONAL. CALDUROASE MULTUMIRI SI TOATE URARILE DE BINE SI SANATATE!

    PAULA STIRBEI
    MIAMI, FLORIDA -USA-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian