Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru GEORGETA I. – Slatina, F. AS nr. 1606: „Nu mă pot vindeca de eritem nodos”

Dr. RAREȘ SIMU – Centrul de Sănătate şi Viaţă „Armonia”, Bucureşti și Cluj-Napoca, tel. 0766.29.84.58

Eritemul nodos este o afecțiune inflamatorie a țesutului subcutanat, caracterizată prin apariția unor noduli dureroși sub piele. Această inflamație este rezultatul unei reacții exagerate a sistemului imun declan­șată de anumiți factori. De obicei, acești noduli apar pe mem­brele in­fe­rioare, dar pot fi prezenți și pe mem­brele superioare sau alte zone. Ea se asociază cu febră, dureri arti­cu­lare și stare ge­ne­rală alterată. În evoluție, nodulii devin violacei, apoi maro-gălbui, si­milar cu o vânătaie (echimoză). Acest proces poa­te dura 4-6 săptămâni. În unele cazuri, în func­ție de cauza care a provocat reacția sistemului imun, evoluția este recurentă, cu episoade care se repetă. Cauzele cele mai frecvente care duc la apariția erite­mului nodos sunt legate de infecții virale – virusuri herpetice, hepatitice sau alte virusuri, inclusiv HIV, de infecții bacteriene – streptococ, tuberculoză, sal­monella, yersinia, cam­pylobacter, mycoplasma pne­u­moniae, de infecții fun­gice (cu ciuperci) – cocci­dioi­domicoza, blasto­mi­coza, de infecții parazitare – amoebiaza, giardia, de boli autoimune – în special bo­lile inflamatorii intestinale (boala Crohn, recto­co­lita ulcerohemo­ra­gică), de alte boli inflamatorii cronice – sarcoi­do­za, de anumite medicamente – în special contra­ceptivele orale, salicilați, amoxicilina, AINS, de boli neoplazice – limfom sau leucemie, de anumite si­­tuații fiziologice – sarcina. Boala apare cel mai frec­vent la adultul tanăr (20-35 ani) și este mai frec­ventă la femei față de bărbați (raport 4/1). Evo­luția este autolimitantă, episodul acut se remite de obicei în decurs 1-3 luni. Aceste episoade se pot re­peta mai ales atunci când nu se descoperă și nu este tra­tată cauza. Chiar și în situația unei infecții strep­tococice, tratată corect, poate exista o recădere într-un interval de până la 6 luni. Există și cazuri în care nu se identifică nici o cauză – eritemul nodos idio­pa­tic. În aceste cazuri, 30% din pacienți evolu­ează cu episoade repetate de eritem nodos. Trata­men­tul medicamentos clasic presupune, de obicei, ad­mi­nis­trarea de antiinflamatoare nesteroidiene (aspiri­na, ibuprofen, naproxen) sau, în situații mai grave, de corticosteroizi (medrol, prednison) sau colchici­na, la cei care nu răspund la tratamentele anterioare.

În cazul dvs., pentru că nu reușiți să scăpați de această afecțiune, vă recomand să efectuați investi­gații amănunțite, pentru a identifica o posibilă cau­ză care să vă întrețină această afecțiune. Trebuie luat în calcul inclusiv un eventual tratament medi­camentos pe care îl urmați. Dacă se identifică o cauză anume, tre­buie rezolvată prin­tr-un tratament adecvat.

Ca remedii complementare pen­tru eritemul nodos, vă reco­mand o cură imunomodulatoare cu: extract de Ar­te­­misia absin­thium (pelin), Mo­rin­da citrifolia (noni) și Ribes ni­grum (coa­căz-negru), 3 luni, cu pau­ză o lună, și apoi se reia. În plus, pu­teți ad­ministra acizi grași de tip ome­ga 3, în doze de 2000-2500 mg pe zi, cu efect antiin­fla­mator și imuno­mo­du­lator. Un pre­pa­rat bun în acest sens îl găsiți la Cen­trul de Via­ță și Să­nă­tate Armonia – „cap­sule 4 uleiuri”. Ca re­me­dii ho­me­­o­pate, vă recomand Apis ch5, Anti­mo­nium crudum ch5 și Bo­vis­ta ch30, ad­mi­nistrate câte două doze pe zi, o cură de 3 luni. De ase­me­nea, vă reco­mand să reduceți sau să eliminați din ali­mentație pro­dusele cu efect pro­in­fla­mator – glutenul, pro­­tei­nele ani­ma­le din carne și lac­tate, grăsimile animale saturate.

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.85.12.77, 0314.21.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me

„Cum mă pot vindeca de rectocolită ulcero-hemoragică” (Răspuns pentru ALEXANDRA – Galați, F. AS nr. 1607)

Rectocolita ulcero-hemoragică este un tip de boală inflamatorie intestinală care afectează în mod specific mucoasa rectului și se extin­de variabil și la nivelul mucoa­sei co­lonului. Varianta naturală a diferitelor remedii existente în co­merţ sunt pro­dusele din gama Imunyze.

Imunyze Defense 140 g pulbere liofilizată con­ţi­ne anticorpi aviari de tip Y. Produsele din gama Imunyze se caracterizează prin activitate antimi­crobiană, anti­in­flamatoare și imunomodulatoare.

Mod de administrare: se administrează o pe­rioadă de 60-90 zile, câte 4 doze de pulbere pe zi, dizolvată într-un lichid (100 ml), evitându-se con­sumul de alimente sau lichide timp de o oră după administrare. Menţionez faptul că produsele din gama Imunyze sunt naturale şi fără efecte adverse, fiind contraindicate doar persoanelor cu alergie la ou. Pentru mai multe informatii, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Com­ple­mentară Imunyze. Multă sănătate!

„Sufăr de hernie hiatală cu alunecare” (Răspuns pentru NICULINA – Caracal, F. AS nr.1607)

Un produs natural care vă poate ajuta este supli­mentul alimentar Imunyze HEALTCARE 5 ml soluție.

Utilizarea produselor din gama IMUNYZE aju­tă la prevenirea și combaterea infecțiilor cu ger­meni patogeni, prezentând activitate antimicro­bi­ană, antiinflamatoare și imunomodulatoare. Protei­ne­le imunologic active conţinute asigură imuniza­rea pasivă a organismului şi au efect de stimulare a funcțiilor sistemului imunitar. Mod de utilizare: 1 flacon pe zi (5 ml/doza) (a se consuma în „tihnă”, soluția se plimbă prin cavitatea bucală și apoi se va înghiți). Produsul se utilizează o dată pe zi, timp de 30-90 de zile. Nu se mai consumă nimic două ore! În cazul dumneavoastră, cel mai probabil va fi necesară administrarea îndelungată a acestui pro­dus. Pentru mai multe informații, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Com­plementară Imunyze. Multă sănătate!

„Mama are mâncărimi insuportabile pe tot corpul” (Răspuns pentru G. A. – Iași, F. AS nr. 1607)

Mâncărimea este un simptom al bolilor de piele, cum ar fi ec­zema (inclusiv dermatita ato­pi­că) sau psoriazisul. Aceste afecți­uni dermatologice necesită sfatul unui medic specialist, dar puteți ajuta la combaterea lor și prin utilizarea unor produse adec­vate. În cadrul companiei noastre se obţin pro­du­se 100% naturale, utilizate cu suc­ces, inclusiv în terapia unor afec­ţiuni imunome­diate, aşa cum este şi afecțiunea de care suferiți. Aces­­­­­te produse fac parte din gama Imunyze şi au la bază imunoglo­bu­linele Y, precum şi alţi factori imu­nomodulatori. Produsele se pot administra to­pic în prima eta­pă și, în funcție de răspunsul imu­nitar al orga­nis­mului, se stabilește etapa ur­mătoare. Local, adminis­trăm so­luție sterilă spray Imunyze Skin Repair 100 ml, cu rol antiin­fla­mator, și crema Imunyze Skin Refresh 50 g, cu efect de hidra­tare și refacere în profunzime a zo­nelor afectate.

Pe baza unui consult şi a ana­lizelor care să confirme diagnos­ti­cul clinic, medicii terapeuţi aparţinând Cabinetu­lui de Medicină Complemen­tară Imunyze vă pot pre­scrie un protocol terapeutic benefic pentru afec­ţiunea mamei dumneavoastră.

Multă sănătate!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788.23.38.73, 0258.86.56.77

„Sufăr de depresie majoră și ciroză hepatică” (Răspuns pentru VIORICA – Suceava, F. AS nr. 1607)

Din lista lungă de afecțiuni, ciroza hepatică și problemele renale (menționați că ați avut puroi la ri­nichi) se rezolvă consumând 150 g argilă „ALGO” pe zi timp de mai multe luni. Dumnea­voas­tră consumați argilă, dar probabil că este de la altă firmă. Și dacă este ALGO, atunci cantitatea zil­nică este prea mică.

Pentru depresia majoră, dacă vă permiteți finan­ciar, vă reco­mand CBD ozonat 2000 u.i. Brain Regen. Nu are efecte secundare.

În Romania, încă se consideră că este jenant să apelăm la serviciile unui medic specialist psihiatru, dar pentru problema pe care o aveți există antide­pre­sive eficiente.

Pentru detalii vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

ADRIAN UDREA – fitoterapeut, nutriționist, wellness coach – Timișoara, tel. 0766.75.02.01, e-mail: [email protected]

„Fiul meu are 15 ani și suferă de sindrom afectiv bipolar” (Răspuns pentru MARIA – Pitești, F. AS nr. 1604)

Sindromul bipolar se caracterizează prin schimbări de dispoziție, de la un moment la altul, fără a implica în mod necesar un factor declanșator.

Conduită terapeutică:

1. Menținerea unui tract intes­ti­nal salubru, știut fiind faptul că o mare parte din imunitate și din neu­ro­transmițătorii stării de bine pro­vin din zona abdominală. În acest sens, cele mai indicate plante pen­tru deparazitarea organismului sunt Măceșul, Ghințura, Iarba-mare, Țintaura, Pelinul, Nuca neagră și Cuișoa­rele. Plantele se pot folosi sub formă de ceai, tinc­tură sau capsule. Se ține o cură de 14 zile, o dată la 3 luni. După perioada de deparazitare, se va urma, pentru o lună de zile, un tratament cu Simbiotice (prebiotic+probiotic).

2. Administrarea de remedii cu efect psiho-reglator precum: • Acizii grași Omega 3 și 6, uleiul de pește alternativ cu uleiul de cânepă și Omega din alge (câte o lună fiecare). • Complexul de Vita­mine B, obținut din drojdie de bere și polen – susți­ne funcționarea sistemului nervos și activitatea psiho-emoțională. • Roinița, Passiflora, Păducel, Su­nătoare – se pot folosi alternativ, câte o lună, în formă de tinctură sau capsule.

3. Creare unui program zilnic care să implice:

• Practicarea unui sport adaptat vârstei (tenis de câmp, înot, dans, arte marțiale).

• Limitarea expunerii la tabletă/calculator, telefon.

• Consiliere psihoterapeutică.

• Plan nutrițional adecvat, bogat în proteine complete (ou, pește, leguminoase), grăsimi sănă­toa­se (nuci, semințe, unt) și carbohidrați complecși (pâine integrală, cereale integrale).

• Plimbări frecvente în natură (mers desculț pe iarbă sau pe nisip în zone curate), excursii la munte, la mare, băi termale.

Pentru detalii vă aștept să-mi scrieți pe adresa de e-mail!

Gânduri bune!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian