Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Când este frig, am înțepături în zona toracică” (Răspuns pentru DUMITRU – Brașov)

Foto: Shutterstock

Problema dvs. de sănătate este complexă. Fiind alergic de 44 de ani la fân, este clar că aveți un teren aler­gic. De aceea organismul dvs. reac­ționează așa la frig. Sunteți alergic și la frig. Având și hipertensiune ar­terială, ca toți pacienții cu tulburări cardiovas­cu­lare, reacționați puțin mai violent la frig, frigul fiind un factor agravant în apa­riția anginei pectorale, a car­diopatiei ische­mice dureroase. De aceea, vă recomand să evitați frigul (deci să eliminați cauza) și ca tra­ta­ment ad­juvant, ceai de păducel (250 ml pe zi, 15 zile pe lună), Super Coenzima Q10 (2 capsu­le pe zi), Pro­tect 4 Life (3 capsule pe zi). Vă doresc sănătate!

IULIANA – Bacău

„Fata mea suferă de anorexie” (Răspuns pentru NINA – București)

Fiica mea are 16 ani și suferă de aproape un an de anorexie. A scăzut 42% din greutatea normală pentru înălțimea și vârsta ei. Acum este în tra­tament, din păcate nu vă pot da informații unde să găsiți ajutor în România (noi trăim în altă țară). Dar am învățat mul­te despre boala ei și poate ceva din experiența noastră vă poate ajuta. Anorexia este o boală psihică, și fără cooperarea pacientului nu se poate ajunge la recupe­rare (are foarte multe ase­mănări cu alcoolis­mul). Die­ta restrictivă as­cun­­de alte probleme, în general legate de încre­de­rea în propria persoană, capacitatea de a prelua respon­sa­bili­tăți, teama de viitor sau de insucces. Sunt mai multe stadii în care se poate afla pa­cien­tul, unul dintre ele, în care se pare că se află fata dvs., este de negare a problemei. Vă pot recoman­da urmă­toa­rele: l Rugați-vă zilnic pentru ea. l În­cercați să aflați cât mai multe despre natura și efectele bolii. Citiți la biblio­tecă sau pe In­ternet. l Aveți o dis­cuție cu fata în care să îi spuneți că sunteți foarte îngrijorată și să o asi­gu­rați că veți fi lângă ea și o veți ajuta cu ce are nevoie. l Căutați un psiholog sau psihiatru cu expe­riență în probleme de alimen­tație, și un dietetician. Un doctor generalist nu poate vindeca boala, dar pa­ci­en­tul trebuie urmărit pentru efectele negative și cri­tice pe care le are starea de mal­nutriție. l Cu cât o veți în­demna mai mult să mă­nânce, fata va rezista. Pentru ea, înfometarea as­cunde o altă luptă lăun­tri­că, pentru care nu are alte mij­loace. În plus, starea de mal­nu­triție aduce modifi­cări în creier și gândire, pa­cientul nu vede lucrurile normal și nu poate înțe­lege vorbe raționale. l Evitați discuțiile legate de mân­­care, die­tă, forma corpului, aparență fizică. l Hră­­nirea trebuie să se facă gra­dual, la sfatul unui dietetician și sub observație me­dicală, pentru că sunt riscuri mari asociate. l Nu vă așteptați la o soluție peste noapte, boala durează câți­va ani, chiar dacă nu este mereu în stare critică. Că­deri sunt foarte proba­bil să apară, mai ales atunci când crește nivelul de stres. l Aveți răbdare. În ace­lași timp, împăcați-vă cu ideea că este viața ei și nu o puteți controla, ea este singura persoa­nă care poa­te face schimbări. Sprijinul și încrederea dvs. sunt foar­te importante, dar nu îi puteți trăi viața. l În­cer­cați să păstrați ceva nor­ma­litate în viață, să îi acor­dați fetei și atenție pozitivă, să o încurajați în suc­ce­sele ei și să o ajutați să vadă ros­tul vieții în viitor. Vă doresc să aveți încredere și spe­ranță, există vin­decare, cere multă răbdare și com­pasiune. Dum­nezeu să vă ajute!

LARISA – Canada

„Fetița mea nu poate scăpa de limbrici” (Răspuns pentru ADRIANA – Zalău)

Doamnă, încercați să-i dați fetiței dvs. morcov crud, ras pe răzătoarea mică, câteva zile la rând. Cu­nosc un caz care urmând această recomandare a scă­pat de necaz. Încercați cu încredere,

SOFIA – Cluj-Napoca

„Am probleme la ochi cauzate de calculator” (Răspuns pentru RĂZVAN – Botoșani)

Exercițiile, prac­ticate regulat, de­tensionează și rela­xea­ză ochii, și nu iau foarte mult timp (10-15 minute pe zi). Eu le practic nu prea regu­lat, din păcate, dar m-au ajutat totuși. Lu­crez în dome­niul web designului și in­ter­netului, și stau cu ochii în calculator de ceva ani. Am miopie și astig­ma­tism destul de mare, și m-au inte­resat diverse metode de a-mi mai relaxa ochii din când în când. Sper că veți încerca și va­rianta aceasta, bine­în­țeles, în afara celor recomandate de medici, și sper să vă ajute.

CRISTINA – Brașov

„Am fost diagnosticată cu fibroadenom (benign) la sân” (Răspuns pentru CORINA S. – București)

Dragă doamnă, deoarece afecțiunea este be­nignă, șansele de vindecare sunt foarte mari. Folosiți în acest sens comprese cu planta mărul-lupului de trei ori pe zi, care se țin timp de o oră, sau comprese cu tinctură din aceeași plantă. Se fac succesiv comprese cu tinc­tură de mărul-lu­pu­lui și aplicații cu unguent de mă­rul-lupului și gălbenele. Acest tratament este valabil și pentru noduli (indiferent de natura lor) și răni greu vin­decabile. Vă doresc sănătate!

FLORICA D. – Blaj

„Sufăr de rectocolită  ulcero-hemoragică” (Răspuns pentru VERONICA – Galați )

În F.AS a fost prezentat un caz de rec­to­colită ulcero-hemoragică, la care trata­men­te­le alopate instituite nu au dat rezultate. Starea bolna­vu­lui agra­vân­du-se, s-a apelat la tera­pie natu­ristă cu Eridiarom (com­primate pe bază de afine). Pri­mele semne de ameliorare au apărut la o lună, cu remisiu­ne totală la 6 luni de tratament. Eridia­ro­mul este produs de prof. univ. dr. Roman Morar din Cluj-Na­poca. Se găsește în farmacii.

Vă doresc rezultate similare!

COSMIN

„Are diaree în permanență, de câțiva ani” (Răspuns pentru RODICA – Dej)

1 Bolile digestive se vin­decă spectaculos prin­tr-o cură de 3 săptă­mâni cu ar­gilă. Aceasta are efect bactericid și antito­xic foarte pu­ter­nic împotriva Helico­bac­ter pylori și a altor agenți pa­togeni.

Avantajul argilei este că prote­jează flora in­testi­nală, ceea ce nu se întâmplă în cazul folosirii antibio­tice­lor.

ing. chimist MIRCEA BOCAN – Alba-Iulia

2 Folosiți pieliță de la pipota găi­nilor crescute la țară, cu vârsta mai mare de un an. Pielița se curăță, se spală și se pune la uscat, la tem­pera­tura camerei, la loc curat. 2-3 bucățele uscate se sfărâmă într-un mojar sau o pânză cu­rată, se pun într-o linguriță cu ceai și se beau. Se repetă trata­me­ntul până la stoparea diareei.

CONSTANȚA – Galați

Sugestiile oferite prin răspunsurile cititorilor noștri nu suplinesc sfatul unui medic specialist.

Adresați-vă și unor cadre calificate.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian