Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am 24 de ani și sufăr de enurezis nocturn” (Răspuns pentru OANA – Cluj)

Foto: Shutterstock

Fiindcă am colecția „Formulei AS”, vă redau o re­țetă luată din nr. 659 (pag. 7), care sună astfel: se frea­că un gălbenuș de ou cu o linguriță de sare fină. Când a devenit pastă, se împarte cantitatea în două și se pune pe două pansamente sterile. Se aplică pe piele în zona rinichilor. Se ține până când pielea începe să-și schimbe culoarea (rozacee). Dacă din acea noapte nu se văd rezultatele, atunci se repetă tratamentul pes­te o săptămână, și dacă nici atunci nu se rezolvă, se mai face o lună. Reușita este sigură. Să dea Dum­nezeu să vă fie de folos.

CONSTANTIN – Botoșani

„Caut tratamente alternative pentru adenom hipofizar gonadotrop” (Răspuns pentru E.V. – Craiova)

Cercetările au dovedit că la toate tumorile în care se încadrează și adenomul dvs., de mare aju­tor sunt compresele cu aburi de coa­da-calu­lui, care fac ca tumora benignă sau malig­nă să stagneze și să dispară încetul cu înce­tul. Pentru aceasta, se iau două mâini de plan­tă, care se pun într-o sită pe o oală cu apă care fierbe în clocot, și după ce planta s-a în­muiat, se pune într-o pânză de bumbac și se apli­că caldă pe zona bolnavă. Se menține două ore. În cazuri grave, compresa se pune încă o dată sau de două ori, chiar și noaptea. Planta se poate refolosi de 3-4 ori. La prânz, se aplică com­prese cu bitter suedez pe zona bolnavă, care este unsă în prealabil cu untură de porc sau cremă de gălbenele. Pentru aceasta, o bucată de vată se umezește cu bitter suedez și se aplică pe zona bol­navă, se acoperă cu vată uscată, apoi cu un plastic și ceva călduros și se men­ține 4 ore. Intern, se bea dimi­neața și seara, cu o ju­mă­tate de oră înainte de masă, câte o cană de ceai de coada-calului, care se prepară prin infuzarea scurtă a unei lingurițe de plantă la 1/4 l apă. Pe parcursul zilei, se beau cu înghițituri mici 1,5 – 2 l ceai dintr-un ames­tec de 300 g gălbenele, 100 g coada-șoricelului și 100 g urzică, care se prepară ca și ceaiul de coada-calului. Doresc ca tratamentele recomandate să vă fie de folos!

VIORICA – București

„Am fost diagnosticată cu etmoidită” (Răspuns pentru IULIANA R.    – Drăgănești, jud. Prahova)

Pentru această afecțiune se aplică pe zona bolnavă un săculeț de pânză umplut cu flori de mușețel, lumâ­nă­rică, coada-șoricelu­lui și cimbru, proaspete sau ușor uscate. Din aceleași plante se beau înghi­țitură cu în­ghițitură 4 căni de ceai pe zi, preparat dintr-o lingu­riță cu vârf de amestec infuzat scurt în 1/4 l apă. Pen­tru dureri spastice, se spală fața cu infuzie caldă de urzi­că, se fricționează și se pune pe ea un săculeț de pânză umplut cu pedicuță tăiată mă­runt. De aseme­nea, se aplică com­pre­se cu bitter suedez pe zona bol­na­vă, care în prealabil se unge cu cremă de gălbenele. O buca­tă de vată se stro­peș­te cu bitter și se aplică pe față, iar dea­su­pra se pune o bucată de vată uscată, un plastic sau ceva călduros. Se stă la pat 4 ore. În plus, se beau 3 lingurițe de bitter diluat cu ceaiul recoman­dat, înainte și după fiecare masă.

MARA – Deva

„Caut leac pentru ciocuri la călcâi” (Răspuns pentru MARIN R. – București)

Pentru ciocuri la călcâie și alte afecțiuni, ca artro­za­rea articulațiilor la degete sau la încheieturi (de­pu­neri de calciu etc.) vă recomand o metodă fără efecte secundare: tratamentul cu tablă de cupru. Metodă de tratament: • Se face rost de tablă de cupru (să fie cu­rată), sunt necesare 2 bucăți, de câte 7 cm fiecare, de formă pătrată, iar grosimea să fie de la 2 la 3 milimetri. Marginile se șlefuiesc, pentru a nu fi peri­col de accidente în manevrare. • Se procură bandaje din bumbac, in sau cânepă (exclus material plastic). Bandajele se folosesc la învelirea în 3-4 straturi a celor două bucăți de tablă de cu­pru. • Tablele de cupru se încăl­zesc la fla­căra sobei (dar fără să ardă), se iau cu un clește-patent și se pun pe bandajul pre­gătit. • Se învelesc în 3-4 straturi pe toate păr­țile, pentru ca metalul să nu intre în con­tact cu pielea. Deci, mare grijă la acest capitol.    Plăcile bandajate se iau cu mâna și se aplică pe locul afectat, punându-le și ridicându-le până devin suportabile. Atunci le lăsăm să acționeze, până simțim că a scăzut intensi­tatea căldurii. În acest moment, vom proceda la des­facerea unuia sau a două bandaje și vom conti­nua apli­carea căldurii până când iar se va simți scăde­rea tem­peraturii și vom ajunge să punem tablele goa­le di­rect pe piele. Lăsăm să acționeze căldura direct, până se răcesc tablele complet, astfel ședința a luat sfâr­șit. Locul tratat se va unge ulterior cu o cremă care să stimuleze țesuturile ce au fost tratate printr-un masaj ușor. Pentru călcâi: tablele încălzite și pregă­tite ca mai sus se pun pe o scândurică și așezăm căl­câiul afectat pe ele, cu grijă să nu se producă arsuri. Tratamentul se face zilnic. Rezultatele se obțin cam în 10 ședințe, în funcție de gravitatea afecțiunii. Atât eu, cât și alți cunoscuți ori membri ai familiei mele am obținut re­zul­tate bune. Vă doresc succes și să­nă­tate,

GHEORGHE A.    – Cluj-Napoca

„Fetița noastră are o boală intestinală inflamatorie și colon iritabil cu tranzit accelerat” (Răspuns pentru TATIANA E. – Piatra-Neamț)

Dragă mămică îngrijorată, și eu am trecut prin­tr-o astfel de tulburare intestinală, după mai mul­te anti­biotice, pentru că acest „anti-bios” dezechili­brea­ză flo­ra microbiană pe tot traseul digestiv, precum și flora de putrefacție și de fermentație. Fap­tul că și dvs. suferiți de o astfel de tulburare înseamnă că un mi­crob comun s-a instalat. Pentru a exclude presu­pu­ne­rea, faceți amândouă examen coprobacterio­logic. Pe urmă, căutați un medic die­te­tician, care să vă reco­mande o schemă de tratament cu enzime pentru copii. Dvs. puteți lua după fiecare masă Triferment dra­jeuri. Indicațiile sunt și în tulburări dispeptice, de pu­trefacție și fermen­tație, profilactic și curativ, în cursul sau în urma tratamentelor cu sulfami­de sau antibio­tice. La adulți, se iau 2 drajeuri, cu apă, în timpul sau după mesele principale. Se mai găsesc în comerț și enzime buvabile, de prove­niență italiană, foarte bune. Se folo­sesc după prospect. Fetiței puteți să-i dați, după fiecare masă, 3 picături de vitamina A, cu pipeta, direct pe lim­bă, după mesele princi­pa­le. Alte pre­pa­rate, fără pă­rerea medicului die­tetician, nu sunt per­mise. Între mese, puteți lua ceai de melisă (Melissa officinalis), feni­cul (Foeniculum vul­gare) și anason (Pimpinella ani­sum) – câte 1/2 linguriță din fiecare, la 1 l apă, decoct ușor. Se bea între mese, e foarte aro­mat și bun. Prin uleiul volatil ce îl conține, înlătură co­li­­cile produse de acumularea de ga­ze, ajută digestia, re­face flora micro­bi­ană. Sunt sigură că aveți o reco­man­dare de regim alimentar, cu evi­ta­rea sucurilor din comerț, colo­ran­ților și preparatelor din carne, mai ales de porc, cu supe de pui, la care se aruncă prima apă, pește la discreție brânză de vaci, mămăligă și pâine neagră ușor prăjită, bu­dinci din griș și orez cu mere rase și sos din zahăr ars, compoturi la discreție, și ce mai știți dvs. că nu vă fa­ce rău. Copiii au mare putere de vindecare. Dvs. puteți lua pentru încordarea ner­voasă 15 picături de tinctură de valeriană (Valeriana officinalis) seara, cu 2 ore înainte de culcare. Acțio­nează asupra siste­mu­lui nervos neurovegetativ cu mare eficacitate. Vă do­resc sănătate. Cu prietenie,

VALERIA P. – Brașov

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian