Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru CRISTIAN T. – Spania, F. AS nr. 1606: „După operația pentru deviație de sept, am rămas cu niște bâzâituri permanente în urechi”

Dr. Ioan Gheorghe Mărginean – Medic primar O.R.L. C.M.I. – O.R.L. „SANOMED” Sibiu, str. Dr. I. Rațiu nr. 4, Tel. 0722/73.52.72

Acufenele sau tinitus (vâjâieli sau țiuituri) sunt senzații sonore care nu-și găsesc originea într-o sursă de sunet exterioară pa­cien­tu­lui. Ele pot fi subiective (perce­pute nu­mai de bolnav) și obiective (se­si­zate atât de paci­ent, cât și de an­turaj). Acufenele subiective nu sunt o boală de sine stătătoare, ci un simp­tom, în cazul unor tulburări func­­ționale de diferite tipuri și loca­li­zări care în timp pot duce la pier­de­rea calității vieții (insom­nie, anxi­e­tate, depresie etc.). Acufenele de care suferiți dvs. au o eti­ologie ne­urosen­zo­rială, fiind percepute drept sunete con­ti­nue sau inter­mi­tente, egale sau pulsatile, vâjâit, țiu­it, foșnet, șuierat etc. Adesea sunt înso­țite de hi­po­acuzie neurosen­zo­rială (slăbirea au­zu­lui), vertij, tul­bu­rări de echilibru, grețuri, vărsături și trans­pi­ra­ții. Stre­sul, hiperten­si­unea arterială, insu­fi­ciența circulatorie vertebro-bazilară, diabetul zaharat sau expunerea la zgo­mot și intem­pe­rii pot fi cauza sau factorul favo­ri­zant în declan­șarea acu­fe­nelor și tulburărilor de echili­bru. Hipertonia musculaturii cefei din spon­diloza cervicală modifică activi­ta­tea spon­ta­nă a căilor ner­voase de la nivelul ganglio­ni­lor spinali cervi­cali către nu­cleii auditivi, cu apa­ri­ția de vertij, hipo­acuzie, acufene, cefalee. Cu tra­ta­ment, prog­nos­ticul acufenelor simptomatice în cazul unui sindrom de coloană cervicală este bun (dispariția sau atenuarea zgo­mo­telor), însă fără tratament, cu cât perioa­da de evoluție a unui zgo­mot otic este mai lungă, cu atât este mai puțin posi­bil ca acesta să dispară.

Tratamentul tinitusului este complex, adesea indi­vidualizat și se poate schematiza astfel: exer­ci­tii fizice, aplicații locale calde, unde scurte, masaj cervical. • Terapia medicamentoasă constă în per­fu­zii cu pentoxifilină, piracetam, vitaminele B1 și B6, mezoterapie cu Gerovital H3, administrare orală de Ginkgo Biloba și Passiflora sau Valeriană (2 x 1 tabletă/zi).

Beneficiați de tratament la cabinetul medical O.R.L.– dr. I. Ghe. Mărginean, din Sibiu.

(Pentru pacienții din țară și străinătate, se asi­gu­ră: cazare, masă și transport.)

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.85.12.77, 0314.21.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me

„Anestezicele locale îmi produc șoc anafilactic” (Răspuns pentru T. M., F. AS nr. 1587)

Utilizarea produselor din gama IMUNYZE au activitate antimicrobiană, antiinflamatoare și imu­nomodulatoare. Proteinele imuno­lo­gic active con­ţinute asigură imuniza­rea pasivă a organismului şi au efect de sti­mu­lare a funcțiilor sistemului imunitar. Tratamentul este de lungă durată (câteva luni). Pe­rioada ad­mi­nistrării imunoglo­bulinei, precum şi proto­co­lul terapeutic se modulează de la pacient la pacient. În plus, terapia pe bază de IgY aviară reacţionează diferit de la un organism la altul. Terapia cu IgY se poate adminis­tra tuturor categoriilor de pacienţi în scop preven­tiv (pentru susţinere imunitară), singura contrain­dicaţie fiind alergia la ou. Pentru a beneficia de un protocol terapeutic adecvat, contactaţi medicii te­ra­peuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Com­ple­mentară Imunyze, producă­to­rul acestor produse.

Multă sănătate!

„Caut tratament pentru vaginită cronică” (Răspuns pentru ANONIMĂ, F. AS nr. 1587)

Stimată doamnă, suplimentele alimentare din gama Imunyze s-au dovedit a fi deosebit de efi­ciente în cazul pacientelor diagnosticate cu astfel de afecțiuni. Acestea sunt produse pe bază de imuno­glo­bulină Y, având specificitate faţă de diverşii agenţi pa­togeni localizaţi la nivelul aparatului ge­ni­tal. Pacientele ca­re au apelat la aceas­tă terapie com­­plementară s-au vindecat, res­pec­tând cu stric­te­ţe in­dicaţiile me­di­ci­lor terapeuţi de la Ca­binetul de Me­dicină Com­ple­men­­tară Imunyze. Pro­du­sele noastre au pro­pri­etăţi anti­in­fla­ma­to­rii, anti­mi­cro­biene şi imu­­no­modula­toa­­re, în plus, au rolul de a regla dis­funcțiile sis­temului imunitar. Pentru a be­neficia de un pro­tocol te­rapeutic adec­vat, con­tactaţi medicii tera­pe­uţi din cadrul Cabine­tului de Me­di­­cină Com­­ple­men­tară Imu­nyze, pro­du­că­torul aces­tor produse.

Multă sănătate!

ADRIAN UDREA – fitoterapeut, nutriționist, wellness coach – Timișoara, tel. 0766.75.02.01, e-mail: [email protected]

„De 2 ani sufăr de o durere la cotul stâng” (Răspuns pentru CORNEL – Italia, F. AS nr. 1604)

Această durere de la nivelul cotului, care în timp s-a cronicizat, indică prezența în organism a in­fla­mației. Orice pro­ces inflamator are la rădăcină (cauză) factori precum infecții (bacteriene, fungice, para­zitare), intoleranțe alimentare (la gluten, lactate), alimentație acidifi­antă (bogată în zahăr, făină albă, alimente procesate, uleiuri rafinate, dezechilibrate în raportul Omega 3&Omega 6), solicitări frecvente ale unui segment al corpului sau articulației (afectări profesionale sau ocupaționale).

Conduita terapeutică:

• Se evită alimentația procesată sau conservată, făina albă, zahărul, sarea iodată, uleiul rafinat, înlo­cuindu-se cu alimente preparate în casă, cu făina in­te­grală, pâine fără gluten integrală, melasă li­chi­dă, miere naturală, ștevie, legume și fructe proaspe­te, și uleiuri presate la rece (măsline, cocos, do­vleac, rapiță). Se recomandă a se consuma alimen­te preparate la cuptor sau prin fierbere.

• Se vor prefera alimentele de sezon și, pe cât po­sibil, autohtone, în special în cazul fructelor și legumelor.

• Între mese, se va lăsa o pauză de 4-5 ore pentru o prelucrare intestinală optimă, evitându-se gustările sau „ciugulelile’’.

Ca remedii naturale, sunt de un real folos:

• Acizii grași esențiali tip Omega, proveniți din pește sau din surse vegetale (alge, ulei de in, ulei de cânepă).

• Capsule pe bază de gheara-diavolului (Har­pa­gophytum), Boswellia și MSM (Metilsulfo­nil­metan): combat inflamația, au efect analgezic (re­duc durerea) și redau mobilitatea articulară.

• Extractul din Muguri de coacăz-negru: are acțiune asemănătoare cortizonului și combate orice proces inflamator, indiferent de localizare.

Alte plante care pot fi de mare ajutor, consu­mate sub formă de ceai sau tinctură, sunt: scoarța de salcie, crețușca (colțul-lupului) și frunzele de frasin.

Pentru uz extern, se va folosi un unguent pe bază de sare de Bazna, arnică și gheara-diavolului.

Pentru detalii suplimentare, vă aștept să-mi scrieți pe adresa de e-mail!

Gânduri bune!

„Cum pot scăpa de operație de hipertiroidie?” (Răspuns pentru CAMELIA – Ohio, SUA, F. AS nr. 1604)

Hipertiroidismul este o afecțiune a glandei ti­roide care se caracterizează prin creșterea produc­ției tiroidiene, ceea ce duce la o stare metabolică hiperactivă. Principalele manifestări prin care se recunoaște aceasta problemă de sănătate sunt stări de nervozitate, iritabilitate, senzația permanentă de cald, insomnie, tremurul mâinilor, bătăi rapide ale inimii, globi oculari proeminenți etc.

Abordarea terapeutică:

Medicina naturală dispune de remedii și plante medicinale care pot veni în ajutorul celor care se confruntă cu o tiroidă prea activă. Cele mai efi­ciente în această direcție sunt:

• Florile de sânziene galbene (drăgaică): este considerată planta tiroidei, având un rol de reglare asupra activității acesteia. Drăgaica are o acțiune calmantă și sedativă asupra sistemului nervos.

• Roinița (Melisa): reduce spasmele și excitația nervoasă de la nivelul sistemului nervos și digestiv, fiind binevenită în stări de anxietate, nervozitate și insomnie.

• Talpa-gâștei: este cea mai indicată plantă în cazuri de ritm cardiac neregulat și pentru tensiunea arterială oscilantă.

•    Păducelul este planta inimii, care acționează benefic în toate afecțiunile cardiace cu substrat nervos.

• Extractul gemoterapic din muguri de sânger: este indicat în hipertiroidism, mai ales atunci când există afectare cardiacă și asupra globilor oculari.

• Acizii grași esențiali Omega: sunt indis­pen­sabili organismului în orice stare de inflamație, stres, sistem imunitar dezechilibrat. Se pot alterna uleiul de cânepă, uleiul de pește și uleiul de in.

Alte recomandări: mersul desculț prin iarbă sau pe nisip, în zone curate, expunerea la soare, practicarea unui sport preferat, dietă, socializare, alimentație sănătoasă.

Pentru detalii, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail!

Multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian