Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

GEMOTERAPIE PENTRU BĂRBAȚI

• Extracte gemoterapice recomandate în dezechilibre și afecțiuni specifice sexului masculin •

Din gama largă a extractelor gemotera­pice fabricate la noi în țară (peste 65 la număr) vom face referire doar la câteva dintre ele, cu rol de echilibrare a hormonilor sexuali masculini, a libidoului și ca tratament al afecțiu­nilor prostatei.

Echilibrante hormonale masculine – semințele Frasinului și mlădițele de Sequoia –

Frasinul – ajutorul bărbaților

Extractul din semințe de Frasin este, prin exce­lență, gemoterapicul sexului masculin, fiind reco­mandat doar bărbaților. Studiat și introdus în ge­mo­terapie de dr. Fernando Piterà di Clima, medic italian și cercetător în dome­niul gemo­te­rapiei, are mare eficiență în acțiunea afrodiziacă și de stimu­lare hormonală, pe axa hipotalamus-hipofiză-go­nade masculine.

Principala recomandare, dar nu singura, este pentru creșterea libi­dou­lui. Se va administra la ti­neri și adulți, singur sau aso­ciat cu Extractul din a­menți de Stejar și Extractul din amenți de Mes­tea­căn, iar la vârstnici, cu Extractul din mlădițe de Sequoia.

De asemenea, medicii specializați în gemote­rapie recomandă Extractul din se­mințe de Frasin în aso­cie­re cu alte extracte gemote­rapice, în diferite dezechi­li­bre de tipul: as­tenospermie (motili­ta­te scăzută a sper­ma­­to­zoizi­lor), oligo­sper­mie (număr scăzut de sper­mato­zoizi), insuficiență testi­cu­la­ră, sterilitate mas­culină etc. În aceste situații, efec­tua­rea sper­mo­gramei și recoman­da­rea unui medic spe­cia­lizat în gemoterapie poate duce, în multe din cazuri, la ameliorarea sau chiar rezolva­rea dez­echilibrului constatat.

Extractul din mlădițe de Sequoia le este reco­man­dat atât bărbaților, cât și femeilor, dar este con­siderat, totuși, un remediu mai adecvat sexului mas­­culin. Arborele de Sequoia și-a făcut intrarea în gemoterapie în anii 1970, fiind studiat de însuși părintele metodei gemoterapice, dr. Pol Henry, din Belgia, care a evidențiat – am zice deloc întâm­plă­tor – recomandarea mlădițelor de Sequoia în geria­trie, datorită efectul tonic general, pre­cum și de sti­mulare a funcţiilor sexuale. Este un ve­ritabil anti­aging – energizant, anti­scle­ro­zant, revitalizant, sti­mulator general – util în special vârstnicilor sau în situaţii de îmbătrânire prematură. De fiecare da­tă, administrarea acestui ge­mo­terapic poate reechilibra și readuce energia.

O precauție la administrarea acestui extract gemoterapic e necesară în cazul tumorilor secre­toare ale testiculelor, deoarece acțiunea sa se realizează cu stimularea 17-cetosteroizi.

Echilibrarea libidoului – amenții de Mesteacăn și amenții de Salcie –

În ce privește libidoul – dorința se­xuală – gemoterapia are recomandări atât în cazul unui libido scăzut, cât și în cazul unor situații de exa­cerbare a acestuia.

Astfel, Extractul din amenți de Mesteacăn este eficient în dezechilibre din sfera sexuală, care se manifestă cu diminuare de libido (atât la bărbați, cât și la femei). În cazul bărbaților, amenții de Mes­teacăn se vor asocia cu Extractul din semințe de Frasin – gemoterapicul de elecție al sexului mas­cu­lin – și, eventual, cu Extractul din muguri de Ste­jar, pentru efectul energizant.

În schimb, Extractul din amenți de Salcie – recomandat atât bărbaților, cât și femeilor – are un efect reglator, calmant, în cazul exacerbării dorin­țelor sexuale la bărbați, de tipul onanism, priapism, sau nimfomanie, în cazul femeilor.

O altă recomandare este în cazurile cu ejaculare precoce, când se poate asocia cu Extractul din amenți de Stejar, cu două administrări pe zi.

Pentru că astfel de probleme sunt foarte rar exprimate ca solicitări către medic, din jenă, este bine de știut că Extractul din amenți de Salcie poate fi de ajutor în cazurile aces­tea de hiperexcitabi­litate sexuală. Curele vor fi de 2-4 luni, de la caz la caz, continuate și după primele ameliorări pentru un efect de durată. Este de luat în calcul și tratamentul home­o­pat, care va realiza o indi­vi­dualizare pentru readuce­rea echilibrului.

Afecțiunile prostatei

În cazul afecțiunilor prostatei, corecta diag­nosticare realizată de medicul urolog este esențială, multe dintre simptome regăsindu-se în afecțiuni diverse, cum sunt: prostatita, adenomul de prostată (hiperplazia benignă de prostată), precum și în cazul cancerului de prostată.

Alături de medicația recoman­dată de medic în cazul prostatitelor și al adenomului de prostată, se pot adu­ce în completare extracte ge­mo­terapice cu efect de reducere a procesului inflamator și a creșterii în volum a prostatei.

Principalele extracte gemo­terapice recoman­da­te sunt: Extrac­tul din muguri de Coacăz negru – pentru efectul antiinflamator, Extractul din mlădițe de Merișor – pentru efectul antiscleros și Extractul din mlădițe de Iarbă neagră – în pros­ta­titele acute, pen­tru reducerea disconfortului la uri­nare. Se poate apela și la com­plexul gemo­te­rapic Poly­gemma 27 – Prostată, care combină efec­tele mugurilor de Coacăz negru și ale mlă­di­țe­lor de Merișor cu acțiunea bine cunoscută a unor extracte fitoterapice din fructe de Palmier pitic, rădăcină de Urzică, scoarță de Prun african și semințe de Dovleac.

Este important ca persoana să apeleze la medic de la primele simptome neplăcute (pot să apară și la vârste mai fragede, nu numai la vârstnici), precum dificultăți la urinare, senzație de arsură, usturime sau durere la urinare, nevoia puternică și frecventă de a urina chiar și în timpul nopții, ejaculare dureroasă etc.

De asemenea, apelând și la un medic specializat în gemoterapie, se vor putea primi recomandări, inclusiv în cazul cancerului de prostată, ca terapie adjuvantă celei oncologice.

Prevenția – ca mod ideal de viețuire

Ne referim mereu la prevenție, ca abordare a modalității de păstrare a stării optime de sănătate.

Cu referire la su­biec­tul abordat în acest arti­col – gemoterapie pentru băr­bați – putem reco­man­da o cură periodică, de urmat o dată sau de două ori pe an, cu extrac­tele gemote­ra­pice din se­mințe de Fra­sin și mlă­dițe de Se­quoia, pentru susținerea echilibrului hor­­monilor se­xuali mas­cu­lini și a to­nu­sului ge­neral. În acest sens a fost gândit și com­plexul ge­mo­terapic Poly­gemma 10 – antiaging bărbați, ca­re pe lângă se­min­țe de Frasin și mlădițe de Se­quoia, conține și muguri de Arin negru, cu acțiune antiinflamatoare generală, antioxidantă și de pro­tecție vasculară, sus­ține circulația sângelui la nivel periferic, contribuind în plus și la o bună activi­tate mentală și cognitivă.

Iată cum gemoterapia își găsește aplicabilitatea în multiple situații și afec­țiuni specifice bărbatului. Sperăm să beneficieze cât mai mulți dintre ei de acest ajutor blând și pro­fund, adus de părțile tinere ale plantelor.

Farm. CARMEN PONORAN

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian