Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mă confrunt cu o transpirație excesivă” (Răspuns pentru ALEXANDRA – Canada, F. AS nr. 1347)

Foto: Shutterstock

Transpirațiile abundente se întâlnesc în tu­ber­cu­loză, menopauză, insuficiență respiratorie cro­nică, emo­­tivitate, după administrarea de aspirină, pa­ra­cetamol, după ceai de soc. Plante cu efecte de­o­se­bite în transpirație sunt: sal­via, crețișoara, coada-calului. Se bea o cană de ceai dimineața, pe stomacul gol, din acest amestec, o perioadă mai lungă. Ceai din amestec de frunze de stejar și frunze de mesteacăn – se pun do­uă linguri la 1 litru de apă clo­co­tită. Se acoperă 10 mi­nute. Se beau două căni pe zi, din care ul­ti­ma îna­inte de culcare. Extern: băi generale călduțe cu de­coct din ace de brad – 25 g la 5 l de apă. Multă să­nătate!

ANA – Sibiu

„Cum pot scăpa de     halitosis?” (Răspuns pentru MONICA – Spania, F. AS nr. 1347)

Mirosul urât al gurii, în ma­joritatea cazurilor, este cauzat de o bacterie care trăiește în gu­ră și pro­du­ce substanțe urât mi­ro­sitoare. Acestea se produc noap­tea, de­oarece ziua are loc oxi­genarea ca­vității bu­cale. Dacă se cons­ta­tă o digestie de­fec­tu­oa­să, se re­comandă timp de 10 zile o ali­men­tație fără gră­simi, bazată pe sucuri naturale preparate în ca­să. Se face de trei ori pe zi gar­ga­ră cu ceai de salvie căl­duț. Se clă­tește gura cu in­fu­zie de mentă. Mul­tă să­nătate!

ANA – Sibiu

„Am făcut depresie și am hipertensiune” (Răspuns pentru CĂTĂLINA – Arad, F. AS nr. 1502)

Stimată d-nă Cătălina Micloș, problemele de să­nă­tate pe care le aveți sunt perfect rezolvabile! V-o spun din experiența proprie. Timp de 5 ani de zile, în urma unei trau­me cumplite pe care am suferit-o, am trăit în­tr-o lume aproape de coșmar (depresie severă, in­somnie cronică, atacuri de panică, tensiune oscilantă). Bineînțeles că am urmat tratamente alopate, dar rezultatele erau aproape nule. Dumnezeu mi-a scos în cale un fost profesor din facultate, care mi-a re­co­man­dat două produse natu­rale, fabricate în SUA (fos­tul meu pro­fesor de chimie trăiește în America, de când a ieșit la pensie). Am­bele medicamente conțin sub­stanțe ac­tive 100% naturale și, de câțiva ani, sunt dispo­ni­bile și în Ro­mânia. Veți cere, dacă doriți să în­cercați: Rho­diola Rosea și As­wa­ganda. V-aș putea da multe amă­nunte, dar vă spun esen­țialul: sistemul nervos și sistemul imu­nitar vă vor fi vindecate fără a crea de­pen­dență sau a avea efec­te secundare! Un alt aspect al vindecării îl con­sti­tuie ușurarea sufletului. Căuta­ți-vă un preot duhov­nic și spovediți-vă! Măcar vinerea țineți post și citiți unul dintre Acatistele Maicii Dom­nu­lui (ideal ar fi să citiți zilnic, timp de 40 de zile). Din când în când, împărțiți (dăruiți) o pâine unui sărac. Nimic nu se poate fără ajutorul bunului Dumnezeu și al Măicuței Sale. Veți vedea că, pur și simplu, toată boa­­la trupului și a sufletului va dispărea, ca și când nici n-ar fi fost vreodată! Vă doresc din suflet sănătate și cu­raj!

DANIELA

„Fetița mea suferă de boala Crohn” (Răspuns pentru NICOLETA – Canada, F. AS nr. 1548)

Dragă redacție, apreciez foarte mult revista „For­mu­la AS” și o procur de câte ori am ocazia (eu locuiesc la țară). Îmi plac în special rubricile „Cititorii în­trea­bă” și „Cititorii răspund” și mă bucur să pot ajuta și eu pe cineva. V-am trimis la redacție un prospect al unui medicament apărut acum vreo 5 ani. În acest pros­­pect sunt menționate boala Crohn și poliartrita re­u­­matoidă ca boli care beneficiază de tratament cu acest medicament. El se numește Remicade (denumire co­mercială). Sper ca informația să vă folosească. Mergeți cu pros­pectul la un medic spe­­cialist și vedeți ce se poate face. Îi doresc multă să­nă­tate fiicei dvs.

IULIA – Târgu Neamț

„Negii mi-au invadat tot corpul” (Răspuns pentru RAMONA – Timișoara, F. AS nr. 1552)

2. Încerc să vă împărtășesc din experiența mea, poate o să vă fie de folos: acum foarte mulți ani, am ajutat o nepoțică să scape de mulțimea de negi care îi acoperiseră mâinile, ducând-o la un der­matolog bă­trân, care i-a dat o rețetă cu Metionină. În scurt timp, negii s-au uscat și au căzut ca niște coji, fără să lase nici un fel de urme. Medicul a murit de mult și rețeta s-a pierdut. Mai târziu, fiind biochimistă, am citit în literatura de specialitate că apariția negilor este favorizată de o proastă funcționare a ficatului, tocmai din lipsa acestor acizi aminați din care face parte metio­nina. Așa am salvat o bună prietenă de la o ciroză, care îi pro­vocase o erupție de negi și, făcându-i analizele pen­tru ficat, au ieșit foarte alterate. Tratându-și ficatul, a scăpat și de negi. Din păcate, medicii dermatologi nu prea știu acest lucru. Sfatul meu este să vă ana­lizați ficatul și să căutați un medic dermatolog mai cu experiență, spu­nându-i ce v-am scris. În speranța că veți găsi pe cineva mai informat și mai com­petent, eu vă doresc multă sănătate și succes în rezol­varea aces­tei probleme!

NATALIA – Iași

1. Doresc să vă recomand un tratament naturist cu rezultate bune. Se spală porțiunea afectată cu săpun normal, fără a se freca dur, după care se șterge prin tamponare cu hârtie. După uscarea pielii, se ia din grădină un melc cu cochilie, se prinde de că­suță cu mâna, nelăsându-l să intre înăuntru și se ung ne­gii cu soluția de pe talpa lui. Tratamentul se face di­mi­neața și seara, până la vin­decare. După ungere, pe su­prafața pielii rămâne un strat foarte subțire, făinos. Nu se șterge, acesta e cel care vin­decă! Melcii trebuie să fie protejați. După tratament, puneți-i în grădină sau în­tr-o cutie de carton și dați-le de mâncare (salată ver­de, varză crudă). Să nu cumva să-i aruncați sau să-i dis­trugeți, ei sunt făcători de minuni! Vă dau două exemple: un vecin avea negi pe ambele mâini (era bar­man, lu­cra în me­diu umed și era disperat din cau­za lor); a fă­cut acest tratament și în trei zile i-au dispărut. Un bă­iat de 8 ani a avut peste 200 de negi pe ambele mâini. Copiii nu se mai jucau cu el. După câteva zile, a venit la mine și, cu o bucu­rie de nedescris, mi-a ară­tat mâi­nile. Erau curate. Și-a recăpătat prietenii. Nu este lip­sit de importanță ca tratamentul să fie însoțit de o ru­gă­ciune. Nimic nu se face fără puterea lui Dumnezeu. Vă doresc sănătate și liniște!

TRAIAN P. –    Sibiu

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian