Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un remediu naturist pentru dermatită de iradiere”

Foto: Shutterstock

Apelez la bunăvoința cititorilor revistei dvs., spe­rând că voi fi ajutată. Anul trecut am fost ope­rată de cancer de sân stadiul I, urmat de chimio­­terapie și ra­dioterapie. Problema cu care mă con­frunt este ur­mătoarea: am făcut dermatită de ira­diere și vă rog să-mi recoman­dați un remediu natu­rist pentru aceas­tă afecțiune. Vă mulțumesc.

MARIA – SUA

„Sufăr de limfom non Hodgkin”

Am 30 de ani și vă scriu cu rugămintea să mă aju­tați. În toamna anului trecut am fost diagnos­ticată cu    ulcer gastric, am făcut tratament, apoi am fost ope­ra­tă în ianuarie a.c. de un abces intergas­trocolic drept. După operație mi s-a spus că nu am ulcer. Având dureri de stomac, am făcut niște in­vestigații la o cli­nică de specialitate, iar rezultatul la tomografie a fost: masă tumorală voluminoasă cu contur policiclic an­frac­tuoasă ce infiltrează și stenozează porțiunea ori­zontală a stomacului, pro­cidenta în atmosfera lipo­matoasă ce bordează ma­rea curbură evoluând până sub peretele abdominal anterior drept. La biopsie: lim­fom non Hodgkin. V-aș ruga să-mi spuneți dacă există tra­tamente naturiste, ce regim alimentar tre­buie ținut sau dacă este necesară intervenția chirur­gicală pen­tru extir­parea stomacului, recomandată de doctori. Vă mulțumesc anticipat.

IOANA – Ploiești

„Tatălui meu i s-a recomandat alimentație specială pentru intestin scurt”

Tatăl meu a suferit multiple operații la intestin în urma unei ocluzii intestinale și din cauză că îi apă­reau fistule, i-a fost tăiată o foarte mare parte din in­tes­tin, așa încât la ora actuală are un metru de in­tes­tin gros și un metru de intes­tin subțire. Ni s-a spus de la spital că acum trebuie să consume ali­mente specia­le pentru intestin scurt, deoa­rece hra­na nu apucă să fie asimilată pe o distanță atât de scur­tă și că trebuie să obținem un tip de hrană ca și cea folosită de cosmo­nauți, care să conțină tot ce ar con­ține o masă nor­ma­lă, dar totul foarte concentrat și ușor de asimilat. Vă rog mult să îmi spuneți de unde aș putea obține o astfel de hrană, cam ce ar trebui să consume ca să fie cât mai ușor de asimilat, pentru că în spital nimeni nu este în măsură să ne spună care este alimentația adec­vată în acest caz. Vă mulțumesc.

CRINA T.

„Tata are carcinom scuamos moderat diferențiat”

Tatăl meu (65 de ani) a fost diag­nosticat în urma en­doscopiei, biop­siei și tomo­gra­fiei făcute pe esofag cu car­ci­nom scuamos moderat di­­fe­ren­țiat. Vestea a căzut ca o bom­bă. Tata nu știe absolut ni­mic, iar acum se simte foarte bine. Ana­lizele de sânge sunt bune, tomo­gra­­fia a ară­­­tat că boala este doar pe eso­fag, nu s-a răs­pân­­dit. Am vrea să evi­tăm ope­­ra­ția, asta deoarece ta­ta are pro­bleme cu respi­rația în urma unei vechi boli de plă­mâni și chirur­gul a spus că s-ar putea să nu reziste pe masa de ope­rație. Me­dicul on­­colog a spus că tata trebuie să în­ce­apă ime­diat ra­dio- și chi­mio­te­ra­pia, boala fiind în faza de început. Pu­tem evita acest trata­ment agre­siv? E­xis­tă un trata­ment natu­rist pentru așa ceva? Doamne aju­tă!

LEONTINA – Pitești

„Am uter infantil”

Am 30 de ani și vă scriu în speranța că există un tratament pen­tru a mă putea aju­ta în această pro­blemă de sănătate. Până a­cum, mai mulți doctori gi­ne­cologi mi-au spus că trebuie să pierd mai multe sar­cini pentru ca uterul să revină la normal, ceea ce nu cred că este o soluție. Am pierdut până acum două sarcini între două și trei luni. Îmi doresc foarte mult un copil și v-am scris în speranța că există în țară o clinică sau un tratament care să mă ajute în această problemă. Vă mulțumesc!

MIHAELA – Satu Mare

„Bebelușul meu este tot timpul balonat și are un hemangiom”

Sunt o cititoare fidelă a revistei „Formula AS”. Vă scriu cu rugă­min­­tea să-mi recomandați o cale na­tu­ris­tă de tratare a bebelușului meu de 2 luni și jumătate. Este mai tot tim­pul balonat și are un somn foarte agitat (în special noaptea). Am în­cer­cat ceai pentru colici (Baby Calm, Colimix) și alte me­di­camente reco­man­date de me­dic, dar nimic nu dă re­zultat. De ase­me­nea, băiețelul meu are un he­man­giom pe brațul stâng. Există vreun remediu natu­rist de estom­pare sau vindecare a acestei ano­malii conge­ni­tale? Cu mulțumiri,

CRISTINA – Cluj

„Fiica mea are peritendinită calcară”

Fiica mea are 26 ani și în urmă cu două luni a avut dureri mari la umărul stâng. După consul­tul medical i s-a pus diagnosticul de peritendinită calcară. În urma tratamentului pe care l-a urmat (infiltrații), durerile au dispărut, dar i s-a spus că s-ar putea să apară din nou. Nu cunoaștem prea multe despre aceas­tă boală, de aceea rugăm citi­torii revistei care știu vreun tratament naturist pen­tru peritendinită să ne scrie. Vă mulțumim.

VERONICA – Deva

„Fiica mea are psihoză discordantă”

Sunt o mamă disperată. Vă rog să mă ajutați să gă­­sesc un tratament natu­rist pentru a-mi vindeca fiica, în vârstă de 35 ani. La 20 de ani a suferit o de­pre­sie puternică cu atacuri de panică. I s-a pus diagnosticul de psihoză discor­dantă. A făcut trata­men­te antidepre­si­ve, dar boala nu s-a remediat. Mo­men­tan refuză medica­men­tele, refuză să meargă la doctor, este foarte ner­voa­să, cu o stare psihică anormală, are vedenii de tot felul. Vă rog din suflet să mă aju­tați să-mi scap fiica de sufe­rința cum­pli­tă prin care trece. Vă do­resc sănătate.

ILKA – Arad

„Fratele meu are fisură anală și constipație cronică”

Fratele meu este imobilizat la pat de 10 ani și de 4 luni are dureri insu­por­tabile. A fost internat în spital, unde i s-a pus diagnosticul fisură anală și con­sti­pație cronică și i s-a dat tratament medicamentos, dar acest trata­ment nu l-a ajutat. Are dureri cum­pli­te, nu poate dormi și nici nu mai vrea să mănânce, de frică să nu-l doară mai rău. Vă rog din suflet să mă ajutați, dacă știți cumva un tratament naturist sau de orice fel, dar cu efect cât mai rapid, sau să-mi spuneți dacă există vreo clinică particulară de proctologie în Alba Iulia. Orice sfat este binevenit. Vă mul­țu­mesc din suflet și vă doresc multă sănătate.

Ioan Petrea – Cugir

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian