Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Un incendiu ne-a mistuit casa”

Dragă revistă Formula AS,

Mă numesc Tomescu Adina Valeria și vă scriu cu speranță de sprijin și ajutor, într-un moment de mare cumpănă pentru familia mea: în seara zilei de 23 Februarie 2024, un incendiu ne-a mistuit casa din satul Orăștioara de Sus, împreună cu tot ce agonisisem din munca noastră. Suntem o familie cu puteri financiare limitate, soț și soție, tineri, la început de drum, și care îngrijim și o ma­mă grav bolnavă, pe soacra mea. Soțul meu, care în seara incendiului a suferit arsuri grave, este și însoțitorul legal al mamei sale. Evenimentul a fost tragic, în doar câteva ore, tot ce izbutisem să adunăm în viață a fost transformat în cenușă.    Oamenii din sat ne-au sărit în ajutor și s-au do­vedit buni și generoși cu noi! S-au dus din poartă în poartă și au strâns o parte din bani, pentru materialele necesare renovării și utilării casei, iar alții au venit și au muncit la reparații. Dar efortul imens al consătenilor noștri nu este suficient. Mai e nevoie de bani pentru apro­ximativ 3 paleți de țiglă, ci­ment, var, adezivi și alte ma­teriale necesare proce­sului de renovare, iar ulterior pentru un pat, un dulap, un frigider și alte obiecte cas­nice, ca să putem locui toți trei, eu cu soțul meu și cu mama bol­navă.

În speranța că înțelegeți ne­cazul prin care trecem, ne­norocirea de a rămâne fără adăpost, apelăm la dvs. și la cititorii revistei, în speranța că, deși poate există cazuri mai grave ca al nostru, ne veți ajuta și pe noi.

Vă mulțumim și Dum­nezeu să vă binecu­vânteze!

Am cont bancar în lei, pe numele ADINA-VALERIA TOMESCU, la Banca BRD, RO39BRDE220SV44789292200

TOMESCU ADINA VALERIA – Sat Orăștioara de Sus, Comuna Orăștioara de Sus, nr. 17, jud. Hunedoara, cod 337325

„Sunt condamnată la frig”

Stimată doamnă directoare,

Dragi cititori ai „Formulei AS”,

Mă numesc Chirilă Aspazia și sunt o fidelă cititoare a revistei „Formula AS”, pe care o citesc cu multă dragoste și când am avut posibilitatea, am trimis și eu câțiva bănuți pentru cei amărâți. Am beneficiat și eu de sprijinul dvs. și vă port numele în rugăciuni. Dar cum necazul nu vine niciodată singur, acum mi s-a stricat centrala termică pe gaz și nu am bani să-mi cumpăr alta. Am reparat-o de multe ori și mulțumesc bunului Dumnezeu că a funcționat aproa­pe 20 de ani. Dar ce-o să fac de-acum înainte? Cu pensia mea, abia acopăr cheltu­ie­lile casei și puțină mâncare. Sunt condamnată la frig. Acelora dintre dvs. care îmi vor înțelege necazul, întinzându-mi o mână de ajutor, le mulțumesc de pe acum. Dumnezeu să-i țină sub mare puterea lui.

CHIRILĂ ASPAZIA – str. Aleea Unirii 2B, Bl. B3, sc. B, et. 3, Ap. 25, Botoșani, jud. Botoșani, cod 710221

„Aș vrea să-i ofer fetei mele o viață decentă”

Bună ziua, stimată doamnă Sânziana Pop,

Mă numesc Niculae Floarea și locuiesc în satul Valea Poștei din jud. Teleorman. Am mai fost ajutată de dumneavoastră și în Septembrie 2023, și vă mulțumesc din suflet. Cu banii dăruiți am făcut o fân­tână, pentru că cea veche secase și nu aveam de unde lua apă. Acum vin iarăși cu o mare ru­găminte la dumneavoastră și la cititorii revistei, adevărați făcă­tori de minuni: sunt într-un mare impas, căci mi s-au terminat lem­nele, și încă mai facem foc și pentru gătit, și pentru căldură în casă. Alt mijloc de încălzire nu avem. Și ca să nu fie problema căldurii singura, de câteva zile mi s-a defectat mașina de spălat și nu pot spăla totul la mână, că am mâinile tot timpul umflate. Dacă cineva dintre cititorii revis­tei    deține o mașină de spălat, indiferent cât de veche, pe care o pot conecta la butoi (căci nu am apă curentă), îl rog să mi-o dăruiască (poate să fie și semi­automată). O altă problemă este legată de fata mea, care este în clasa a zecea la liceu. Stă cu chirie în localitatea unde e școala, are multe cheltuieli, iar banii noștri sunt puțini. Avem    alo­cația fetei, dar nu este de ajuns. Este o fată tare bună și aș vrea, pe cât posibil, să-i ofer o viață decentă. De aceea, vă rog din nou să ne ajutați cu cât puteți, orice ajutor este binevenit.

Vă mulțumesc din suflet!

Atașez acte doveditoare și un extras de cont în RON, deschis pe numele meu, Niculae Floa­rea, la Banca BCR,    RO50RNCB0248122009650001.

Cu multă stimă, vă doresc multă sănătate,

NICULAE FLOAREA – sat Valea Poștei, str. Principală 42, comuna Scurtu Mare, jud. Teleorman, cod 147326

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian