Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Uleiul de măsline

• Aur verde pentru piele fină •

Foto: Shutterstock

Folosit în cure pentru păr de ve­chii persani sau ca mijloc de pro­­tecție împotriva soarelui verii de pes­carii bizantini, uleiul de măsline e folosit de secole întregi nu doar ca ali­ment ideal, ci și ca remediu de fru­mu­sețe. Cer­cetătorii moderni i-au dezlegat taina: uleiul de măsline presat la rece are o mulțime de substanțe active, cu puteri anti-oxidante, care îi asigură epidermei nu doar sănătatea, ci și tinerețea. Un pro­dus anti-vârstă, cu o calitate „extra-virgină”…

Rețete de preparat acasă

Mască de față

Amestecați două degete de ulei virgin de măsline cu atâta praf de ar­gi­lă cât să obți­neți o pastă moale. Pu­neți-le pe foc mic, într-un vas, și turnați dea­supra apă clo­cotită, ames­tecând pâ­nă ce com­poziția dobândește con­sis­tența unei cre­me. Aplicați-o pe față cât e încă caldă și lăsați să acțio­ne­ze 15 mi­nute. Apoi clătiți-vă bine cu apă călduță.

Efect: masca hi­dratează fața în pro­funzime și curăță porii. E indicată și pen­tru tenul sen­sibil.

Peeling pentru corp

Puneți în mixer sub­stanțe grun­joase, precum: sare de bucătărie, za­hăr, nisip foarte fin sau nuci măci­na­te, îm­pre­ună cu ulei de măsline. Pasta ob­ți­nută es­te un pee­ling perfect, cu efec­te deosebite. Se a­pli­­că mai ales pe păr­­țile rugoase ale corpului – coa­­te, ge­nunchi, căl­câie, dar și pe bra­țe și pe pi­cioa­re. Pentru zona cu piele subțire – pân­tec, sâni – fo­lo­siți un mixaj de ulei cu sare fină de bu­că­tărie. Evi­tați fața.

Cură pentru păr

Uleiul pur de măsline le e de mare folos femeilor cu păr uscat și despicat. Iată o rețetă folosită pe larg în Orient: se pu­ne pu­țin unt­de­lemn de măsline în cău­șul palmei, apoi se întinde pe toată lun­gi­mea părului. Se lasă să acțio­neze cel puțin 30 de minute (cel mai bine, toată noaptea, cu părul înfășurat într-o folie de nailon și o bas­ma). Se spală cu un șampon blând și se clătește cu multă apă caldă, apoi călâie.

Mască pentru păr cu ulei de măsline și rozmarin

Două minute de preparare, o oră de așteptare, și părul dvs. va fi rehidratat. Acesta este rezultatul acestei măști, compusă din 50 ml unt­delemn de măs­line și 25 de picături de ulei aromat (esențial!) de roz­marin. Se amestecă bine, se în­tinde pe toată lungimea pă­ru­lui, insis­tând asupra vâr­furilor, apoi se înve­lește capul cu un prosop fierbinte. Lă­sați să acționeze o oră, apoi spălați-vă părul în mod obiș­nuit.

Împotriva căderii părului

Iată o rețetă care le va prinde bine și băr­baților. Dacă vă con­fruntați cu a­lo­­pecia, frecționați-vă te­mei­nic rădăci­na părului cu o loțiune preparată din ulei de măsline, a­mestecat cu o lin­­guriță de rom (în părți egale), îmbo­gă­țită cu câteva picături de ulei aromat de sal­vie sau cimbru. Peste noapte, înve­liți-vă ca­pul cu un pro­sop. A doua zi – șam­pon ușor și clătit abun­dent.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian