Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Apa minerală

Foto: Dreamstime

Apa minerală și apa termală sunt daruri ale naturii pentru a ne păs­tra sănătatea şi frumuseţea. „Moda” lor nu a apus ni­ciodată, începând cu termele, atât de prețuite de romani, tre­când prin gloria regală a băilor de la Herculane și Karlsbad, și sfârșind cu „spa”-urile de astăzi, unde baza trata­mentelor e apa ter­mală. Cât privește apa minerală, datorită efectelor ei deo­sebite, este exploatată şi de industria cosmetică, în saloane de frumuseţe, comer­cia­lizată în recipiente tip „spray” sau inclusă în compoziţia cremelor și loţiunilor. Dar apa mine­rală poate fi folosită cu acelaşi succes şi acasă, prin reţete uşor de realizat și cu efecte uimitoare asupra pielii şi pă­rului.

Rețete cu apă minerală

Tonic

Dimineaţa şi seara, du­pă ce vă demachiați sau vă spălați cu săpun, șter­geți-vă fața cu un tampon de vată în­muiat în apă mi­nerală. Lăsaţi 2-3 mi­nute să acţioneze, apoi aplicaţi crema de zi sau de noapte, pe pie­lea încă ume­dă.

* Loționarea feței cu apă mi­nerală, după aplica­rea unei măști, îi sporește efec­­tul.

* Apa minerală opti­mizează și loțiunile tonice. Iată cum: umeziţi o bu­cată de vată cu apă minerală, apoi cu loţiunea tonică. Șter­geți-vă apoi pe faţă.

Spray facial

În perioada de va­ră, cu temperaturi ridicate, turnați apă minerală într-un recipient tip spray, pe care îl țineți la fri­gider. Utilizați-l pe par­cursul zilei. Pul­verizată pe faţă, are efect de hidra­tare și înviorare. Folosită curent, are efect în potolirea tenului iri­tat și cu coșuri, pentru faţa umflată, pentru calmarea zonelor proaspăt epi­late. De asemenea, face bine pielii us­cate, precum şi în cazul arsurilor pro­duse de excesul de soare.

Ingredient în măşti de frumuseţe

Multe reţete „de frumuseţe” in­clud apă. În locul apei de la robinet, folosiţi apă minerală, iar efectele vor fi evi­dente.

Tonic facial

Ingrediente: o jumă­tate de cană oţet de mere cu miere (făcut în casă), o jumătate de cană de apă minerală.

Amestecaţi ingredi­en­tele şi lo­ţionaţi tenul dimineaţa şi seara, după demachiere. La­să pielea suplă şi luminoasă, re­glează secreţia de sebum, iar coşurile vor fi „pe cale de dis­pa­riţie”.

Mască cu argilă şi apă minerală

Ingrediente: 2 lin­guri argilă, apă mi­nerală.

Amestecaţi argila cu apa minerală, până obţineţi o pastă, pe care o întin­deţi pe tenul proaspăt curăţat. După 20 de minute, clă­tiţi-vă. Curăţă, matifiază, calmea­ză, închide porii – este ex­ce­lentă pen­tru tenul gras sau mixt.

Pentru fixarea machiajului

Imediat ce aţi aplicat machiajul, pulverizaţi peste el, foarte fin, puţină apă minerală. Machiajul rezistă mai mult.

Spray de păr

Dacă părul dvs. arată tern şi lipsit de vitalitate, după ce vă spălați pe cap, faceţi ultima clătire cu apă minerală. Părul se va revitaliza.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian