Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fratele meu suferă de candidoză asociată cu stomatită” (Răspuns pentru MARIA – Vaslui)

1. Am avut și eu candidoză intestinală pan­creatică, aveam probleme și cu splina. Am fost internată în spital de două ori, dar n-am rezolvat nimic. În „Formula AS” am găsit însă un tra­ta­ment miraculos: argila d-lui Mircea Bocan din Alba-Iulia. Este exact leacul care-i trebuie fratelui dvs., fiind bun și pentru ficat și pentru multe alte boli care ne chinuie organismul. Încercați cu toată în­crederea. Vă doresc multă sănătate!

MARIA – Iași

2. Cu o situație asemănătoare m-am confruntat și eu. Am contractat candida și aveam mâncărimi și arsuri puternice în gât și în coșul pieptului. Am mers la medic și mi-a prescris Nizoral (pastile), timp de 40 de zile. În acest timp, se face gargară cu bicarbonat de sodiu alimentar – o linguriță la un pahar cu apă (150 ml) după mese, de trei-patru ori pe zi, la nevoie chiar de mai multe ori pe zi. Cât faceți tratamentul, nu consumați lapte sau produse lactate, pentru că acestea contribuie la menținerea și dezvoltarea candidei. Beți zilnic 2 l de ceai de coada-șo­ricelului, cu care puteți să faceți și garga­ră. Vă doresc multă sănătate!

TEODORA – Focșani

3. Vă recomand un tratament na­turist pe timp îndelungat: infuzie de mușețel. Se clocotește 1 l de apă, se trage de pe foc, se pun 2 pliculețe de mu­șe­țel sau 2 lingurițe de flori us­cate. Se lasă la infuzat 15 minute. Du­pă ce s-a răcit bine, se ada­ugă o lin­gu­riță de bicarbonat de sodiu ali­mentar. Cu această soluție se clătește gura de 4-5 ori pe zi, mai ales după mese. Se poate și înghiți câte o gură. Se repetă tratamentul până ce scăpați de su­ferință. Soluția se ține la fri­gider. Înainte de fo­lo­sire se încălzeș­te foar­te puțin. Succes!

ALINA – Tecuci

„Fețita noastră este foarte anemică” (Răspuns pentru fam. MUREȘAN – Cluj-Napoca

1. Din scrisoarea dvs. nu rezultă dacă i-ați făcut fețitei analizele, pen­tru a vedea exact des­pre ce este vorba. Până pri­miți rezultatele investigațiilor de spe­­cialitate, începeți să-i ad­mi­nis­trați în fiecare dimineață, îna­inte de masă, o jumătate de lin­gu­riță de polen de la api­cul­tori, dizolvat în puțin ceai sau lap­te, timp de 20 de zile, cu pa­uză de 10 zile, apoi re­luați tratamentul. Trebuie nea­pă­rat di­zolvat, altfel nu se asimi­lează de orga­nism. În loc de po­len, se poa­te ad­ministra păs tură (câte o lin­guriță pe zi între mese), care este un produs apicol și mai complex decât po­lenul. Atât polenul, cât și păstura conțin vita­minele și mi­neralele de care organismul are ne­voie. Vitami­nele nu-și pot îndeplini rolul în ab­sența mine­ralelor. Zahărul din alimentație se va înlocui cu mie­­re. Se vor con­suma lapte și produse lactate, ouă, pește, ficăței, alune, nuci, legume și fructe, se­mințe de dovleac și floarea-soarelui, spa­nac. Se vor evita mezelu­rile, având în vedere că majori­tatea conțin aditivi. Se poate consuma carne gă­tită de orice fel. Pâinea albă se va înlocui cu pâine integrală. Sucurile din comerț se vor înlocui cu sucuri de legume și fructe proaspete. În cartea „Sănătate din Farmacia Dom­nului”, Maria Treben recomandă baia cu cimbru, obținută din 2 linguri de cimbru la jumătate de litru de apă. Se pun plan­tele de seara până di­mineața în apă rece, apoi se fierb până dă un clo­cot, se lasă să se infuzeze 15 minute, după care se strecoară și se adaugă în apa de baie. Durata băii este de 20 de minute. Multă sănătate!

OLIMPIA – Deva

2. Începeți cu ceai de angelică – planta în­gerilor, infuzie din 1/2 linguriță la 300 ml apă (este puțin amărui, trebuie să-l îndulciți cu miere și să încurajați fețita cu povești). Cumpărați lăptișor de matcă de la Apicola și dați-i o fiolă dimineața, pe stomacul gol (ținut sub limbă). Urmează ceaiul, de trei ori pe zi, tot înainte de mese. După mesele principale, dați-i o capsulă cu untură de pește (se găsește la farmacie). Aran­jați-i masa cu ornamente atrăgătoare. Consultați și medicul de familie, să nu aibă fetița vreun diagnostic ascuns.

VALENTINA P. – Pitești

„La un an și șase luni, fețita mea are hemoroizi” (Răspuns pentru ANGELICA – București)

Stimată doamnă, nu disperați! Fetița dvs. se va face bine dacă îi veți da să bea ceai de găl­be­nele, mușețel, urzică, păpădie, pătlagină, sună­toare, coada-calului. Faceți o infuzie cu o lin­guriță de amestec de plante la o cană de apă clo­cotită. Îi veți da fețitei să bea câte 100 ml de ceai, de trei ori pe zi, îndulcit cu miere de albine. Zilnic, îi veți face baie de șezut cu coada-calului, mușețel, coajă de ste­jar, sunătoare. Preparați un de­coct din coada-șoricelului – 5-6 in­flo­rescențe se fierb 5 minute într-o cană de apă. Se înmoaie un tifon în acest decoct și se aplică comprese în zona orifi­ciului anal.

Lucia R. – Bihor

„Cunoaște cineva un tratament naturist pentru ulcer varicos?” (Răspuns pentru ANICA – Turda)

1. Stimată doamnă, prin anii ‘80 a fost la Timișoara un caz similar cu al so­crului dvs. Era un bătrân în vârstă de 65 de ani, care pe dea­supra mai avea și diabet și care a fost ținut vreo cinci ani prin spitale, fără rezultat. A folosit și el același „me­dicament” pe care vi-l re­co­mand și dvs. și în nu­mai trei luni s-a vin­decat. Se pune o lingură de mărul-lupului într-un litru de apă care fier­be. Se acoperă vasul, se ia de pe foc și se lasă 15 minute la in­fu­zat. Se strecoară și, cu ceaiul res­pectiv (călduț), se spală rana și se fac com­prese care vor tre­bui schim­­bate la fiecare oră. Ideal ar fi să lăsați rana desco­perită și s-o spălati permanent cu ceaiul res­pectiv.

GHEORGHE – Timișoara

2. Mama tocmai s-a con­frun­tat cu o asemenea problemă și am tra­tat-o cu spălături cu ceai de mușețel călduț. Am tam­ponat cu pansament steril, lăsând să se zvânte rana și am uns-o cu alifie cu propolis (de la farmacie). Tratamentul ăsta l-am făcut numai seara, înainte de culcare, timp de do­uă săp­tămâni, după care rana s-a cicatrizat. După ce se unge cu ali­fie cu propolis, în strat foarte sub­țire, se lasă câ­teva minute piciorul nepansat, să-și facă efec­tul, și apoi se poate aplica un pan­sament steril, legat cu o fașă elastică (se găsește la farmacie). Dacă revin mâncărimile, se face din nou acest tra­tament, înainte de a începe să re­cidiveze. Tra­ta­mentul este garantat. Mama mea a trăit 85 de ani și n-a mai avut probleme. Multă sănătate, să vă ajute bunul Dumnezeu să-l ajutați pe socrul dvs.!

MARIN – Suceava

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian