Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de la cititori

Patru rețete „minune”

• Le-am încercat pe mine și re­zul­­tatele obținute mă încurajează să le dau mai departe. Bine dai, bine ai! •

Leac împotriva căderii părului

Cu 20 de ani în urmă, după nașterea primului meu copil, îmi cădea părul îngrozitor. O doamnă mai în vârstă, căreia m-am plâns de necazul meu, m-a în­vățat următorul leac. Se ames­tecă într-un vas următoarele: 1 lingură de gaz lampant + 1 lin­gură oțet de mere + 1 ou + 1 căpățână de usturoi dată pe răzătoare. Se fac cărări pe tot capul și se tamponează mai întâi rădăcina, apoi toată lun­gimea părului cu un tampon de vată înmuiat în amestec. Se lasă să acționeze trei ore, aco­perin­du-se capul cu o bucată de plas­tic (pungă), apoi se spală părul în mod obișnuit. Trata­men­tul se face o dată pe săptă­mână, până când se ob­ser­vă că părul în­cetează să ca­dă, ba se și rege­ne­rează, că­pă­tând o strălucire aparte. Mie părul a încetat să-mi mai cadă după repetarea rețetei de cinci ori.

Tinctură de tătăneasă contra crăpăturilor de pe tălpi

În urmă cu 15 ani, pielea de pe talpa stângă s-a întărit, iar ulterior a crăpat, provo­cându-mi mân­cărimi care duceau până la răni sângerânde. Întâmplător, soția mea facuse un preparat din rădăcină de tătăneasă tăiată mărunt, pe care a pus-o într-o sticlă de culoare închisă, turnând deasupra (până la dop), alcool de 50-60 de grade. Cu acest pre­parat, care are efecte miraculoase și în caz de arsuri, m-am uns pe talpă și într-o săp­tămână m-am vindecat. Se aplică pe piciorul spălat și uscat, de două ori pe zi.

Rețetă bătrânească împotriva durerilor reumatice

Se iau trei bucăți de fiere de porc (vezica biliară, partea care se desprinde de ficatul por­cului) cu pieliță cu tot și se introduc într-o sticlă cu gura largă, peste care se toarnă al­cool rafinat sau țuică (fruntea țuicii – primul litru care se ia din cazan când se fierbe). Se as­tupă bine și se ține la macerat șase săp­tămâni (cu cât este mai veche, cu atât este mai eficace). Se folo­sește lichidul pentru frecții pe locurile du­re­roase sau anchilo­zate, dar numai seara, la culcare. După o săptămână, veți vedea re­zul­ta­­tele. Bunica mea nu mai putea să-și ducă mâna la gura să mă­nânce. Acest trata­ment a fă­cut-o bine.

Leac pentru inimă

O bătrânică din satul nostru m-a învățat următoarea rețetă contra arit­miilor și înțepăturilor de la ini­mă: 10 fire de pătrunjel (cu rădă­cină și tulpină) se spală bine și se pun la fiert într-un litru de vin alb sau roșu natural (de la țară). Se fierb 3 minute, luându-se spuma. Se adaugă 100 g miere de albine și se mai fierb 4 minute. Se strecoară și se pune în sticle care au fost clă­tite înainte cu alcool. Când apar du­rerile de inimă, se iau 3-4 lingurițe pe zi.

Multă sănătate la toată lumea din țara noastră!

ANA M. – Slatina

…Pentru vindecarea insomniei

S-a scris de curând în revistă despre efectele câm­purilor mag­netice naturale asupra sănătății omului. Ei bine, ele au un efect direct și asupra insomniei. Vă pro­pun cea mai simplă rețetă de vindecare definitivă a in­som­niilor și a durerilor de cap nocturne, apli­cată de sub­semnatul, de rude și prieteni cu aceeași pro­ble­mă: seara, la culcare, insomniacii să se întin­dă pe pat, cu capul la pi­cioare, adi­că în par­tea opusă față de cum au dormit până acum, obli­gând astfel corpul să fie străbătut de flu­xul gravi­tațional în sens opus. După cum se știe, li­niile de forță mag­netice străbat și dirijează lichidul exis­tent în organism în sens in­vers, fără niciun efect secun­dar dău­nă­tor. Până vă obișnuiți, puteți proceda și altfel: prima parte a somnului să se desfășoare la un capăt al patului, iar partea a doua – la celălalt capăt (se împarte durata somnului în două). Procedeul este cât se poate de simplu, iar rezul­tatele, uluitoare. Notă: se va evi­ta dormi­tul cu ca­pul spre apus, pentru a lăsa fluxul magnetic al pămân­tului să-și facă datoria.

ing. GHEORGHE C. – Boldești-Scăieni, jud. Prahova

…Pentru vindecarea cataractei

Aflându-mă în cabinetul unui medic oculist, a intrat la un moment dat o femeie, căreia doctorul i-a reproșat că n-a venit să se opereze de cataractă, deși fusese progra­mată încă în urmă cu un an. Femeia a răs­puns că nu mai are ne­voie de operație, pentru că acum ve­de perfect. Con­tro­lând-o cu apa­ra­tele, doctorul a spus că într-ade­văr nu mai are nimic la ochi și, mirat, a în­tre­bat-o ce a făcut. Persoana în cau­ză a răs­puns că vreme de un an și-a pus zilnic o pică­tu­ră de miere de al­bi­ne în ochi. Curioa­să de așa o mi­nu­ne, când femeia a ple­cat, m-am fu­­ri­șat după dânsa ru­gând-o să-mi spună și mie rețeta exact. Iat-o, așa cum am „cum­pă­rat-o”: un vârf de lin­guriță cu miere curată (nefalsi­ficată) se încăl­zește puțin ca să se mai în­moa­ie. Se vâră în ea degetul mic de la mâna dreaptă și se ridică pleoapa de sus a ochiu­lui drept, cu degetul arătător de la mâna stângă. Se unge marginea pleoa­pei, fără să se atingă globul ochiu­lui. Apoi se lasă pleoa­pa în jos și se cli­pește mult și re­pede. La fel se proce­dea­ză și cu ochiul stâng, care tre­buie uns ime­diat după dreptul. Us­tură pu­țin, dar nu mai mult de o ju­mătate de minut. În cazul când se pro­duce lăcri­ma­re, spăla­ți-vă fața, dar nu și ochii. Efectul se simte imediat: privind în zare, percepem mult mai clar imaginile, chiar și după prima aplicare a mierii. Eu în­sămi sunt benefi­ciara acestui tratament. Am avut un în­ce­put de cataractă încă de la 30 de ani. Acum am 82 de ani, lucrez, bag ața în ac și pe drum nu am ne­voie de ochelari. Mierea este un medicament formi­da­bil!

ANETA S. – Galați

…Pentru normalizarea glicemiei la diabetici

Se iau 3 știuleți de po­rumb fără boabe (cocea­nul să fie roșu) și se pun la fiert în 2 l de apă, pe flacără mică, în vas acoperit. Când lichidul se reduce la jumătate (1 l), se împarte în 4 căni a 250 ml fiecare și se bea toată cantitatea în decursul unei zile. Cura se repetă trei zile. Se măsoară glicemia înainte de a începe tratamentul și la câteva zile după. Eu așa am procedat, și rezultatul e mul­țumitor.

PAULA E. – Brașov

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian